• מגזין רות סירקיס

חומוס אחלה ללא שמן אך עם יותר טחינה

עודכן ב: 9 ספט 2018

קבוצת שטראוס הובילה מהלך של ביטול הוספת שמן לסלטי חומוס אחלה ובמקומו הם משתמשים בטחינה גולמית. מעכשיו מקור השומן בחומוס אחלה הוא טחינה גולמית בלבד


צילומים : Otentik Group

יפתח עצמון, מנכ"ל חטיבת מזון טרי בשטראוס אומר: "כמובילי שוק הסלטים הארוזים, תפקידנו לעשות כל שביכולתנו להגיש מוצרים עם הרכיבים הטובים ביותר והאיכותיים ביותר בלי להתפשר על הטעם. במסגרת המהלך שינינו מתכון ל-40 מוצרים. כמו בכל מתכון חומוס, השמן המוסף פשוט לא צריך להיות. זה מתחיל בחומרי הגלם דרך תהליך הבישול ומסתיים בהחלטה להוציא את כל השמן המוסף.במסגרת המהלך הפחתנו 25% שומן והפחתנו את כמות המלח. אנחנו גאים במוצר ובטעם שלו"

המהלך של אחלה מתחיל בחומרי הגלם. כל גרגרי החומוס גודלו פה בארץ. צוות החומוסולוגים של המותג אחלה פיתחו חומוס ללא תוספת שמן, עם יותר טחינה ותוך שמירה על הטעם הייחודי. במפעל של אחלה בכרמיאל, משרים את החומוס במים, מבשלים ומוסיפים הרבה טחינה. ככה עושים חומוס.

יניב גור אריה השף של אחלה אומר: "אנחנו עובדים בשטראוס בחומוסייה הכי גדולה בעולם. המהלך של אחלה מתחיל בחומרי הגלם. אנחנו קונים רק חומוס ישראלי, ובוחרים את הטחינה הגולמית הכי איכותית, החקלאים שלנו יחד עם האגרונומים עושים מאמצים אדירים כדי שנקבל את חומר גלם הטוב ביותר.

חומוס אחלה מכיל 63% חומוס מבושל, 17% טחינה גולמית, מים, תבלינים ומלח לימון בדיוק כמו בחומוסייה. לשמירה על בטיחות המוצר אנחנו מוסיפים ממש מעט חומר משמר (0.15%). ללא תוספת שמן, עם יותר טחינה ותוך שמירה על הטעם הייחודי".

כמה עובדות שאולי לא ידעתם על חומוס:

· חומוס נחשב למזון בריא, על בסיס קטניות וטחינה גולמית.

· חומוס, אם בושל נכון, לא מכביד על הבטן. אפשר גם להוסיף מעט סודה לשתייה (גם אם מבשלים בבית).

· במהלך השנים הפחיתו בשטראוס את כמויות השמן שהם מוסיפים לסלטי חומוס עד שעכשיו ביטלו לגמרי את הוספתו ובמקומו משתמשים בטחינה גולמית בלבד.

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

SUBSCRIBE VIA EMAIL