לקראת חגי תשרי ועונת החורף המתקרבת משיק יקב אמפורה 4 יינות חדשים. אמפורה הוא יקב בוטיק ישראלי, הממוקם במורדות הכרמל, ליד כרם מהר"ל. על תוויות היינות החדשים חתומים מירם הראל ומעיין קושיצקי.
באתר היקב : https://amphoraewines.com
תמצאו מידע על מרכז המבקרים שביקב, ועל אירועים המתקיימים בו
כתובת : חוות מקורה, כרם מהר"ל
טלפון: 04-984-0702
היינות החדשים הם:
שני יינות מסדרת ריטון REHYTON המוקדשת לזנים מאיזור בורדו:
ריטון קברנה פרנק 2013
ריטון סמיון 2017
ושני יינות אדומים:
מד רד 2015
ברברה 2015
להלן דפי היינן של כל אחד מהם:
דף יינן –קברנה פרנק 2013
פרטים בסיסיים:
שנת בציר: 2013
הרכב: קברנה פרנק
מוצא הכרמים:
צפון הגולן כ-840 מטר מעל פני הים
פרטים אנולוגיים:
תסיסה: הענבים תססו במיכל קטן ומקורר היטב לשליטה מירבית בתהליך.
השבחה: 24 חודשים
חביות: שנתיים בחביות עץ אלון צרפתיות. גדלים עיקריים: 500 ו300 ליטר שהייה בבקבוק: שנה לאחר הביקבוק
נתונים כימיים:
תכולת אלכוהול (%/לנפח): 16
חומצה כללית: T.A 5.7
חומציות: pH 6.3
ערך קלורי (קק"ל/100 ליטר:) 94
תיאור:
יין אדום זה הוא חלק מסידרת ריטון של יקב אמפורה. בסידרה זו אנחנו חוגגים ונותנים ביטוי לזנים השונים מאזור בורדו. קברנה הפרנק ידוע כזן המטבל את הזנים הנוספים של האזור, כמו קברנה סוביניון ומרלו.
יין איכותי ומורכב. חתימתו של הזן מופיעה כבר במפגש הראשון עם האף. עשבוניות ופלפל ירוק על גוניו כל אלו מוצפים ברמזי המנטה וסיגליות. לגימה מגלה לנו פירות
כהים, פטל, אוכמניות ושזיפים אפויום. טעם של קליה ווניל עדינים. ליין סיומת ארוכה מאוד אותה מלווה טעם השוקולד.
טמפ' הגשה ממולצת: 20-16 מעלות.
יין זה בעל פוטנציאל של 12-8 שנים
דף יינן –סמיון 2017
פרטים בסיסיים:
שנת בציר:2017
הרכב:סמיון
מוצא הכרמים:
גליל עליון כ- 700 מטר מעל פני הים
פרטים אנולוגיים:
תסיסה:במיכלי נירוסטה חביות:תסיסה חלקית בחביות עץ אלון צרפתי שהייה בבקבוק:חצי שנה בבקבוק
נתונים כימיים:
תכולת אלכוהול (%/לנפח):12.3
חומצה כללית: T.A 6.3
חומציות: pH 3.35
ערך קלורי (קק"ל/100 ליטר): 69
תיאור:
בסגנון בורדו, הסמיון לרוב ילווה את הסוביניון בלאן או ישמש ליין מתוק.יין לבן יבש זה מאופיין בפרחוניות וחמיצות גבוהה בגוף קל עד בינוני. באף מתקבלים רמז לחרציות או פרחים צהובים ומעט צוף. את אותה ארומה ניתן להמשיך לחוות בחיך יחד עם לימוניות ותפוח ירוק רעננים ומרירות של אגוזי מלך ותזכורת עדינה לדבש. בגלל איזור הגידול הגלילי ממנו היין מגיע המאופיין בגיר ניתן לחוש במינרליות פציחה. כל אלו הופכים את היין הזה לבעל מורכבות ,ואידיאלי ללווי מאכלי ים למיניהם.
