• מגזין רות סירקיס

יינות יקב טפרברג - לראש השנה תשפ"ב

לקראת ראש השנה תשפ"ב וחגי תשרי מציע יקב טפרברג מגוון של בצירים חדשים שיככבו בשולחנות החג. היינן הראשי של יקב טפרברג שלמה ראוכברגר, (שיקי) ,המשמש כיינן הראשי כבר כ- 20 שנה, בחר להמליץ לקראת החג על 3 יינות שיתאימו לכל שולחן ולכל חגיגה ואירוע:

· אינספייר פמיטאז 2020

· מרלו אסנס 2017

· מלבק אסנס 2017


צילומים: אייל קרן

על היינות

אינספייר פמיטאז 2020

יין לבן המורכב מ-3 זנים שונים:

· דבוקי נבצר מחלקה ותיקה מאזור זכרון יעקב,

· גוורצטרמינר מחלקה מובחרת בגוש עציון,

· פרנץ קולומבר נבצר מעמק איילון.

הבלנד הלבן הזה הינו שילוב בין זנים שונים המתאחדים לכדי יין שלם והרמוני.

הזן המוביל ביין הינו זן הדבוקי, זן עתיק ומסורתי בארץ המעניק ליין אף עשיר והתורם עם הזנים האחרים ניחוחות פרחוניות ופירותיות בשילוב תיבלון מאופק. היין מאופיין במרקם רך ונעים, יש בו שילוב עסיסי בין מתיקות פרי לחמיצות עדינה ומענגת.


מרלו אסנס 2017

ענבי המרלו נבצרו משני כרמים ייחודיים ונבחרים הגדלים בטופוגרפיה שונה לחלוטין:

· הכרם הראשון והעיקרי נמצא בעמק האלה ליד הישוב גבעת ישעיהו בעוד

· הכרם השני נמצא ברום הרי אפרים.

שני כרמים אלה מאופיינים בהבדלים משמעותיים בין טמפרטורת יום ממוצעת לטמפרטורת לילה קרירה הגורמת לאיכות ענבים ייחודית הבאה לביטוי בריכוז גבוה של טעמים וארומות.

היין הוא בעל צבע מלא עוצמתי ועמוק , באף עולות ארומות מורכבות ועשירות של פירות אדומים בשלים, דובדבן, נגיעות טבק ומחטי אורנים. כשטועמים מגלים יין חלק, בעל גוף מלא, טנינים בשלים, איזון וסיומת ארוכה וטובה.


מלבק אסנס 2017

יין שנוצר מענבים הגדלים בעמק האיילון. , והתיישן בחביות עץ.

מלבק אסנסנס הוא יין בעל צבע מלא עוצמתי ועמוק.

מומלץ להגיש אותו בטמפרטורה של 18 מעלות עם מאכלים כגון: ברווז צלוי ברוטב עשיר או גבינות מלאות וחריפות.


כשרות:

למהדרין בד"צ ירושלים


מחירים מומלצים לצרכן:

אינספייר פמיטאז 2020 60 ₪

מרלו אסנס 2017 100 ₪

מלבק אסנס 2017 100 ₪


אפשר להשיג:

את קולקציית היינות של יקב טפרברג לראש השנה תשפ"ב ניתן להשיג ברשתות השיווק וחנויות היין.



להלן דפי יינן עם מלוא המידע על היין



אינספייר פמיטאז 2020


הרכב זני :

55% דבוקי

25% גוורצטרמינר

20% פרנץ קולומבר

מקור הענבים :

הדבוקי נבצר מחלקה ותיקה מאזור זכרון יעקב, הגוורצטרמינר מחלקה מובחרת בגוש עציון הפרנץ קולומבר נבצר מעמק איילון.


הבציר :

ידני בשעות הבוקר ומכני בשעות הלילה


נתוני בציר ממוצעים:

בריקס: 21.7 חומציות [ג/ל]:5.6 pH: 3.45


תהליך ייצור היין:

ענבי הדבוקי הגיעו ליקב בשעות הצהריים המוקדמות לאחר שנבצרו ידנית, טרום כניסתם לסחיטה קוררו הענבים ל-12 מעלות והוכנסו מיד לסחיטה עדינה ומהירה על מנת לקבל תירוש ענבים לבן איכותי. סחיטה זו נעשתה באווירת חנקן למניעת תהליכי חמצון ופגיעה באיכות.

