• מגזין רות סירקיס

מאפיית פת נפתחת מחדש!

עפר שטינבך, נכדו של מייסד "מאפיות פת" בחיפה, חזר לשורשים: פתח מחדש, אחרי הפסקה של 65 שנה, את "פת שטינבך – מאפייה חשמלית". זוהי מאפיית בוטיק של לחמי מחמצת מקוריים עם טעם של פעם!

"מאפיות א. פת" פעלו בחיפה יותר מ-30 שנה, בין השנים 1922 ועד 1953. האופה, אבא פת, בן למשפחת אופים מפולניה, התגאה במיקסר החשמלי התעשייתי הגדול, שהיה לו כבר בשנות העשרים של המאה הקודמת, וקרא למאפייה שלו מאפייה חשמלית. הנכד עפר פתח עכשיו בעיר התחתית בחיפה מאפיית בוטיק יפהפייה ומתוך כבוד למסורת המשפחתית קרא לה "פת שטינבך – מאפייה חשמלית".

במאפייה החדשה אופה עפר שטינבך מגוון עשיר של לחמי מחמצת מקוריים ומיוחדים, ללא שמרים וחומרים תעשייתיים. הלחמים נאפים בעיקר מקמחים מלאים ומשובחים בטחינה גסה, תוך שימוש במחמצות שאור מחיטה, כוסמין או שיפון.

הלחמים קיבלו שמות מעניינים כגון:

לחם "טוטם" – לחם שנאפה בתבנית טרקוטה גלילית, ומיוצר מתערובת של קמחים מלאים מחיטה, כוסמין ושיבולת שועל, בתוספת אגוזי קשיו, גרעיני דלעת, חמנייה ופרג.

לחם "שועלי": לחם מקמח חיטה מלא, עשיר בתוספות של שיבולת שועל גסה, אגוזי קשיו, לוז, מלך, גרעיני חמניות ודלעת ועגבניות מיובשות.

לחם "חריף מטריף": לחם מקמח חיטה מלא, בתוספת פלפל חריף טרי.

לחם "חום בכפר": לחם מקמח מלא בתוספת נדיבה של שוקולד מריר.

לחם "אמר": עשוי מקמח "אמר" מלא 100% (זן חיטה קדום) ומחמצת כוסמין.

לחמניית "דון צימוקי": לחמנייה מקמח מלא עם אגוזי מלך וצימוקים.

לחמניית "ביצי כוסמין": לחמנייה מקמח כוסמין מלא טחון גס ומחמצת כוסמין, בציפוי אגוזים, גרעינים וזרעונים.

כיכר "בזיליקה": כיכר מחמצת אפויה בתבנית טרקוטה גלילית, עשויה מ- 100% קמח מלא גס בתוספת עלי בזיליקום טריים, עגבניות מיובשות וצנובר.

כיכר "מרקי": כיכר קערת מרק עשויה מ-100% קמח גס, בעלת דופן עבה.

עפר שטינבך, 49, הוא בעל תואר באדריכלות, שתמיד אהב לבשל וכנצר לדורות של אופים, נמשך גם לאפייה. הוא החל לאפות לחמי מחמצת לפני 11 שנים ולאחר ששב לחיפה, עיר הולדתו וקצב ההזמנות גבר, החליט לפתוח מאפייה אמיתית.

"לחמיי עשויים אך ורק מקמחים מלאים ומשובחים בטחינה גסה (של הגרעין בשלמותו), מים, מלח ים אטלנטי ומחמצת שאור, ואין בהם שמרים או חומר תעשייתי כלשהו. כל לחם נעשה בעבודה יד, וכל בצק מקבל יחס אישי הכולל התפחה איטית במשך 24 – 48 שעות ולאחר מכן אפייה בתנור אבן. כמו פעם", הוא מסביר.

את המאפייה עיצב בניחוח נוסטלגי: על הקירות תמונות ופריטים היסטוריים של משפחת פת. על המדפים - ארגזי לחם ישנים מעץ ואמייל ומכונות ביתיות לפריסת לחם. הלחמים מוצגים באלגנטיות בארגזי לחם שבנה בעצמו.

הלחמים נמכרים בשקית נייר עם "חלון שקוף", שעליה מדבקה המפרטת את תכולת הלחם וערכיו התזונתיים. אפשר לקבל אותם שלמים או פרוסים (פריסה מתבצעת בו ברגע).

אפשר ליהנות במקום גם ממגוון כריכים משובחים – גם טבעוניים - ממבחר הלחמים ולחמניות המחמצת, מלאים בנדיבות בכל טוב. ויש גם מבחר של מיצים טבעיים מעולים. בפתח המאפייה שולחנות וכסאות בר, לישיבה נוחה באווירה נעימה.

את הלחמים אפשר לקנות במאפייה, הפתוחה בימים ראשון-חמישי בשעות 08:00-18:00 ובימי ששי - עד 14:00.

יש אפשרות להזמין משלוח דרך האתר.

בשלב זה המשלוחים מתקיימים רק בחיפה.

מחירים לדוגמה:

לחמים -– "טוטם", "שועלי", "חריף מטריף", "בזיליקה", "חום בכפר" – 22 ש"ח

"אמר" – 28 ש"ח

"לוזNמור", "רק כוסמין" – 24 ש"ח

לחמניות "דון צימוקי", "ביצי כוסמין" – 6 ש"ח

"ה-חלה" (חלת מחמצת קלועה) 25 ש"ח

כתובת

דרך יפו 28, חיפה.

טלפון: 04-6184881 .

האתר: https://www.patt-bakery.co.il

קצת היסטוריה

משפחת פת הייתה בעלת מאפיות ועסקה באפייה דורות רבים בפולין. בשנות ה- 20, עם עלייתה לארץ, הקימה בחיפה שתי מאפיות: בשכונת הדר ובשדרות ההסתדרות (המאפייה ברחוב ההסתדרות העסיקה מעל 40 עובדים), שפעלו בשנים 1922 - 1953. באותן שנים המשפחה הקימה גם את "קונדיטוריית פת" בירושלים, שהכילה סליק גדול בתקופת המחתרות.

עפר שטינבך מספר: "יום אחד אמי ואני הבטנו בתמונות ישנות. ביניהן, מצאתי תמונה של סבי עומד ליד האוטו-לחם שלו, ועל האוטו כתוב 'א. פת מאפיה חשמלית'. אימא סיפרה שסבא היה מאוד גאה במלוש (מיקסר) החשמלי שהיה לו כבר בשנות ה-20 של המאה הקודמת. התרגשתי והחלטתי לקרוא למאפיה שלי – 'מאפיה חשמלית'. את הקמחים המיוחדים אני מזמין מ'הטחנות הגדולות של א"י', אותה טחנת קמח ממנה קנה סבי!"

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

SUBSCRIBE VIA EMAIL