• מגזין רות סירקיס

טבלות שוקולד פרה במתיקות מעודנת

עודכן ב: 31 אוג 2019

אחרי פיתוח ארוך ומאתגר שהוביל צוות טכנולוגי השוקולד של עלית, הצליחה החברה להיות הראשונה המביאה לצרכן הישראלי את הבשורה: טבלות שוקולד במתיקות מעודנת עם 30% פחות סוכר מאשר בשוקולד פרה חלב רגיל. טבלות השוקולד החדשות מגיעות בשלושה טעמים:

· טבלה בטעם שוקולד חלב ללא תוספים

· טבלה בטעם שוקולד חלב עם שבבי קוקוס

· טבלה בטעם שוקולד חלב עם שברי אגוזים


צילום: יח"צ

את מקומו של הסוכר תופסים שני רכיבים מרכזיים: סיבים תזונתיים (15%) וקמח מפקעת אגוזי טייגר טחונים (5%). איתור חומרי הגלם הייחודיים ופיצוח המתכון המדויק אפשרו הגעה לפרופיל טעם מתקתק תוך שמירה על המרקם הנימוח המזוהה עם השוקולד.

המוצר אושר כ"מוצר חדש" על פי חוק המזון - משמע: פיתוח טכנולוגי משמעותי הנותן מענה לצורך אחר מבחינת הצרכן. לכן, עקב התכולה הגבוהה של סיבים תזונתיים וקמח אגוזי טייגר, ובהתאם לכללי הרגולציה, נקרא המוצר "טבלה בטעם שוקולד"


לדברי איתי אנגלנדר, מנכ"ל חטיבת הממתקים של שטראוס: "כחלק מאסטרטגיית חטיבת הממתקים לפיתוח ממתקים באחריות, אנו שמחים להשיק לראשונה בישראל טבלת שוקולד מופחתת סוכר. נענינו לאתגר לפתח מוצר מענג לצרכנים המחפשים אלטרנטיבה מועדפת תוך שיפור בהיבט ההרכב התזונתי, השקענו במחקר ופיתוח והצלחנו להביא פתרון ראשוני לשוקולד מופחת סוכר אשר את מקומו תופסים סיבים תזונתיים ואגוזי טייגר. "עלית" תמשיך להשתמש בחדשנות, יצירתיות ומומחיות כמנוף לשיפור מוצריה, ולפתח מוצרים מענגים - תוך התחשבות בצרכים הייחודיים של צרכנים שונים, יצירת אלטרנטיבות חדשות לצרכנים ודרישות השוק המשתנות".


קטגוריית השוקולד בישראל נמצאת בעלייה של 7% בשנתיים האחרונות. "עלית" מובילה את הקטגוריה עם 56.3% נתח שוק (סטורנקסט, 2018).


על פקעת אגוזי הנמר (המכונה גם "גומא נאכל" וגם "חאב עזיז")

הפקעות הקטנות של הצמח הזה נראות כמו חומוס מקומט. קמח המופק מפקעות מקולפות הוא מקור טבעי למתיקות. הפקעת גדלה בספרד ומוצריה מופצים משם למדינות רבות. היא משולבת בתרבות האוכל המקומי במדינה, כמו גם בדרום אמריקה ובצפון אפריקה. לפקעת פרופיל שומנים הדומה לשמן זית, היא עשירה בוויטמינים ומינרלים, עתירה סיבים תזונתיים מהסוג שאינו מסיס במים, וכמו כן יש בה תכולה גבוהה של עמילן פרוביוטי עמיד המשמש כמזון ומצע לבקטריות הידידותיות במעיים. טעמו של הקמח מתקתק, ולכן בתהליך פיתוח מורכב נמצא כי הוא יכול להוות מקור למתיקות שיאפשר הפחתה משמעותית של סוכר תוך שימור טעמו המוכר של השוקולד.


כשרות: חלבי למהדרין באישור בד"צ


משקל: 100 גר' לטבלה

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

SUBSCRIBE VIA EMAIL