• מגזין רות סירקיס

יינות Assemblage של ברקן לראש השנה

'יקב ברקן' היקב הישראלי המעוטר ביותר בתחרויות יין בינלאומיות, משיק לרגל ראש השנה ותקופת החגים בציר חדש לסדרת האיכות Assemblage:

  • איתן וריחן Assemblage אדומים, בציר 2017

  • עלמון Assemblage לבן, בציר 2019

סדרת Assemblage מהווה נדבך מרכזי בבחינת הפוטנציאל והאופי הייחודי של הטרואר של אזורי הגידול השונים בישראל. זוהי סדרת איכות של בלנדים מקומיים כאשר כל יין ייחודי בטעמו ומורכב מהזנים המאפיינים את אותו אזור. סדרה זו באה לייצג את אזורי הגידול העיקריים של יקבי ברקן בצורה הטובה ביותר. באמצעות יינות אלו, אנו מציגים מבט אחר על נושא האזוריות, נושא שמעסיק כל מדינה יצרנית יין, בעולם הישן כמו בעולם החדש.

ריחן Assemblage אדום, בציר 2017

שנת הבציר 2017 הייתה שנה מצוינת לענף היין בישראל. לאחר חורף קר במיוחד בו הגפנים ספגו מנות קור רבות, הגיע אביב מתון, יבש ונעים שהביא להתעוררות אחידה וטובה בגפנים. לאחר מכן, חודש יולי, חם מהממוצע, הביא לבציר מוקדם בזנים הלבנים, שהביא ליינות לבנים רעננים וארומטיים. חודש אוגוסט המשיך עם טמפרטורות קרובות לממוצע, ובעקבות זאת - הבשלה פנולית אחידה ולינארית של הזנים האדומים, שהביאה עמה איכות גבוהה מאוד.

צילום : יח"צ

יין זה נקרא על שם "הר ריחן", ומקורו במספר חלקות בגליל העליון:

  • קברנה סוביניון משתי חלקות בקרבת עלמה,

  • פטי סירה ופטי ורדו מכרם ריחן מול מושב עלמה.

חלק מהחלקות על קרקע וולקנית בעוד שאחרות על אדמת טרה-רוסה הפרושה על מסלע גירי. מתוך שלל מאפיינים אלו נוצרו יינות שכמו נולדו להשתלב ולהתמזג אלו עם אלו, כאשר כל יין תורם מתכונותיו לממסך ליצירת יין שלם.

רשמי טעימה

צבע מרשים, אדום בוהק, כמעט סגלגל. ריחות פרי אדום ושחור עסיסיים, מלווים בשלל תבלינים וארומות המגיעות מהתיישנות בחביות עץ אלון כגון קינמון, ציפורן ומעט קוקוס קלוי מציפות את חלל הכוס. היין נעים לשתייה, בעל מבנה בינוני-מלא וטאנינים אלגנטיים ורכים העוטפים את החך. טעמי פרי אדום עסיסי ורמיזות פטל שחור הנתמכים בחומציות טובה משווים ליין הרגשה מרעננת ואופי פירותי מובהק. הסיומת ארוכה ונעימה, עם חשק לעוד לגימה.

נתונים טכניים:

בציר: 2017

הרכב זנים: פטיט סירה (50%), קברנה סוביניון (40%), פטי ורדו (10%)

כרמים: אזור עלמה והר ריחן.

זמן וטמפ' תסיסה: התסיסה וההשריה על הקליפות שאחריה ארכו בין 13 ל- 15 ימים עבור היינות השונים. טמפרטורת תסיסה 24ºC.

יישון: 12 חודשים בחביות, 35% חדשות, מאלון צרפתי.

אלכוהול: 13.5%

משקל סגולי: 994.1

חומצה כללית: 5.4

איתן Assemblage אדום, בציר 2017

יין זה נקרא על שם "הר איתן", המהווה נקודת ציון בולטת בהרי ירושלים. היין מבציר 2017, נבצר כמעט כולו בכרם קריית ענבים, פרט למרכיב הפטי ורדו, אשר נבצר מכרם הנמצא בבית נקופה. כרם קריית ענבים פרוש על גבי טרסות של אדמת "טרה רוסה" אבנית, חלקן צרות וחלקן רחבות יותר, במעין אמפיתיאטרון טבעי ברכס שמעל לקיבוץ קריית ענבים, בגובה של כ- 700 מ'.

היין מורכב מ:

  • מרלו,

  • קברנה סוביניון,

  • שיראז

  • פטי ורדו.

