גוון אפרסק מתקבל כאשר מאפשרים לקליפות של ענבים אדומים ושחורים "לצבוע" את התירוש, עד שמסלקים אותם. הענבים שיצרו שלישיית היינות בגוון אפרסק הגיעו מכרמים שונים, ובכל זאת הצליחו הייננים של אמפורה להגיע לצבע כמעט זהה.
היינות שבסידרה הם:
טרואר גולן 2017
הענבים:סירה וברברה
מקום הכרמים: שעל, צפון רמה"ג, 740 מטר מעל פני הקרקע
בציר ועיבוד ענבים: בציר בשעות הבוקר המוקדמות. סחיטת אשכולות שלמים ושפייה לאחר 24 שעות. קופרמנטציה של שני הזנים יחדיו. התירוש תסס במיכלי נירוסטה מבודדים ומבוקרי טמפרטורה. התסיסה הייתה קרה ונפרסה על פני 60 יום.
שיקולי היינן:
"הענבים מהם מופק יין זה נבצרו מחלקת הכרם של היקב אשר שוכנת בשעל, צפון רמה"ג , וגובלת במטע דובדבן מדרום ומטע תפוח מצפון."
תיאור היין:
ליין גוון ורוד עדין, האף שופע אפרסקים וורדים. בפה טעמי חמוציות ודובדבנים בהירים.
טמפ' הגשה ממולצת: 10-12 מעלות.
טרואר כרמל 2017
הענבים: קריניאן
מקום הכרמים: מדרונות הכרמל, דרומית מזרחית ליקב אמפורה. 70 מטר מעל פני הים
בציר ועיבוד ענבים: בציר בשעות הבוקר המוקדמות. סחיטת אשכולות שלמים ושפייה לאחר 24 שעות. התירוש תסס במיכלי נירוסטה מבודדים ומבוקרי טמפרטורה. התסיסה הייתה קרה ונפרסה על פני 60 יום.
שיקולי היינן:
"הענבים מהם מופק יין זה נבצרו מכרם בוגר בגיל 44 שנים בקרבת היקב."
תיאור היין:
ליין ניחוחות תותים ופרחוניות אביבית, החיך מוצף בטעמי גרגרים אדומים והדריות של אשכולית אדומה.
טמפ' הגשה ממולצת: 10-12 מעלות
בלאן דה נואר 2017
הענבים: קריניאן, סירה , מרלו
מקום הכרמים: צפון הגולן 740 מטר מעל פני הים; אזור הכרמל 20-70 מטר מעל פני הים
בציר ועיבוד ענבים: בציר בשעות הבוקר המוקדמות. סחיטת אשכולות שלמים ושפייה לאחר 24 שעות. התירוש תסס במיכלי נירוסטה מבודדים ומבוקרי טמפרטורה. עבודה עם שמרים שונים לשם קבלת משקל פרי ומגוון ארומאתי.
שיקולי היינן:
"בלאן דה נואר הינו יין שמיוצר מענבים אדומים בהליך עשייה של יין לבן. השאיפה היא להגיע ל-יין בגוון אפרסק עדין ושמחה של פרי אדום צעיר "
תיאור היין:
ליין טעמים מודגשים של חמוציות ותותים טריים. היין מיועד לשתייה מיידית בעודו צונן ובכל רגע ביום.
טמפ' הגשה ממולצת: 10-12 מעלות
.
על יקב אמפורה
יקב אמפורה הוקם בשנת 2000 באזור של חורש טבעי, במורדות המערביים של הכרמל, ליד כרם המהר"ל. היקב שוכן במבנה אבן מרשים ומרווח, המכיל גם מרכז מבקרים.
היקב מבוסס על כרמי איכות הנמצאים באזורים שונים בארץ, ועל ידע וטכנולוגיות עילית המשולבות בתהליכי הייצור של היין.
מתוך שאיפתו לשלמות וליצירת יינות איכות בקנה מידה עולמי, גייס היקב יועץ ייננות חשוב ומוערך בעולם, מר מישל רולאן. כבעלים של עשרה יקבים ויועץ לעשרות יקבים במדינות רבות, נחשב מר רולאן לאחד מאנשי המפתח של תעשיית היין העולמית, בעל פרספקטיבה בינלאומית יוצאת דופן ומפורסם במגע הקסם שלו באיזון ובליטוש יינות איכות.
בשנת 2016 מצטרף ליקב אמפורה היינן מעיין קושיצקי ומגייס צוות ייננים צעיר שיעבוד תחתיו בהפקת יינות היקב. באותה שנה נכנס ד”ר יובל סמואל כשותף פעיל ביקב ומאז הוא משמש כמנכ”ל. ד”ר סמואל הוא בעל רשת מרפאות ווטרינריות אשר נושאת את שמו. בשנים האחרונות הרחיב את עסקיו לתחום הנדל”ן, הייעוץ העסקי ועתה הוא נכנס לענף היין.
Comments