קניון רמת אביב הוא אחד הקניונים היפים והאלגנטיים בתל אביב. הוא נמצא על רחוב אלברט איינשטיין, שמסתיים אל תוך הקמפוס של אוניברסיטת תל אביב. כשנבנה הקניון דאגו היזמים להקצות בו מקום לשתי מסעדות עוגן. המסעדה הגדולה, בצידו המערבי של הקניון קראה לעצמה "קפה איינשטיין". המסעדה שבצד המזרחי, קראה לעצמה "קפה אלברט" – וכך היה אלברט איינשטיין מיוצג בשני קצות הקניון. קפה איינשטיין לא החזיק מעמד, ובמקומו פועלת מסעדה עם שם אחר. וקפה אלברט הוסיף לשמו את המונח הצרפתי בראסרי Brasserie כדי להבהיר שכאן יש אווירה ומאכלים בניחוח צרפתי. ובאמת, כשנכנסים למסעדה יש הרגשה שנעשית קפיצת דרך לבראסרי צרפתי, עם שולחנות צרפתיים, כיסאות צרפתיים, בר ישיבה ארוך והרבה צמחיה. הנוף הנשקף מכל שולחן הוא של מרכז הקניון, שבו נערכות מפעם לפעם תערוכות ותצוגות, ושיש בו תמיד תנועה ערה של מבקרים שנראים טוב ולבושים טוב.
הייעוץ הראשוני להקמת המסעדה והקונספט של התפריט שלה נעשה על ידי הצמד רותי ומתי ברודו, הידועים במסעדות המוצלחות והמצליחות שלהם, בעלות האופי הצרפתי, שהקימו בתל אביב.
ארוחות אלגנטיות במסעדה אלגנטית
תפריט ארוחת הבוקר במסעדת "אלברט" בקניון רמת אביב הוא חגיגה לאוהבי ארוחות בוקר מושקעות. מי שאוהב לאכול בבוקר שקשוקה יוכל לקבל כאן שקשוקה פלפלים ועגבניות בבישול איטי או שקשוקה עם חצילים וגבינת פטה. וכמובן שמוצעות הרבה אפשרויות של ארוחות בוקר ישראליות עם ביצים לפי בחירה, סלטים, מטבלים וסלסילות לחמים טריים. ובשעות שאחרי ארוחת הבוקר מציעים בקפה אלברט ארוחות צהריים עסקיות וארוחות ערב עשירות, עד הסגירה בשעה 22:00
מבצע ביצי בנדיקט
במשך חודש אוקטובר 2018 מתקיים בקפה אלברט פסטיבל של ביצי בנדיקט. למאכל הזה יש דווקא שורשים אמריקניים. היות והוא מאכל מוצלח מאוד יש שני טוענים לאבהות עליו:
מסעדת דלמוניקו, הנמצאת בחלק הדרומי של מנהטן טוענת שהמאכל הזה מוגש אצלם מאז 1860 . אבל מלון הפאר וולדורף אסטוריה של ניו יורק טוען שאולי דלמוניקו הגישו מנות של ביצים עלומות, - אבל הצרוף המיוחד של המרכיבים במנה, שזכתה לתהילה עולמית, נוצר דווקא אצלם. הצירוף נקרא על שמו של איש כספים בשם למואל בנדיקט שהזמין אותו לדבריהם לראשונה בשנת 1894 .
היום קוראים לכל המנות שיש בהן ביצים עלומות – "ביצי בנדיקט".
כאשר מנה של ביצי בנדיקט עשויה נכון היא מענגת מאוד. היא צריכה לכלול לחם בריוש או מאפין אנגלי שעברו השחמה קלה, ועליהם מניחים משהו מעושן, למשל פרוסות דקות של סלמון מעושן. מעל הסלמון מניחים שתי ביצים עלומות. כלומר ביצים שעברו בישול מיוחד במי חומץ בו החלבון כבר עשוי וצבעו לבן והוא מכסה את החלמון הכתום שכאילו "נעלם". מעל הביצים יוצקים רוטב הולנדייז צהוב עשיר עשוי על חמאה. כאשר אוכלים את הביצה החלמון הרך נוזל קצת על הלחם הפריך ויחד נוצרת חגיגה על הצלחות וגם בפה.
מבין המנות המוצעות במבצע בנדיקט טעמנו את "בנדיקט סלמון" שזו גירסה של ביצי בנדיקט המוגשות על פרוסת לחם מושחמת, מצופה בפרוסות סלמון, מוזלפות ברוטב הולנדייז ומקושטת במעט תרד טרי מאודה קלות, המוסיף צבעוניות למנה.
עוד מנה מעניינת שדגמנו הייתה "קרואסון דה פארי". במנה זו נתונה ביצה עלומה בתוך קרואסון טרי עם פרוסת גבינת אמנטל, בציפוי רוטב הולנדייז ובקישוט אספרגוסים מאודים.
המנה השלישית שדגמנו הייתה "בנדיקט פלורנטין" שכוללת ביצים עלומות, לחם קריספי, תרד ורוטב הולנדייז.
במהלך חודש אוקטובר אפשר לקבל את מנות הבנדיקט להלן במחיר של 49 ₪ בלבד.
המנות האלה מוגשות מהשעה 9:00 ועד השעה 11:45.
בנדיקט קלאסי- ביצים עלומות על לחם קריספי עם חזה אווז, תרד ורוטב הולנדייז
בנדיקט סלמון- ביצים עלומות על לחם קריספי עם סלמון מעושן, תרד ורוטב הולנדייז
בנדיקט פלורנטין- ביצים עלומות על לחם קריספי תרד ורוטב הולנדייז.
בנדיקט ראגו פטריות- ביצים עלומות על לחמניית בריוש, ראגו של פטריות, ורוטב הולנדייז.
סלופי ג'ו- ביצים עלומות על לחמניית בריוש, ראגו בקר, תרד ורוטב הולנדייז.
קרואסון חמאה - Croissant de Paris - גבינת אמנטל, אספרגוס, ביצה עלומה ורוטב הולנדייז.
אתר הבית: http://www.cafealbert.co.il
פייסבוק: Café Albert Brasserie
שעות פתיחה:
ימים א' - ה', 09:00-22:00,
יום ו' 8:00-16:00
טלפון להזמנות: 053-7930992
כתובת: איינשטיין 40, רמת אביב, תל אביב
Comments