תירוש הענבים שניסחט הועבר למכלי נירוסטה מקוררים ל-24 שעות לצורך הפרדה בין התירוש הצלול ובין המשקעים. לאחר שפייה של התירוש הצלול מעל המשקעים למיכל נוסף , הוספו השמרים והחלה תסיסה אלכוהולית בטמפרטורה של כ-12 מעלות צלזיוס לטובת שמירת הארומות. משך התסיסה ארך כשלושה שבועות.

ענבי הפרנץ קולומבר והגוורצטרמינר שנבצרו באופן מכני בשעות הלילה כשבועיים מאוחר יותר עברו תהליך ייצור דומה.

לאחר מספר טעימות של פנל הטועמים של היקב הורכב הבלנד הסופי.

היין לא עבר תסיסה מאלולאקטית כדי לשמור על רעננותו ופריכותו.


תיאור היין:

הבלנד הלבן הזה הינו שילוב ייחודי בין זנים שונים המתאחדים לכדי יין שלם והרמוני.

הזן המוביל ביין זה הינו זן הדבוקי , זן עתיק ומסורתי בארץ המעניק אף עשיר התורם עם הזנים האחרים ניחוחות פרחוניות ופירותיות בשילוב תיבלון מאופק. היין מאופיין במרקם רך ונעים, יש בו שילוב עסיסי בין מתיקות פרי לחמיצות עדינה ומענגת.


מאפייני היין:

היין בעל איזון בטעמי הפרי והעץ. יין מורכב, בעל ארומת


אנליזת היין:

סוכר: יבש כהל [ב-%]: 11.8 חומציות [ג/ל]: 5.8 pH: 3.45


מתאים לשתייה:

החל מהוצאתו לשוק



מרלו אסנס 2017



הרכב זני :

100% ענבי מרלו


מקור הענבים:

ענבי המרלו נבצרו משני כרמים ייחודיים ונבחרים הגדלים בטופוגרפיה שונה לחלוטין. הכרם הראשון והעיקרי נמצא בעמק האלה ליד הישוב גבעת ישעיהו בעוד הכרם השני נמצא ברום הרי אפרים.

הכרם בגבעת ישעיהו נמצא בעמק בין שני ערוצים המנקזים אוויר קר מהרי ירושלים, בקרקע שולית עם אבנית גבוהה.

הכרם של הרי אפרים מתאפיין בגובה מעל 650 מטר מעל פני הים , בתנאי אקלים הרריים ובעוצמת צימוח מתונה.

שני כרמים אלה מאופיינים בהבדלים משמעותיים בין טמפרטורת יום ממוצעת לטמפרטורת לילה קרירה הגורמת לאיכות ענבים ייחודית הבאה לביטוי בריכוז גבוה של טעמים וארומות.


הבציר:

מכני בשעות הלילה המאוחרות.


נתוני בציר ממוצעים:

בריקס25.9חומציות [ג/ל]5.8pH3.75


תהליך ייצור היין:

ענבי המרלו הגיעו ליקב בשעות הבוקר המוקדמות כשהחלקה של עמק האלה הקדימה את זו של הרי אפרים בכ-5 ימים. לאחר ריסוק עדין הועברו ענבי המרלו למיכל נירוסטה מקורר למשך שלושה ימים להשריה קרה לפני תחילת התסיסה האלכוהולית . עם סיום ה- cold soaking העלנו את הטמפרטורה, הוספו השמרים והחלה התסיסה האלכוהולית של ענבי המרלו בטמפרטורה של 25 מעלות תוך הפעלת משטרי המטרה שונים לצורך מצוי טעמים, ארומות וצבע מזגי הענבים.

בסיום התסיסה האלכוהולית היין עבר השרייה על הקליפות למשך כ-שלושה ימים. עם סיום ההשריה -extended maceration, סחטנו את הענבים בסחיטה איטית ובלחצים נמוכים למיכל נירוסטה לתסיסה המאלולאקטית על מנת לייצב ולרכך את היין. תהליך זה נעשה לכל כרם בנפרד.

