• מגזין רות סירקיס

ארוחת VIP של קפה יפו – בבית

עודכן ב: מאי 29

מגפת הקורונה והסגר שהיא הביאה עלינו לימדה אותנו שיש דרכים נוספות ליהנות מהכישרון ומיכולת הביצוע של השפים – מלבד הישיבה במסעדה שלהם. כאשר המסעדות סגורות מתפתחות השיטות של "טייק אווי" ושל "משלוח הביתה".

את שיטת ה-"טייק אווי" אפשר היה לממש רק אם נמצאים בדירת סגר, שנמצאת במרחק של 100 מטר מסביב למסעדה. ואם רוצים להגיע למסעדה בריצה, וכך לממש את הזכות לרוץ, אפשר להרחיב את המעגל ל-500 מטר. למען האמת, שתי מגבלות המרחק הללו, לא מייצרות מאגר מספיק של לקוחות שיצדיק את הפעלת המטבח של המסעדה.

בשיטת ה"משלוח הביתה" צמחו כמה חברות, שבאמצעות שליחים, על מגוון של כלי תחבורה כמו קורקינטים, אופניים רגילות וחשמליות וכמובן אופנועים, נערכו להביא אוכל לבתי הלקוחות, הנמצאים בכל מרחק סביר. הבעיה של בעלי המסעדות עם חברות המשלוחים היא הנתח הגדול שהן לוקחות ממחיר הארוחה. הפתרון שמסעדת "קפה יפו" מצאה במקרה שלנו היה לשלוח אלינו את האוכל בעצמה.

וכך זכינו השבוע לקבל הביתה ארוחה שלמה, טעימה ומגוונת שהביא אותה אלינו מנהל המסעדה בכבודו ובעצמו. ניסינו להזמין אותו פנימה, אך הוא שמר על כל כללי הסגר, הריחוק והמסכות. את שני סלי הנייר עם הארוחה השאיר במרחק בטוח ליד הדלת ואנחנו הרגשנו שקיבלנו טיפול של VIP – דהיינו " אנשים חשובים מאוד".

פרקנו את תוכן הסלים על שלחן המטבח וגילינו שמה שצריך להיות חם – הגיע באמת חם.


צילומים: רפי סירקיס

למרות שהגיעו עם האוכל גם כלי אכילה מפלסטיק החלטנו לתת לו את הכבוד ולאכול את המנות בצלחות רגילות וסכו"ם מתכת. אפשר היה כמובן לאכול את המנות מתוך הקופסאות ולכן, לפני ההעברה לצלחות צילמנו אותן בקופסאות.


עראייס יפואי

בקופסת הקרטון הגיעו שני חצאי פיתה ממולאים בבשר קבב. בתהליך ההכנה ספגו חצאי הפיתות חלק ממיצי הבשר אך עדיין הוא נשאר עסיסי. זוהי מנה נדיבה ביותר וחלקנו אותה בין שני סועדים * חצי פיתה לכל אחד.

עראייס הפך לאחרונה למאכל חובה, למרות שלפני שנתיים שלוש איש לא שמע על המנה הזו. במקומות אחרים הוא נמכר ברבעי פיתות. אנחנו דווקא אהבנו את ההכנה בחצאים.

למנות עיקריות הזמנו קראנץ' פרגיות ושניצל עוף, כל אחת עם תוספת מיוחדת משלה.


קראנץ' פרגיות

הביטוי "פרגיות" איבד כבר מזמן את המשמעות המקורית שלו ששלב הביניים בין להיות אפרוחה לבין להיות תרנגולת בוגרת הוא להיות פרגית. היום קוראים "פרגית" לבשר הירכיים, שהוציאו ממנו את העצמות והסירו את העור. הבשר הזה כהה יותר מבשר החזה של העוף, הוא עסיסי יותר, ויש לו טעם חזק יותר.

את הנתחים הנקראים פרגית עוטפים בקפה יפו בציפוי פריך ומטגנים אותן בטיגון עמוק. למרות המרחק וזמן הנסיעה הגיעו הנתחים חמים מאוד. הציפוי היה באמת "קראנצ'י" והבשר בפנים היה עסיסי.


פרחי כרובית אפויים בתנור.

