• מגזין רות סירקיס

דפי אורז מוויטנאם של תומר

לכבוד חג השבועות מציעה חברת "תומר" דפי אורז עגולים המיוצרים בהו-צ'י-מין סיטי וויטנאם. הדפים הם בקוטר 22 ס"מ, מגיעים במארז השוקל 400 גרם ומכיל 40 עד 44 דפים.


צילום: עידו קימלוב

את דפי האורז האלה אין צורך לבשל. כל מה שצריך זה לטבול אותם למספר שניות במים פושרים כדי שיתרככו. מוציאים את הדף מהמים ומיבשים אותו קלות בנייר סופג או במגבת. מניחים את העלה המרוכך על צלחת ומניחים את המילוי הרצוי לאורך מרכז הדף. מגלגלים את הדף עם המילוי ומניחים כשהתפר למטה.

בשלב זה אפשר להגיש אותם בשלוש דרכים:

  • קרים

  • מחוממים בתנור

  • מטוגנים


כשרות:

בד"ץ בית יוסף/ בד"ץ חתם סופר/ בד"ץ אברהם רובין/ הרבנות הראשית לישראל.


ניתן להשיג

ברשתות השיווק ובמכולות.



ספרינג רול קר ממולא עם ירקות, גבינה, אטריות שעועית, וסלמון מעושן

באדיבות המתכונאית אריקה לוי

צילום: FREEPIK

מרכיבים:

דפי אורז עגולים של "תומר"

100 גרם גבינת גאודה (פרוסות עבות)

100 גרם גבינה מעושנת (פרוסות עבות)

2 גזרים, שטופים וחתוכים לגפרורים ארוכים

1 חסה סלנובה (רצוי בשני צבעים)

8 ענפים של עירית או בצל ירוק (או שניהם)

1/2 חבילה של אטריות שעועית

2 מלפפונים, ללא החלק הפנימי (הזרעים), חתוכים לרצועות ארוכות ודקות

2 פלפלים צהובים או כתומים, חתוכים לרצועות ארוכות ודקות

סלמון מעושן – חתוך לרצועות ארוכות


מבחר רטבים של תומר:

רוטב צ'ילי מתוק,

רוטב צ'ילי חריף,

רוטב טריאקי,

רוטב סויה,

שמן זית מעורבב עם סילאן,

שמן זית עם מעט חומץ בלסמי, ועוד


אופן ההכנה:

¨ להשרות את אטריות השעועית 10- 15 דקות בקערה עם מים רותחים. לסנן ולצנן

¨ לסדר כל ירק בצלחת נפרדת

¨ לשים בצלחת העמוקה מים חמימים. לטבול דף אורז למשך כ-10 שניות ולהעבירו למשטח עבודה/מגש שטוח עם מגבת מטבח נקייה

¨ להניח בתחילת דף האורז כמה עלי חסה, ירקות, אחד מסוגי הגבינה או סלמון מעושן וחופן אטריות שעועית: יש להניח מצד ימין ומצד שמאל של הדף, כך שהחסה "תבצבץ" החוצה מהשוליים. להדק היטב ולגלגל (כמו סושי). לחתוך באמצע ולהדק את העלה עם מעט מים.

¨ אפשרות נוספת היא: להניח את הירקות, אטריות השעועית, הגבינה או הסלמון בתחתית דף האורז כך שלא יגיעו לשוליים, לקפל פנימה את הקצוות, להדק ולגלגל (כמו סיגרים או בלינצ'ס)

¨ להניח את הספרינג רול המוכנים על נייר אפייה, למניעת הידבקות ו"שבירה".

¨ מגישים את הרול עם מבחר רטבים. טובלים ואוכלים.