top of page
  • תמונת הסופר/תמגזין רות סירקיס

השקת היין Petit UF קברנה סוביניון, לא מסונן, של יקב סגל

עודכן: 3 באוק׳ 2022


בהשקה שנערכה בתחילת ספטמבר 2022 לכבוד היין החדש של יקב סגל –Petit UF קברנה בוביניון 2019 – קיבל היין את שם החיבה "האח הקטן". במהלך ההשקה סיפרו עידו לוינסון, היינן של סגל ומנהל השיווק כי היין הוא מבציר 2017, והוא "אחיו הצעיר" או יין "תווית שנייה" ליין הדגל של יקב סגל. וזאת כי Petit UF הוא יין אשר נעשה בתהליך ייצור ללא סינון או הצללה. התוצאה היא יין מורכב ואלגנטי, מרובה משקעים.


מקורו של Petit UF 2019 הוא מענבי קברנה סוביניון מובחרים שגדלו בכרם פלאטו, ברמת דלתון. זהו כרם צעיר אך מבטיח, המכיל זמורות מובחרות שהובאו במיוחד מצרפת, והורכבו על השתילים שבכרם.


הכרם שוכן במרומי הגליל העליון, בגובה של 835 מטרים מעל פני הים. כרם פלאטו נטוע באדמת טרה רוסה משובחת ונהנה מתנאי אקלים אידאליים, אשר מניבים ענבים יוצאי דופן באיכותם.


הארוחה


היין הושק בארוחת טעימות במסעדת וויס, התל-אביבית. זו מסעדה ותיקה בעלת מוניטין גדולים הנמצאת בפינת הרחובות הרצל ואחד העם. כמו שנהוג בארוחות טעימות הוגשו לשולחן הרבה מנות קטנות.


הפתיח:


מיקצף תירס, כעין רוטב חלק הדומה לטחינה, ועליו קרמבל פרעצל ושקדים קלויים.



צילומים: רפי סירקיס




המנות הראשונות:

לחמניות חלב ולחם גרעינים, סחוג חמציץ, קרם גבינת עיזים וחמאה חומה.

סשימי דג לבן, קמבוצ'ה משמש ומי טבסקו.


קרפ כוסמת ועליו פרוסות קטנות של טלה צרוב, קרם ארטישוק ירושלמי וחמאת מיסו.

נקטרינה צלויה, כרוב שחור קריספי, סלרי, נענע וזרעי חמנייה.


מנות הביניים:

חציל מאודה במיסו, שום שחור וקרם פרש טורטליני כרוב צלוי וגבינת סנט מור


המנות העיקריות:

סינטה טלה, קרם תירס וטונקה, ברוקולי צרוב. שקדי עגל, בצלי שאלוט, ברבלאן וקרם פלפל שושקה


הקינוח:


צלחת פטיפורים



היין 2019 Petit UF– התרשמות

יחד עם הארוחה הוגש היין כוכב הערב. צבעו של היין אדום-שחור עמוק. באף ניתן לחוש בארומות עוצמתיות של פירות שחורים כגון שזיפים בשילוב פירות יער. עוצמות הפרי נתמכות במעטפת עץ אלון וקלייה אשר משתלבת נהדר עם ניחוחות עשבי תיבול ים תיכוניים כגון תימין ורוזמרין. היין בעל גוף מלא, עם טאנינים אלגנטיים, עגולים ומשווים תחושה של איזון מושלם, אשר ממשיך לסיומת ארוכה ופירותית בעלת חמיצות נהדרת. היין מצוין לשתייה כעת, אך בוודאי יוסיף להשתבח בתנאי יישון נאותים עשור ואף יותר מכך.


עידו לוינסון, היינן של סגל סיפר כי שנת הבציר 2017 הייתה שנה מצוינת לכרם. לאחר חורף קר במיוחד בו הגפנים ספגו מנות קור רבות, הגיע אביב מתון, יבש ונעים שהביא להתעוררות אחידה וטובה בגפנים. לאחר מכן, חודש יולי היה חם מהממוצע, וחודש אוגוסט המשיך עם טמפרטורות קרובות לממוצע, ובעקבות זאת באה הבשלה פנולית אחידה ועקבית של הזנים האדומים, שהביאה עימה איכות גבוהה מאוד.

הענבים עברו השרייה בת כשבועיים על קליפותיהם ולאחריה סחיטה עדינה. היין התיישן כ 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות בנפחים של 225 ו-500 ליטרים. לאחר מכן, הוא מולא ללא כל סינון והצללה, בכדי לתרום לשימור אופיו הייחודי וטעמי הפרי והתיבול העוצמתיים שלו.



גם התווית על גבי הבקבוק היא מיוחדת. היא עשויה מגפת ענבים וסיבי עץ תות הניר המשקפת את הייחודי והראשוני שבעשיית היין.


היין 2019 PETIT UF –

נתונים טכניים

סוג: אדום יבש

בציר: 2017

הרכב זנים: 100% קברנה סוביניון

כרמים: כרם פלאטו, רמת דלתון

גובה הכרמים: 835 מ'

פרטי התסיסה: היין תסס ושהה על קליפותיו בטמפ' של 26-28 מעלות במשך 15 ימים.

יישון: 18 חודשים בחביות עץ אלון, 30% בחביות חדשות.

אלכוהול: 13.8%

חומצה כללית: 5.2

pH : 3.61


טמפרטורת הגשה

מומלצת : 16-18C


כשרות:

בהשגחת הרבנות הראשית לישראל.


מחיר השקה מומלץ לצרכן

120 ₪


ניתן לרכוש

בכל חנויות היין והאלכוהול



על יקב סגל

יקב סגל הוקם בשנת 1787 והינו אחד היקבים הוותיקים בישראל. יקב ישראלי, בעל מורשת ארוכת שנים והיסטוריה, המושתת על שורשיות וחיבור לטבע ולאדמה. על ערכים אלו בנויה שיטת העבודה וייצור היין של היקב עוד מימיו הראשונים. החל מהשלב של גידול הגפנים, שבו היקב נותן כבוד לטרואר ובעיקר לענבים, ועד לשיטות הייצור של היין המבוססות על מינימום התערבות. שיטות עשייה אלו, הן שיטות עשייה מסורתיות וטבעיות המדגישות את טעמיו האמיתיים של הענב ואת הקשת הארומטית שלו. החזון של היקב הוא לשמור על האותנטיות המקסימלית של הענב. הכי קרוב לטבע שניתן.

bottom of page