כתוספת למנת הפרגיות בחרנו פרחי כרובית אפויים בתנור. הם שמשו היטב כתחליף לתוספת המקובלת של צ'יפס , והיו כמובן הרבה פחות משמינים.


שניצל עוף בציפוי קראנצ'י קלאסי

מנת העוף השנייה שהזמנו הייתה שניצל עוף. בעולם השניצלים יש מגוון גדלים ועוביים, הן של הבשר והן של הציפוי. בקפה יפו בחרו להגיש שני נתחי שניצל בגודל ובעובי בינוניים, עם ציפוי פריך דק ששמר על העסיסיות של השניצל.


סלט קולסלאו

כתוספת למנת השניצל בחרנו בסלט קולסלאו, שהגיע צונן, בקערת פלסטיק שחורה עם מכסה שקוף. הקערה הייתה נחמדה מספיק, כך שלא העברנו את הסלט לצלחת ביתית. הקולסלאו הוא סלט אמריקאי המכיל בעיקר כרוב לבן מגורר בתוספת מעט גזר מגורר. הרוטב הקלאסי מבוסס על מלח, חומץ, שמן ומיונז. הרוטב מרכך את שבבי הכרוב והגזר, ויוצר סלט טעים ומרענן.


כנאפה יפואי ברוטב תפוזים

בקפה יפו החליטו לתת לקינוח הכנאפה שלהם מלבוש חדש. בדרך כלל מוגש כנאפה עם סירופ סוכר מתוק, שלפעמים מוסיפים לו ניחוח שושנים. בקפה יפו יצרו סירופ סוכר בטעם הדרים. וכדי לחזק את החוויה הם הוסיפו למנה שתי פרוסות תפוז מבושלות בסוכר. התקבל קינוח חדש ומעניין.

על קפה יפו

קפה יפו נפתח בשנת 2008 בפינה הכי "חמה" של שוק הפשפשים ביפו, הרבה לפני עשרות המסעדות הנמצאות שם כיום. באולם המסעדה הגדול היו הופעות מוזיקליות, והייתה אפשרות לארח קבוצות של תיירים.

משבר הקורונה גרם לסגירת המסעדה ולאחר יותר מחודשיים של סגירת המסעדה החליטו בעלי המסעדה לצאת לפעולה. הם שינו את התפריט, את הקונספט, את החשיבה, ואת שיטת השיווק.

כיום מציעה המסעדה תפריט בשרי חדש שמותאם למשלוחים. אבל, הם בטוחים שגם במסעדה עצמה, כאשר תיפתח מחדש הוא ייטרף בשקיקה, טעים, עסיסי ומשובח היישר "מהמטבח של אורנה", בעלת המקום.

ההיסטוריה הקולינארית של אורנה התחילה בראשית שנות ה 90 – כאשר אורנה פתחה את "קפה אליעזר" – מסעדה ביתית באמצע רחוב בן יהודה. לא עבר זמן והמסעדה החלה להתמלא בלקוחות מהסביבה שטעמו, ידעו להבחין ולהרגיש באיכויות – והמשיכו להגיע יום אחרי יום באדיקות. הגיעו אז לאכול, כל הנהלת איסתא כולל המנכ"ל שלה אחישי, אסי אביב ממסעדת פיקאסו המיתולוגית, משה גבעתי הצייר, עמיקם לוי המעצב/שחקן ועוד רבים וטובים...

ביתה של אורנה , רוני, למדה "בבישולים", עבדה במסעדת "מסה" של משה אביב ויחד עם אמא אורנה החליטו לפתוח את קפה יפו לפני 12 שנים. את הניסיון הזה + יכולות בלתי מבוטלות + כושר המצאה ויצירתיות – יוצקת אורנה כרגע לתוך התפריט החדש שלנו ולתוך העשייה המחודשת.

אורנה מבטיחה "אין פשרות על טיב האוכל (הכל מכינים לבד מאפס), על הטעמים המיוחדים, על התשוקה העזה לארח "ולהנעים לאנשים את בטנם" ואת זמנם. "קפה יפו – עד הבית" –נולד מחדש וממציא את עצמו שוב, כדי להשאיר את הלקוחות עם חוויה נהדרת ועם טעם של עוד."

כתובת:

עולי ציון 11

שוק הפשפשים, יפו

טלפון: 03.518.1988

אתר: www.CaffeYaffo.com

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

SUBSCRIBE VIA EMAIL