top of page
  • Rafi Sirkis

השקת יין חדש של יקבי ברקן בארוחת ערב מהודרת במסעדת דלאל.


יקבי ברקן השיקו יין חדש קברנה סוביניון, 'PLATINUM', בציר 2020.


היין הופק במהדורה מיוחדת של חביות מצטיינות ויוצאות דופן. ההשקה נעשתה בארוחת ערב מהודרת שהתקיימה במסעדת דלאל בשכונת נווה צדק בתל אביב.




מסעדת דלאל שוכנת במבנה אותנטי עתיק ויפהפה בלב מתחם דלאל שבנווה צדק. המסעדה מרווחת ומהודרת. לאחר שהיין החדש הוצג על ידי המומחים והייננים של ברקן הוגשה ארוחת ערב שהותאמה ליין החדש. להלן כל הפרטים על הארוחה.


ארוחת ההשקה


מנות ראשונות שהוגשו למרכז השולחן

צילומי האוכל: רפי סירקיס

פרוסות גדולות של לחם מחמצת

שהוכן בקונדיטוריית דלאל. הלחם הוגש עם ניתחי חמאה צרפתית טריים, עטופים, כל נתח בנפרד, במעטפת נייר. בנוסף לחמאה הוגש גם בקבוק קטן ובו שמן זית ירוק.




רצועות כרישה

שטוגנו עד להשחמה חלקית בחמאה חומה והוגשו עם נתחים קטנים של גבינה צ'רקסית, ומעל הכול טוויל פריכים בטעם זעתר.




ארטישוקים א -לה רומאנה

ארטישוקים מבושלים וחתוכים כל אחד לשישה חלקים. הם הוגשה ברוטב עם עגבניית שרי מטוגנת, נתחי גבינת סטרצ'יאטל, שקדי מרקונו, זיתי קלמטה, ועלי בזיליקום טריים.





שורשים של חורף

שורשי לפת זעירים, חתיכות סלק, גזר, שורש לבן - אפויים בטימין ורוזמרין, ומוגשים על קרם כרובית ועשבים.





קרפצ'יו

רצועות בשר בקר דקיקות מונחות על פרוסות בגט מתובל בנדיבות בשמן זית. מעל הקרפצ'יו זולף חומץ בלסמי סמיך ופוזרו עלי גרגר הנחלים להוספת צבע ירוק וטעם רענן.


מנה עיקרית לבחירת כל סועד



פילה בר ים וארטישוק ירושלמי בשלוש טקסטורות

נתח הדג היה עשוי היטב ולצידו הארטישוק הירושלמי אשר הוגש ב-3 טקסטורות:

בצורת "קונפי" העשוי קוביות גדולות של הארטישוק הירושלמי שעברו בישול ארוך.

בצורת פירה של ארטישוק ירושלמי.

בצורת צ'יפס: פרוסות דקות של ארטישוק ירושלמי שטוגנו בשמן חם ועמוק והפכו להיות צ'יפסים פריכים.


אוסובוקו עגל ופולנטה רכה

המנה העיקרית השנייה, שאפשר היה לבחור הייתה פרוסה גדולה ונדיבה של אוסובוקו עגל עם פולנטה. בתוך כל מנת אוסובוקו שהובאה לסועדים הייתה פרוסת עצם מלאה במוח עצם, שנחשב מעדן. הפרוסה עצמה הונחה על מצע בהיר של פולנטה רכה וטעימה עשויה קמח תירס. כדי להוסיף עוד טעמים וטקסטורות צורפו לאוסובוקו פרוסות בצל מטוגנות ומושחמות וכן פרוסות של ערמונים קלויים אשר הוסיפו גם יופי וגם פריכות טעימה.


לצמחונים הייתה אפשרות לבחור אניילוטי דלורית, טימין ומסקרפונה קרם פרמזן, אגוזי מקדמיה ועלי סורל


קינוחים מדלאל הקונדיטוריה




מגדל קינוחים

על צלחת מיוחדת לתצוגה של קינוחים קטנים הוגשו ממתקי שוקולד מעוטרים יפה בפרח קצפת.