טמפ' הגשה ממולצת: 6-10 מעלות.יין לבן זה הוא חלק מסדרת ריטון של יקב אמפורה. בסדרה זו אנחנו חוגגים ונותנים ביטוי לזנים השונים מהאזור.
דף יינן –מד רד 2015
פרטים בסיסיים:
שנת בציר:2015
הרכב: סירה | קברנה סובניון
מוצא הכרמים:
צפון רמה"ג (כ-840 מטרים מעל פני הים)
גליל עליון (כ-700 מטרים מעל פני הים)
פרטים אנולוגיים:
תסיסה: זני הענבים תססו במיכלים נפרדים ואוחדו לאחר השבחה בחביות השבחה: כ-12 חודשים בחביות עץ אלון מנפחים שונים חביות: עץ אלון צרפתי בנפח של 225, 300 ו-500 ליטר שהייה בבקבוק: 6 חודשים לאחר הבקבוק.
נתונים כימיים:
תכולת אלכוהול (%/לנפח):15
חומצה כללית: T.A 5.5
חומציות: pH 3.76
ערך קלורי (קק"ל/100 ליטר): 91
תיאור:
מד-רד 2015 מהווה את שער הכניסה לעולם היינות האדומים של יקב אמפורה. כבר בנגיעה הראשונה ניתן להבחין כי מדובר ביין בעל ארומות מתפרצות וחדות – פלפל שחור, מנטה, סיגליות ומגוון רחב של תבלינים חמים האופיניים לאיזור הגידול הצפוני ולשימוש הייחודי של היקב במגוון חביות. עם השהייה בכוס מתגלה עושר וניחוח פרי שחור, פטל ואוכמניות ורמז לליקריציה. בחיך תחושה רעננה ונעימה עוטפת את חלל הפה בנגיעות של טאנינים רכים ומובילה לסיומת חמצמצה ומאוזנת .
טמפ' הגשה ממולצת: 16-20 מעלות.
פוטנציאל יישון: 4-6 שנים
דף יינן –ברברה 2015
פרטים בסיסיים:
שנת בציר: 2015
הרכב: ברברה
מוצא הכרמים:
רמת הגולן כ-700 מטר מעל פני הים
פרטים אנולוגיים:
תסיסה: קלאסית אדומה השבחה: כ-22 חודשים בחביות עץ אלון מנפחים שונים חביות: עץ אלון צרפתי בנפח של 225, 300 ו-500 ליטר שהייה בבקבוק: שנה
נתונים כימיים:
תכולת אלכוהול (%/לנפח): 15
חומצה כללית: T.A 6.8
חומציות: pH 3.2
ערך קלורי (קק"ל/100 ליטר): 91
תיאור:
בחירת היינן הוא יין שכל שנה מושק כביטוי של מצוינות בין אם של בלנד , זן או אפילו חבית יחידה שמציעה יחוד ושהיינן מוצא לנכון לתת לו ביטוי.
הברברה מצוייה בצפון מערב איטליה, במחוזותינו היין הוא נדיר.
יין אדום יבש ומורכב זה מגיע מכרמי היקב הגדלים בגולן . כבר בצבעו הוא נותן מופע מקומי עז. באף מתקבלת ארומה חזקה של פרי בשל, דובדבני אמרנה וחמוציות יחד עם פטל. ובאופן מפתיע רמז עדין למנגו. המעבר הוא ישיר לחיך ממשיך עם עפיצות רכה וחומציות טובה מאוד שנותנים ליין טקסטורה של משי. ליין טיבול עדין של קליה, טבק ושוקולד מריר ובעל סיומת ארוכה ומעט מפולפלת.
טמפ' הגשה ממולצת: 16-20 מעלות.
יין זה בעל פוטנציאל של 5-8 שנים
Comentarios