יקב ברקן גאה להציג: מהדורה מיוחדת של יין יוצא דופן --יין מוסקטו עם בועות קטנות ושמחות, בציר 2023 . היין עשוי מענבי מוסקט מכרמים שנבחרו במיוחד על ידי הייננים עבור יין זה.
היין המושלם לקיץ הישראלי. יין לבן מוגז קלות במתיקות עדינה ומאוזנת .
יין רענן ומפתיע, עם 5.5% כוהל בנפח, שמשתלב מצוין בכל אירוח.
על תווית הבקבוק חתום היינן הראשי אוליביה פרתי.
תהליך ייצור היין :
היין עשוי מענבי מוסקט אלכסנדרוני מכרמים נבחרים בשפלת יהודה. הענבים הגיעו ליקב בשעות הבוקר המוקדמות לאחר בציר מכני ונכנסו, לאחר סחיטה עדינה ומהירה, אל מיכל נירוסטה מקורר ומבודד. התירוש הלבן קורר על מנת למנוע תסיסה של המיץ לצורך שקיעה של כל המשקעים המצויים בו.
המיץ שהה יום במיכל הנירוסטה ולאחר מכן סונן. המיץ הצלול והנקי הועבר למיכל נירוסטה וקורר שנית לטמפרטורה של 0 מעלות.
כשלושה שבועות לפני מילוי המוסקטו החל תהליך תסיסה מבוקר במיכל הנירוסטה, עד שאחוז האלכוהול והמתיקות הגיעו לרמה הנדרשת. בעת המילוי, התווסף פחמן דו חמצני על מנת לקבל בועות קטנות ושמחות.
תיאור היין:
צבע היין ירקרק בהיר וצלול, ליין ארומות פירותיות ומוסקטיות עשירות. היין פריך, בעל גוף קל ובועות קטנות ומרעננות, הסיומת מתוקה ומאוזנת.
אודות "יקב ברקן":
יקב ברקן הוא היקב המעוטר ביותר בתחרויות יין בינלאומיות, לאורך השנים זכה היקב בכ- 500 מדליות בתחרויות יין נחשבות. כמו כן, ברקן הוא היקב הישראלי הגדול ביותר וגם היקב המוביל במכירות היין.
ברקן הוא הכורם הגדול ביותר בארץ. ליקב יש מעל 10,000 דונם של כרמים הפרוסים ברחבי הארץ- ממצפה רמון בדרום ועד הגליל העליון בצפון. פריסת הכרמים הרחבה מאפשרת לו מצד אחד להגיע לחומר הגלם הטוב ביותר, ומצד שני לבחון את הטרואר הישראלי בצורה טובה. ליקב זנים שונים ורבים החל מזנים קלאסיים, זנים ים תיכוניים ועד זנים עתיקים (בני אלפיים שנה). פריסת הכרמים הרחבה מאפשרת להתאים לכל זן את אזור הגידול המתאים ביותר עבורו.
הצעת הגשה:
להגיש בטמפרטורה של 4 מעלות, כאפרטיף לפני הארוחה או בליווי סלטים אסיאתיים.
כשרות:
כשר לפסח בהשגחת הבד"ץ של העדה החרדית
מחיר מומלץ לצרכן
לבקבוק של 750 מ"ל -- 40 ₪
ניתן לרכוש
ברשתות השיווק ובחנויות היין
Comments