top of page

הרומן של רות ריישל עם אוכל ויין צרפתיים

  • Rafi Sirkis
  • לפני 6 ימים
  • זמן קריאה 2 דקות

הוצאת עם עובד רכשה את הזכויות של הספר The Paris Novel  שכתבה אושיית הקולינריה האמריקנית רות ריישל Ruth Riechl  ותרגמה אותו לעברית. והוא יצא לאור לאחרונה בשם "הרומן שלי עם פריז".


עיצוב העטיפה: נועה אלונים שניר
עיצוב העטיפה: נועה אלונים שניר

בין השנים 1993 ועד 1999 הייתה רות מבקרת המסעדות של הניו יורק טיימס. היא הייתה מפורסמת בכך שהייתה מגיעה למסעדות בתחפושות, כדי שלא יזהו אותה, וכדי שיגישו לה את האוכל הרגיל שכל סועד מקבל. הביקורות שלה על מנות האוכל במסעדות היו ידעניות ומפורטות, וקוראי ניו יורק טיימס אהבו אותן מאוד.

 

מלבד עבודתה כעיתונאית וכעורכת היא כתבה מספר ספרי קולינריה באנגלית שהיו רבי מכר.  

 

"הרומן שלי עם פריז".

בספר הזה מתחפשת רות ריישל לבחורה בשם סטלה, שבתחילת הספר היא חסרת כל ידע בכל הנוגע לאוכל. עלילת הספר מאפשרת לסטלה להכיר בפרטי פרטים מבחר גדול של מוצרי מזון צרפתיים. החל מצדפות ושבלולים, עבור בדגים ופירות ים, עופות וציפורים, דרך נתחי בשר משובחים ועד לשומן סוסים. באמצעות סטלה היא מאפשרת לקוראים להיפגש ולטעום ממעשי ידיהם של שפים צרפתיים מפורסמים כמו ז'אן טרואגרו, ואלן פאסאר. המנות המתוארות בספר הן ממיטב הקלאסיקה של המטבח הצרפתי. כבד אווז למשל זוכה להכנה בשלוש צורות שונות לחלוטין בידי שלושה שפים.

 

רוב הספר אכן מתרחש בפריז אבל יש לא מעט יציאות מהעיר למקומות רחוקים ומפורסמים כמו העיר ליון ואזור פרובאנס. במהלך הספר משתפרות היכולות של סטלה לטעום ולהעריך יינות של יקבים מפורסמים, גבינות חשובות ומיני מאפה מיוחדים.

 

כדי שהספר לא יהיה רק על אוכל הוסיפה רות ריישל התייחסויות לאופנה, לאומנות, לשירה ולספרות. אבל עיקר כוחו של הספר הוא במסע המרתק והמסחרר במרחבי הקולינריה הצרפתית המשובחת.

 

מומלץ ביותר לכל מי שבאמת מתעניין בקולינריה, בגסטרונומיה, ובכל מה שסביבן.

 

תרגום מאנגלית: מונה גודאר

עורך הסדרה: ארז רווה

הספר בכריכה רכה

בגודל:  14 X 21 ס"מ.

288 עמודים

מחיר קטלוגי: 98 ₪

Comentários


SUBSCRIBE VIA EMAIL

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page