• מגזין רות סירקיס

חממה למסעדות HoReCa הוקמה בתל אביב

אחת הדרכים שמדינת ישראל מעודדת עסקי הי טק חדשים היא הקמת רשת של חממות עסקיות. במסגרת החממות האלה יכולים יזמים מתחילים לקבל מקום לעבוד על החלומות שלהם, לקבל תמיכה מקצועית של מנטורים מנוסים ואפילו לקבל מענק ראשוני מרשות החדשנות.


עד היום לא היה קיים בישראל מוסד דומה לאנשים שהחלומות שלהם קשורים לאוכל. למרות שמדינת ישראל מתגאה שישראל הפכה ליעד תיירות קולינרי היא לא עשתה את הצעד הנוסף של הקמת מסגרת דומה לסייע ולעודד הקמה של עסקים קולינריים חדשים. המדינה מסבסדת לימודי טבחות אלמנטריים, אבל בניגוד לארצות אחרות, שבהן יש מסגרות אקדמאיות המלמדות לא רק איך לבשל אלא גם איך לנהל ולתפעל מטבחים ענקיים של אוניות קרוז או של בתי מלון ומעניקות על למודים אלה תארים אקדמאים.



את החוסר הזה מתכוון למלא מיזם עם השם המשונה "הוריקה". השם הזה מורכב מתחילתן של שלוש מילים: Hotels Restaurants Catering – שלוש מסגרות עסקיות שונות זו מזו, שכולן מבוססות על אוכל.

המסעדן גיורא אשכנזי (מסעדת NG, מסעדת בשר מהטובות בארץ כבר 16 שנה; פורוורד ייעול ופיתוח עסקים) וארז אלון (בעלי מיסטרל, החנות הגדולה בארץ לכלי מטבח למסעדות ובתי מלון) מבטיחים לשנות את הסטטיסטיקה העגומה של סגירות של עסקי מזון, באמצעות המיזם החדש הוריקה אשר מתכוון להציע ליווי עסקים קולינריים מהחלום ועד למפתח.


הוריקה הינו בית מקצועי אחד, one stop shop לכל ענף הקולינריה, האירוח וההסעדה. בהקמת המיזם הושקעו כ-5 מיליון ₪ והוא משתרע על פני כ- 300 מ"ר. המקום נראה כמו בר מסעדה הכולל מטבח מקצועי, איזור הגשה, בר נפרד לקפה ואלכוהול, חדר VIP , מחסנים וחדר קירור בדיוק כמו בעסק אמיתי.


צילומים: תות אשכנזי

הבשורה שמביאה הוריקה הינה לא פחות ממהפכנית- לראשונה בישראל ואולי בעולם כולו, ניתן במקום אחד, ללמוד ולהתנסות כיצד מקימים עסק מזון, להתרשם, לחוות, ואף לרכוש כל שירות או פריט שרלוונטי להקמה או ניהול של עסק המזון שעליו חולם היזם.

הוריקה פונה לקהל יעד רחב ומגוון: החל מיזמים קולינריים עם חלום אך ללא ניסיון; יזמים המעוניינים להפוך לרשתות, אשר הוריקה תקים עבורן את הסניפים; שפים, צלמי מזון וכל מסעדן או בעל מקצוע שמעוניין להיות מקצועי יותר ומצויין יותר.


מנות מלוחות מהמטבח. צילום רפי סירקיס

באירוע לעיתונאים הוצג המיזם, הוגשו מנות ודיברו היזמים.


מנות מתוקות מהמטבח. צילום: רפי סירקיס

היזם הקולינרי גיורא אשכנזי שליווה במשך השנים עשרות עסקי מזון, בהקמה, ניהול ושיפור פעילות אמר:. "בכל פעם מצאתי את עצמי מנסה לתאר ללקוח את תהליכי ההקמה המורכבים וכיצד המשמעות שלהם באה לידי ביטוי בשטח, אולם הלקוחות אף פעם לא באמת מבינים כמה זה מורכב וקשה עד שהם מקימים בפועל את העסק. הבנתי שהפתרון הוא SHOW ROOM אשר ניתן לראות בו בדיוק איך עובדת מסעדה, איך מתנהל בר, מה המרכיבים הטכניים או הרישויים הנדרשים וכמובן להתנסות בפועל בשיטות בישול ותזרימים תהליכיים של עבודת צוות. לקח מעל שנתיים לאגד מעל 150 ספקים ונותני שירות להשתתף במיזם. וכך יצרנו את התמהיל האוליטמטיבי להקמה וניהול של עסק מזון."


היתרונות של הוריקה היא שבמקום אחד ניתן להתרשם, לחוות ולרכוש את כל מה שנדרש בהקמה וניהול של עסק מזון מכל סוג שהוא. אפשר להקים מסעדה או בית מלון, אפשר לבנות תפריטים, אפשר לפתח ואפשר ללמוד. בהוריקה לוקחים חלק עו"ד, קבלן, מומחה למיזוג, ספקי ציוד למטבח וכלים להגשה, תוכנת רכש ניהול וקופה. המיזם גם מסייע בהגשת בקשות להלוואות בערבות המדינה, בנושאים שבהם ניתנות הלוואות אלה.

רשימת הספקים כוללת את:

מיסטרל, פורוורד, קיטשן ליין, ארמה את בנט, אקלים ליין, שרוני, אלפיין סיסטם, ביקום, G1, KO, יהודה ייבוא ייצוא, עו"ד עמית גרוס, רול, ארד, סיסתמה, המטבחון, YCD ועוד נותני שירות ובעלי מקצוע רבים מהמובילים בענף.

כתובת:

דרך בן צבי 29, תל אביב יפו


טלפון:

052-331-3334

לאתר החברה:

https://www.horeca.co.il/

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

SUBSCRIBE VIA EMAIL