• מגזין רות סירקיס

יינות לבנים חדשים לחורף של יקב סגל

עודכן ב: נוב 13

יקב סגל גאה להשיק לרגל החורף הקרב סדרת יינות חדשה – 'קדומים'. הסדרה כוללת שני יינות לבנים חדשים:

  • מראווי בציר 2019

  • דבוקי בציר 2019


סדרת 'קדומים' מביאה לקדמת הבימה זנים קדומים, מקומיים שגדלים כאן, בישראל במשך מאות עד אלפי שנים. מדובר ביינות שהם חלק מהיסטוריה של ארץ ישראל ושל אגן הים התיכון שהתפתחו, התאקלמו והתאימו את עצמם למזג האוויר ולאדמה המקומית. ביקב סגל מאמינים כי זנים ייחודיים אלו יתפתחו להיות חלק גם מעתידו של היין הישראלי.


סדרת 'קדומים', מתחברת לחזון של יקב סגל, "לשמור על האותנטיות המקסימלית של הענב" ומבטאת את הערכים של היקב בשיטות עשייה ויין הנותנים כבוד לטרואר ובעיקר לענבים.


צילום: יח"צ

מראווי סדרת 'קדומים', בציר 2019

מראווי הינו זן מקומי קדום, אחד הזנים הבודדים שנשתמרו באזור ארץ ישראל. אזכורים ראשונים למראווי קיימים עוד מתקופת הרומאים, כך שהמראווי קיים באזורנו לפחות 2000 שנה, אך תפוצתו הצטמצמה וכיום הוא כמעט ונכחד.

יין זה מגיע מכרם יחידני שניטע לפני מספר שנים בכדי לשמר את הזן. גפני המראווי גדלות בו בטרסות מתפתלות בכרם קטנטן בבר גיורא, הרי יהודה.

יין זה הינו אחד מהיינות הבודדים המופקים בארץ (ובעולם) מזן קדום ויוצא דופן זה, והוא מספק הזדמנות נדירה לטעום את אחד מהזנים המופלאים והבודדים ששרדו פה כל השנים הללו. מראווי גדל רק בישראל והוא חלק מהמסע והחיפוש אחר המקומיות וההיטוריה של היין המקומי.


רשמי טעימה

באף הדרים ופרחים לבנים ומינראליות מודגשת, כמו גם וניל וקפה קלוי שמקורם בהתיישנות בת שמונה חודשים עם השמרים בחביות עץ אלון צרפתי גדולות.

בפה חמיצות רעננה, תבלינים ומליחות עדינה. הגוף מלא והסיומת הדרית, מתובלת וארוכה במיוחד.


נתונים טכניים:

בציר: 2019

הרכב זנים: מראווי 100%

זמן וטמפ' תסיסה: לאחר הסחיטה, המיץ עבר הצללה בטמפ' נמוכה להפרדת המשקעים ולאחר מכן תסס בטמפ' מבוקרת של 18 מעלות למשך 9 ימים.

יישון: 6 חודשים בחביות 500 ליטר משומשות, מאלון צרפתי (100%)

אלכוהול: 11%

משקל סגולי: 992.7

חומצה כללית: 5.56


צילום: יח"צ

דבוקי סדרת 'קדומים', בציר 2019

דבוקי הינו זן מקומי קדום, אחד מהזנים הבודדים שנשתמרו באזור ארץ ישראל. עד שנות ה- 50 לערך היה נפוץ ביותר אך תפוצתו הצטמצמה מאד ברבות השנים. יין זה מגיע מהגליל התחתון, מכרם הגדל בסוכה - שיטת הדלייה (גידול) עתיקה. יין זה הינו אחד מהיינות הבודדים המופקים בארץ (ובעולם) מזן קדום ויוצא דופן זה והוא מספק הזדמנות נדירה לטעום את אחד מהזנים המופלאים והבודדים ששרדו פה כל השנים הללו. דבוקי גדל רק בישראל והוא חלק מהמסע והחיפוש אחר המקומיות ומהיסטורית היין המקומי.


רשמי טעימה:

באף אפרסק, פרי הדר ומינראליות, כמו גם וניל ותבלינים שמקורם בהתיישנות בת שמונה חודשים עם השמרים בחביות עץ אלון צרפתי גדולות.

בפה חמיצות רעננה והסיומת הדרית, מתובלת וארוכה במיוחד.


נתונים טכניים:

בציר: 2019

הרכב זנים: דבוקי 100%

זמן וטמפ' תסיסה: לאחר הסחיטה, המיץ עבר הצללה בטמפ' נמוכה להפרדת המשקעים ולאחר מכן תסס בטמפ' מבוקרת של 18 מעלות למשך 12 ימים.

יישון: 8 חודשים בחביות 500 ליטר משומשות, מאלון צרפתי (100%)

אלכוהול: 12%

משקל סגולי: 994.4

חומצה כללית: 6.01



אודות יקב סגל

יקב סגל הוקם בשנת 1787 והינו אחד היקבים הוותיקים בישראל. יקב ישראלי, בעל מורשת ארוכת שנים והיסטוריה, המושתת על שורשיות וחיבור לטבע ולאדמה. על ערכים אלו בנויה שיטת העבודה וייצור היין של היקב עוד מימיו הראשונים. החל מהשלב הראשוני של גידול הגפנים, שבו היקב נותן כבוד לטרואר ובעיקר לענבים, ועד לשיטות הייצור של היין המבוססות על מינימום התערבות. שיטות עשייה אלו, הן שיטות עשייה מסורתיות וטבעיות המדגישות את טעמיו האמתיים של הענב ואת הקשת הארומטית שלו. החזון של סגל הוא לשמור על האותנטיות המקסימלית של הענב. הכי קרוב לטבע שניתן, או במילים אחרות- החזון הוא לייצר יינות פראיים.

מחיר מומלץ לצרכן: 79 ₪


אפשר להשיג:

בחנויות היין והאלכוהול המובחרות ונקודות השיווק המתמחות ברחבי הארץ.

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

SUBSCRIBE VIA EMAIL