עוגת גבינה אישית

על צלחת זכוכית אישית, העומדת על רגל, הוגשה עוגת גבינה קטנה, אישית שנאפתה במיוחד להיות קינוח. העוגה קושטה בציפוי שמנת ועליו קישוט של פירות טריים כמו תותים, אוכמניות- וכן עלי נענע קטנים וגם כמה פירות יער אדומים - דומדמניות.



קינוח תותים בכוס

בתוך כוסות קטנות הוגשו תותים שהונחו על רוטב וניל שעליו רוטב תותים אדום ולמעלה תותים טריים חתוכים לאורכם ומקושטים באוכמניות.



שתיה על השולחן

מים מינרלים | מים מוגזים

יין ברקן




היין החדש של יקבי ברקן

צילום: יח"צ



יין 'PLATINUM' המורכב ממהדורה מיוחדת של חביות קברנה סוביניון מצטיינות מכרמים שונים בגליל העליון.

אותן חביות התגלו כבעלות תכונות יוצאות דופן בעת הטעימה השנתית בה היינן הראשי, עידו לוינסון, יחד עם צוות הייננים, קובע לאיזה יין מיועדת כל חבית.

עבור היין 'PLATINUM' נבחרו חביות מצטיינות בטעם, בארומה ובכל מאפיין אחר שגרם להן להתבלט מול השאר ולהראות אופי ואיכות ייחודי. לאחר שנבחרו והופרדו משאר החביות, היין המשיך להתיישן בהן במשך 18 חודשים ומהן הופק יין קברנה סוביניון – 'PLATINUM'.


קברנה סוביניון, 'PLATINUM', בציר 2020

יין עוצמתי ועשיר בטעמים וניחוחות המשתלבים בהרמוניה מושלמת.

היין בעל צבע אדום עמוק בוהק ומשלב טעמי פרי שחור עם תבלינים מתקתקים, קפה ושוקולד שמקורם בחביות עץ האלון הצרפתי. יין מרוכז ועשיר במיוחד, בעל גוף מלא וסמיך וסיומת עוצמתית, פירותית, ארוכה ומתובלת.


על הבציר 2020

שנת הבציר 2020 התחילה בחורף גשום ביותר, אשר הרווה את האדמות במים ומילא את המאגרים התת קרקעיים. אירועי שלג במהלך החורף תרמו לתרדמה אחידה בכרמים, צבירה של מנות קור רבות, ובעזרת זמירה נכונה הבאנו את הכרמים להתעוררות אחידה וחזקה לקראת האביב. החודשים שקדמו לתחילת הבציר היו חמים יחסית ונרשמו כמה מהטמפ'

הגבוהות ביותר בישראל ב- 70 השנים האחרונות, שהביאו דווקא לעיכוב בתחילת הבציר. איכות הענבים בבציר הייתה לא פחות ממעולה והבטיחו המשך שנה מוצלחת ויינות מדהימים.


נתונים טכניים:

בציר: 2020

הרכב זני: 100% קברנה סוביניון

כרמים: עלמה, דלתון

גובה הכרמים: 600-800 מ' מעל פני הים

זמן וטמפ' תסיסה: היין תסס בטמפ' מבוקרת של 25 מעלות. המרכיבים השונים שהו על קליפותיהם במשך 14 ימים, ומשם נסחטו ועברו להתיישנות בחביות עץ אלון צרפתי למשך 18 חודשים.

אלכוהול: 14%

משקל סגולי: 994

חומצה כללית: 5.3

pH: 3.66


כשרות

כשר לפסח בהשגחת הרבנות הראשית לישראל.


מחיר מומלץ לצרכן:

79 ₪


ניתן לרכוש

בחנויות האלכוהול והיין המובחרות.

Comments


bottom of page