לאחר סיום התסיסה המאלולאקטית היין החל את תהליכי ההתבגרות בחביות עץ אלון צרפתיות חדשות וחביות עץ שנה שנייה למשך 18 חודשים. לאורך התבגרות היין בחביות נטעמו כל החביות והורכב הבלנד הסופי של היין אשר נתן את המשקל היחסי של כל כרם ביין הסופי.

לאחר בקבוקו, היין אף המשיך להתבגר בבקבוק למשך כ-8 חודשים נוספים לפני שחרורו לשוק.


תיאור היין:

היין בעל צבע מלא עוצמתי ועמוק , באף עולות ארומות מורכבות ועשירות של פירות אדומים בשלים, דובדבן, נגיעות טבק ומחטי אורנים בפה, היין חלק, בעל גוף מלא, טנינים בשלים, איזון וסיומת ארוכה וטובה.


אנליזת היין:

סוכר [ג/ל]יבשכהל [ב-% ]14.2חומציות [ג/ל]6.1pH3.63


מתאים לשתייה

החל מהוצאתו לשוק, אך הוא יתפתח יפה מאוד במהלך השנים הקרובות.


הצעת הגשה :

בטמפרטורה של 18 מעלות עם ברווז צלוי ברוטב עשיר או גבינות מלאות וחריפות.



מלבק אסנס 2017



הרכב זני :

100% ענבי מלבק


מקור הענבים :

כרם המלבק הנמצא בעמק איילון נטוע בתוואי הנחל . הכרם נטוע על כנת SO4 וקלון 595 של זן המלבק. קלון זה הינו ממוצא צרפתי. שילוב הכנה והרוכב בתנאי האקלים של עמק אילון הינם שילוב המבטיח ענבי איכות. כמו כן, להעצמת האיכות ,הכרם עבר מספר דילולי אשכולות על מנת להגיע לענבים איכותיים בעלי ריכוז גבוה של ארומות וטעמים .


הבציר :

מכני בשעות הלילה המאוחרות


נתוני בציר :

בריקס25.3חומציות [ג/ל]5.2pH3.59


תהליך ייצור היין :

ענבי המלבק הגיעו ליקב בשעות הלילה המאוחרות , לאחר ריסוק עדין הועברו ענבי המלבק למיכל נירוסטה מקורר למשך יומיים להשריה קרה לפני תחילת התסיסה האלכוהולית . עם סיום ה- cold soaking העלנו את הטמפרטורה, הוספו השמרים והחלה התסיסה האלכוהולית בטמפרטורה של 27 מעלות תוך הפעלת משטרי המטרה שונים לצורך מצוי טעמים, ארומות וצבע מזגי הענבים.

בסיום התסיסה האלכוהולית היין עבר השרייה על הקליפות למשך כ-שלושה ימים . עם סיום ההשריה -extended maceration , סחטנו את הענבים בסחיטה איטית ובלחצים נמוכים למיכל נירוסטה לתסיסה המאלולאקטית על מנת לייצב ולרכך את היין.

לאחר סיום התסיסה המאלולאקטית היין החל את תהליכי ההתבגרות בעיקר בחביות עץ אלון צרפתיות חדשות ואחוז נמוך בחביות עץ שנה שנייה למשך 18 חודשים . לאורך התבגרות היין בחביות נטעמו כל החביות והורכב הבלנד הסופי של היין.

לאחר בקבוקו, היין אף המשיך להתבגר בבקבוק למשך כ-6 חודשים נוספים לפני שחרורו לשוק.


תיאור היין :

היין בעל צבע מלא עוצמתי ועמוק , באף עולות ארומות מורכבות ועשירות של פירות אדומים צעירים,נגיעות טבק ושוקולד ועץ אלון צרפתי.

בפה היין רך ,בעל גוף מלא ,טנינים בשלים , איזון וסיומת ארוכה וטובה.


מאפייני היין:

היין בעל איזון בטעמי הפרי והעץ. יין מורכב, בעל ארומת


אנליזת היין :

סוכר [ג/ל]יבשכהל [ב-% ]14.1חומציות [ג/ל]6.3pH3.65


מתאים לשתייה

החל מהוצאתו לשוק, אך הוא יתפתח יפה מאוד במהלך השנים הקרובות


הצעת הגשה :

בטמפרטורה של 18 מעלות עם ברווז צלוי ברוטב עשיר או גבינות מלאות וחריפות.