החלקות השונות נבצרו בנפרד, כל חלקה במועדה, ויושנו בנפרד בחביות אלון במשך 12 חודשים. לאחר שלב ההתיישנות בוצעה עבודת הממסך והיין בוקבק, ללא זיכוך ולאחר סינון קל בלבד.

רשמי טעימה

זהו יין רענן ופירותי. באף מציג ארומות פרי אדום רענן מלוות בנגיעות עשבוניות של אורגנו וטימין. אופי הפרי המובהק עטוף במעין עריסה תומכת של עץ אלון איכותי והארומות המלוות אותו - תבלינים מתקתקים, קפה קלוי, ונגיעות וניל כאילו מציגות את הפרי באור אחר, שלם יותר. טאנינים מורגשים, אך מעודנים, מלווים בחמיצות טובה ממשיכים לסיומת פירותית עם נגיעות שוקולד מריר וקצת קפה. כיף לשתות.

נתונים טכניים:

בציר: 2017

הרכב זנים: קברנה סוביניון (55%), מרלו (20%), שיראז (15%), פטי ורדו (10%)

כרמים: כרם קריית ענבים, כרם בית נקופה.

זמן וטמפ' תסיסה: התסיסה וההשריה על הקליפות שאחריה ארכו בין 15 ל- 20 ימים עבור היינות השונים. טמפרטורת תסיסה 24ºC.

יישון: 12 חודשים בחביות, 40% חדשות, מאלון צרפתי

אלכוהול: 13%

משקל סגולי: 994.6

חומצה כללית: 5.1

עלמון Assemblage לבן, בציר 2019

עלמון, נגזר משם האיזור ממנו מגיעים הענבים המרכיבים את הממסך הסופי – רמת עלמה. אזור זה ידוע באיכות הענבים הגדלים בו. ביקב ברקן נוהגים לבודד מספר זנים אשר הגיעו מאותו אזור ולתת להם לדבר בעד עצמם ולייצג את אזור גידולם.

כשם שהבלנדים האדומים, החלו לגבש אמירה על מקום גידולם, כך גם יין זה, בראי השנים, יספר פן נוסף של אזור גידולו.

הממסך מורכב מ:

  • שרדונה,

  • ויונייה

  • סוביניון בלאן


כאשר ענבי השרדונה והויונייה נבצרו בבשלות אופטימאלית, כל זן בזמנו, והותססו בחביות עץ אלון צרפתי, רובן משומשות, וחלקן חדשות. כל החביות התיישנו Sur Lie, עם משקעי השמרים, ועברו בטונאז' קבוע, להענקת מורכבות ומבנה עמוק, בתהליך שנמשך כ- 6 חודשים. ענבי הסוביניון בלאן נבצרו גם הם בנפרד והותססו במיכל נירוסטה, בטמפרטורה נמוכה לשמירה על רעננות הפרי והיין נשמר במיכל עד ליצירת הממסך.

רשמי טעימה

צבעו קש בהיר, באף ארומות הדרים – לימון ואשכולית, אגסים, נגיעות משמשים ורמזים ללחם שזה עתה יצא מאפייה, אפילו בריוש. ארומת עץ אלון מעודן משולבת, אך לא משתלטת על הפרי העצמתי. בפה היין ממשיך את האופי ההדרי, עם טעמי לימונים, אשכוליות, קליפת תפוז, ושזיף ירוק. הסיומת ארוכה ומרעננת וכל לגימה מבשרת את בואה של הבאה.

נתונים טכניים:

בציר: 2019

הרכב זנים: 50% שרדונה, 30% סוביניון בלאן, 20% ויוניה

כרמים: הר ריחן (שרדונה וויוניה), כרם-בן-זמרה (סובניון בלאן)

זמן וטמפ' תסיסה: השרדונה והויוניה הותססו בחביות עץ אלון והושארו בחביות ליישון עם השמרים למשך 6 חודשים. הסוביניון בלאן הותסס במיכל נירוסטה בטמפרטורת תסיסה ºC16 ונשמר במיכל סגור עד להכנת הממסך.

יישון: 6 חודשים בחביות, כ- 20% חדשות.

אלכוהול: 12.2%

משקל סגולי: 993

חומצה כללית: 5.45

מחיר מומלץ לצרכן

של כל יינות אסמבלאז: 60 ₪

כשרות:

בהשגחת הרבנות הראשית לישראל.

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

SUBSCRIBE VIA EMAIL