• מגזין רות סירקיס

יינות יקב טפרברג לפסח 2021

מ- 1870 ועד היום יקב טפרברג הוא יקב משפחתי הגאה לייצר את היינות המובילים בישראל. שלמה (שיקי) ראוכברגר הוא היינן הראשי ביקב טפרברג משנת 2002, הוא נחשב לאחד הייננים המוערכים והידועים ביותר בארץ, ואף זכה בעבר בתואר "היינן הישראלי הטוב ביותר". בקשנו משיקי שימליץ לנו איזה יינות יתאימו לכולם, אבל הפעם באמת כולם, סביב שולחן החג. ואנו משתפים פה את המלצותיו.

לחיים!


סוביניון בלאן – ויוניה 2019

סדרת אינספייר 150 שנה

צילום: יח"צ

שנת בציר: 2019

הרכב זני:

65% ענבי סוביניון בלאן & 35% ענבי ויוניה

שם הסידרה:

אינספייר

מקור הענבים:

ויוניה - מבוא חורון, סוביניון בלאן – גליל תחתון

בציר:

מכני בשעות הלילה

נתוני בציר ממוצעים:

בריקס: 21.7

חומציות [ג/ל]: 5.6


תהליך ייצור היין:

ענבי הסוביניון בלאן הגיעו ליקב בשעות הבוקר לאחר שנבצרו מכאנית. הענבים המרוסקים עברו קירור במחליף החום ל-12 מעלות, בדרכם לפרס הפניאומאטי האינרטי – המגובה בחנקן, על מנת למנוע לחלוטין חמצון של טעמים וארומות המצויים בענבים.


הענבים נסחטו בפרס הפניאומאטי האינרטי בלחץ נמוך ביותר, בסחיטה עדינה ואיטית וללא חשיפה לחמצן, על מנת לקבל תירוש ענבים עשיר ואיכותי.


המיץ שנסחט הועבר למיכל נירוסטה בו בוצעה הפרדה בין המשקעים למיץ באמצעות טכנולוגית "הרחפה - “FLOTATION. בטכניקה זו מרחיפים את המשקעים לחלקו העליון של המיכל באמצעות פעפוע של גז חנקן המאפשר להעביר למיכל התסיסה את המיץ הנקי המצוי מתחת למשקעים.

למיץ הוספו שמרים והיין תסס במיכל נירוסטה במשך של כ-15 יום.


ענבי הויוניה שנבצרו מאוחר יותר עברו תהליך ייצור דומה.


לאחר מספר טעימות של פנל הטועמים של היקב הורכב הבלנד הסופי .


היין לא עבר תסיסה מאלולאקטית כדי לשמור על רעננותו ופריכותו.


אנליזת היין :

סוכר: יבש

כהל [ב-%]: 11.7

חומציות [ג/ל]: 6.4


מלבק מרסלן אינספייר 2018

צילום: יח"צ

שם הסידרה: אינספייר

שנת בציר : 2017

הרכב זני :

65% ענבי מלבק 35% ענבי מרסלן

מקור הענבים :

ענבי המלבק והמרסלן מגיעים מחלקות איכותיות מעמק איילון

הבציר : מכני בשעות הלילה המאוחרות

ממוצע נתוני בציר :

בריקס25.2 חומצה [ג/ל]5.1pH 3.79


תהליך ייצור היין :

ענבי המלבק הגיעו ליקב בשעות הבוקר המוקדמות לאחר שנבצרו בבציר מכני. לאחר ריסוק עדין הותססו הענבים משך של כשבעה ימים בטמפרטורה של 28 מעלות תוך הפעלת משטרי המטרה שונים לצורך מצוי טעמים, ארומות וצבע מזגי הענבים.


בסיום התסיסה האלכוהולית היין עבר סחיטה עדינה והיין ללא הקליפות הועבר למיכל נירוסטה מבודד ומקורר לתסיסה מאלולאקטית על מנת לייצב ולרכך את היין.


ענבי המרסלן שנבצרו מאוחר יותר עברו תהליך דומה אם כי משטרי ההמטרה למיצוי טעמים ,ארומות וצבע היו שונים בהשוואה למלבק.


לאחר סיום התסיסה המאלולאקטית, היינות השונים החלו את תהליכי ההתבגרות בחביות עץ אלון צרפתיות, רובם חדשות , למשך כ- 8 חודשים.


לאחר התבגרות היין בחביות פאנל הטועמים החליט על ההרכב הסופי של ממסך זה.


תיאור היין :

היין עוצמתי בצבעו המלא והעמוק. מגוון רחב של ארומות פירות אדומים, דובדבן ופטל בבשלות מלאה משתלבות עם ניחוחות עץ האלון בעטיפה משלימה. בפה, היין הינו בעל גוף מלא . עפיצות עדינה מעצימה את מבנה היין המבטיח הנאה כעת אולם היין ימשיך ויתפתח בשנים הקרובות.

מאפייני היין: היין בעל איזון בטעמי הפרי והעץ. יין מורכב, בעל

אנליזת היין :

אנליזת היין :

סוכר: יבש

כהל [ב-%]: 14.2

חומציות [ג/ל]: 5.55

pH: 3.41


מתאים לשתייה החל מ :

הוצאתו לשוק אך התבגרות נוספת בבקבוק רק תיטיב עמו.


הצעת הגשה :

בטמפרטורה של 18 מעלות עם בשר אדום צלוי או גבינות חריפות


מחיר לצרכן

60 ש"ח