• מגזין רות סירקיס

חדש ממיה: שמן שקדים מזוכך

עודכן ב: יונ 17

מיה תעשיות מזון, אחת מיצרניות ומשווקות מוצרי המזון הגדולות בישראל משיקה חדשנות בתחום השמן עם מוצר ייחודי – שמן שקדים מזוכך. השמן המיובא מארה״ב משווק בבקבוק של 750 מ״ל והוא מכיל שמן שקדים מזוכך בלבד, ללא תוספות. השמן החדש מביא איתו את כל היתרונות הבריאותיים של השקדים לשימוש בטיגון או בתיבול סלטים ותבשילים.

צילום: יח"צ

מה יש בשמן השקדים?

1. שפע נוגדי חימצון

ידוע ששקדים וזנים נוספים של אגוזים הם מרכיב חשוב בתזונה הים תיכונית, בעיקר בגלל נוכחות של תרכובות טבעיות עם יכולות נוגדות חימצון המסייעות לשמירה על בריאותנו. מחקר שפורסם בשנת 2008 במגזין Food Chemistry מצא את נוכחות התרכובות האלה גם בשמנים המופקים מאגוזים ושקדים.

2. פיטוסטרול-

במחקר מצאו בשמן השקדים תרכובות דמויות כולסטרול הנקראות פיטוסטרולים. לפיטוסטרולים יש פוטנציאל להשפעה חיובית על רמות כולסטרול בדם, עם זאת חשוב להדגיש שלא מדובר בטיפול או תחליף לטיפול להפחתת כולסטרול בשום מקרה שהוא.

3. ויטמין E

כף שמן שקדים מכילה כ- 5 מ"ג של נוגד החימצון ויטמין E. כדי לסבר את האוזן הכמות היומית המומלצת לצריכה היא כ- 10 מ"ג לגברים וכ- 8 מ"ג לנשים.

4. טעם ניטרלי

בהשוואה לשמן זית אין בשמן השקדים כל חמיצות. בעוד שבשמני זית נמדדת האיכות באחוזי החמיצות – כי החמיצות של שמן הזית היא המודד למידת הצריבה בגרון – ככל שהחמיצות גבוהה יותר כך הוא צורב יותר. בשמני זית פשוטים יש 0.8% חמיצות, והשמנים המשובחים מתגאים באחוזי חמיצות של רק 0.4% .

לטגן או לא לטגן זו השאלה? ספויילר- לטגן

מה שהופך את שמן השקדים למתאים לטיגון הוא היותו עשיר בחומצת שומן אולאית שהיא חומצת שומן חד בלתי רוויה. או במילים פשוטות – יש בו אומגה 9. נוכחות גדולה של אומגה 9 בתמהיל חומצות השומן של שמן השקדים הופכות אותו להיות בעל מבנה יציב באופן יחסי. לכן הוא הכי פחות מועד לפירוק בזמן חימום במחבת.

השמן הצמחי העשיר יותר בחומצה האולאית הוא שמן הזית בו תכולתה עומדת על 80% ובשמן השקדים ריכוזה עומד על כ- 70%.

עוד פרמטר ההופך שמן לכזה המתאים לטיגון הוא טמפרטורת העישון שלו. טמפרטורת העישון איננה מונח מדעי ובמקורות שונים מייחסים לה משמעות שונה. באופן כללי מדובר בטמפרטורה בה מתרחשים תהליכי פירוק בשמן, אליה לא נרצה להגיע.

כדי לסבר את האוזן: טמפרטורה של טיגון עמוק היא לרוב עד 170 מעלות צלזיוס ובטיגון קצר מגיעים בקושי ל- 100 מעלות. טמפרטורת העישון של שמן השקדים היא 216 מעלות צלזיוס בממוצע ועל כן מתאים לשני סוגי הטיגון. חשוב לזכור ששיטת ההפקה כמו גם זן השקדים משפיע על טמפרטורת העישון של השמן.

על מיה תעשיות מזון

מיה היא יצרנית, יבואנית ומשווקת של מגוון גדול של מוצרי מזון. רוב המוצרים, מיוצרים ונארזים במפעל מיה במישור אדומים בקווי הייצור השונים: קו השוקולד, קו התמציות, קו האבקות, קו ריבות החלב וכו'. הייחוד של מוצרי מיה הוא במגוון המוצרים המיוצרים ונארזים תחת קורת גג אחת, תחת אותה הנהלה, בקרת איכות ופיתוח וע"י כך מתאפשרת ראייה רחבה יותר, החושבת על הצרכן הסופי. המותג מציע מוצרים באיכות מעולה, ללא פשרות על איכות חומרי הגלם ובמחירים שווים לכל נפש. "מיה" מאפשרת לכל צרכן – שומרי משקל, נמנעים מגלוטן, טבעונים, סוכרתיים וכו' ליהנות משלל מוצרים המסייעים לשמירה על אורח חיים בריא.

מוצרי "מיה" הינם בעלי רמת הכשרות הגבוהה ביותר - כשרות בדץ העדה החרדית ירושלים לימות השנה ומאושרים על ידי משרד הבריאות. חברת 'מיה', מחברות המזון הישראליות הצומחות ביותר, מייצרת, אורזת ומשווקת מגוון רחב של למעלה מ-400 מוצרים (כ-850 פריטים), בשלל קטגוריות: מוצרי עזר לאפייה, קטניות, אורז ודגנים, תבלינים, פיצוחים, פירות יבשים, חטיפים, סוכריות וממתקים ועוד

כשרות:

פרווה למהדרין בהשגחת בד"צ העדה החרדית, ירושלים

מחיר מומלץ לצרכן

לאריזת 750 מ״ל: 19.90 עד 24.90 ש״ח

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

SUBSCRIBE VIA EMAIL