• מגזין רות סירקיס

הבירה המיוחדת של פאולנר לפסטיבל הבירה העולמי במינכן מגיעה לישראל

חברת פאולנר, שנוסדה בשנת 1634, מביאה לישראל את הבירה הרשמית שהוכנה במיוחד עבור פסטיבל הבירה הגדול בעולם. הפסטיבל מתקיים במינכן בחודש אוקטובר, ולכן הוא נקרא אוקטוברפסט דהיינו "הפסטיבל של אוקטובר". זוהי בירה מיוחדת, שכמו כל דבר בגרמניה, כפופה לחוקים ולתקנות, כדי שיהיה מותר לקרוא לה "הבירה של הפסטיבל".

אל פסטיבל הבירה במינכן מגיעים מידי שנה מיליוני מבקרים מגרמניה ומרחבי העולם, ביניהם ישראלים רבים. הם באים למתחם הפסטיבל הצבעוני, שכולל אולמות גדולים, עם שולחנות ארוכים, ולצידם ספסלים ארוכים. מלצריות בלבוש בווארי מסורתי מביאות לשולחנות את הבירה במספר מדהים של ספלים ענקיים שהן אוחזות בשתי ידיהן.

מלבד אולמות הבירה יש במתחם הפסטיבל גלגל ענק, שהוקם בשנת 1979. גובהו 50 מטר ותלויות עליו 40 גונדולות עמוסות במבקרים. משתתף קבוע וצבעוני נוסף בפסטיבל הוא מגדל שבראשו מתנוסס ספל בירה ענקי, ועל ארבעת צדדיו מופיעה דמות הנזיר, שהוא הלוגו של פאולנר.

כדי לראות סרטון התרשמות מהאווירה בפסטיבל הקליקו:

https://www.oktoberfest.de/en/attractions/rides/the-ferris-wheel

עקב מגפת הקורונה לא מתקיים השנה פסטיבל האוקטוברפסט במינכן.

הבקבוקים ששלחה פאולנר לישראל ולכל רחבי העולם השנה מכילים, על התווית שלהם תזכורת לשלושת הסמלים של הפסטיבל:

  • שורת המלצריות הנושאות ספלי בירה ענקיים

  • גלגל הענק בצד ימין של התווית

  • המגדל של פאולנר עם ספל הבירה בראשו בצד שמאל.

צילומי יח"צ חו"ל

תוויות הבירה הן ענף ייחודי באמנות. יש להן חוקים משלהן, ומלבד הכרזה על המוצר הן כוללות מסרים נוספים, חצי הומוריסטיים. יש אנשים שמנהלים לעצמם אוסף של תוויות כאלה:


כמה מילים על תעשיית הבירה בגרמניה

אין שום מוצר אחר, חוץ מבירה, הנמכר בימינו, שתהליך ייצורו כפוף לחוק שנחקק בשנת 1515 ונקרא "חוק הטוהר". לפי החוק הזה יש בדיוק רק ארבעה מוצרים שמותר להשתמש בהם לייצור בירה:

  • מים טהורים,

  • לתת שעורה,

  • כשות,

  • שמרים.

ומה מיוחד בבירה של פאולנר לפסטיבל?

מאז 1818 מייצרת פאולנר בירה מיוחדת לפסטיבל אוקטוברפסט במינכן.

תאריך תחילת הייצור: כדי שהבירה תהיה מוכנה לפסטיבל תהליך הייצור שלה מתחיל כל שנה בדיוק בחודש מרץ.

סגנון הייצור: סדר פעולות הייצור של הבירה הזאת מקנה לה את השם "בירה לאגר בהירה".

תכולת האלכוהול: בעוד שבבירה לאגר בהירה רגילה תכולת האלכוהול היא % 4.9, בבירה של הפסטיבל של פאולנר תכולת האלכוהול היא 6% .

הטעם וה"גוף": הבירה היא קצת פחות מתוקה, כי חלק נוסף ממתיקות לתת השעורה הפך לאלכוהול. עקב תהליך הייצור הארוך יש לבירה הזאת יותר "גוף" בהשוואה לבירות רגילות, ולכן חוויית הטעימה מהנה יותר.

בירת פאולנר הרשמית של הפסטיבל תחל להימכר בימים הקרובים בישראל על מנת שחובבי הבירות יוכלו לציין את פסטיבל האוקטוברפסט גם בזמן הסגר וליהנות מהתכונות המיוחדות של הבירה הזאת כאן.

כשרות

הבירה מיוצרת בהשגחת רבנות לונדון, ובאישור הרבנות הראשית לישראל

מחיר לצרכן

עבור בקבוק של 500 מ"ל: 10-15 ₪

אפשר להשיג

ברשתות השיווק, חנויות הנוחות וחנויות האלכוהול

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

SUBSCRIBE VIA EMAIL