• Rafi Sirkis

ארוחת ערב חורפית במסעדת מסה בתל אביב



מסעדת מסה היא אחת המסעדות היוקרתיות והיקרות בארץ. היא שוכנת ברחוב הארבעה בתל אביב והייתה סגורה בתקופת הקורונה. כעת, לאחר ביטול ההגבלות, היא נפתחה מחדש. השף המקורי של מסה היה אביב משה אשר הטביע בה את חותמו. אבל עכשיו מכהן שם השף אסף שטרן, בן טיפוחיו של השף מאיר אדוני, ואשר עבד גם אצל השף מושיק רוט באמסטרדם.


בצילום: השף אסף שטרן עם רות סירקיס


צילום: שרית גופן

המסעדה עצמה מרווחת ומהודרת. היא עוצבה בשנת 2004 על-ידי האדריכל הבינלאומי אלכס מייטליס. גם היום, כמעט 20 שנה אחרי הפתיחה, יש בה את האווירה של מסעדת יוקרה בינלאומית. חלל המסעדה צבוע לבן, ויש בו שני חלקים שונים זה מזה : לאורך מרכז המסעדה יש "שולחנות אבירים" מוגבהים, מקושטים בפמוטי זכוכית ובהם נרות דולקים. לצד השולחנות כיסאות מרופדים מותאמים לגובה השולחן. לאורך הקיר, על במה בגובה שתי מדרגות, נמצאים השולחנות הרגילים. על הקיר יש ספה ארוכה, ועליה כרים, וממול הספה יש לכל שולחן כיסאות וכורסאות בכמה סגנונות.


עיצוב המסעדה זיכה אותה בלא מעט פרסים ואיזכורים לטובה. מגזין העיצוב הנחשב WALL PAPER בחר בה כאחת מ-50 המסעדות היפות בעולם. מגזין התיירות CONDE NEST TRAVELLER הכניס את מסה לרשימת 80 המסעדות הטובות וה”חמות” בעולם.


השף אסף שטרן, שחקן כדורסל בעברו, מונה לתפקידו על ידי הבעלים של המסעדה - מור אשכנזי וגבי ארבוב. תפריט החורף של אסף שטרן הוא מגוון ויצירתי. הוא נותן לסועדים את התחושה שהארוחה שהם עומדים להזמין תהיה מעניינת, קצת שונה מהמקובל, מושקעת, ובעיקר טעימה. ואמנם, בסוף הארוחה, התחושות האלה הצדיקו את עצמן.


תפריט החורף של מסה מורכב מארבעה חלקים:

· פתיחים

· ראשונות

· מנות עיקריות

· קינוחים


ויש כמובן גם רשימת יינות מכובדת, ותפריט קוקטיילים מעניין.


בחירת היין

לאחר שבחרנו את המנות בחרנו יין שיתאים לכולן – גווירצטרמינר מיקב Weber Reeb הנמצא לא רחוק מעיר המרחצאות והיינות באדן באדן. זהו יין "חצי מתוק" בפה המתיקות נוכחת, אבל לא מכבידה ולא סוכרית, אלא נעימה ואף מאזנת מרירות קלה הנמצאת ברקע. אחוזי אלכוהול נמוכים הופכים אותו ליין קל לשתייה. הוא הגיע בבקבוק עם פקק אלומיניום מתברג, שמשדר גם הוא נגישות.




פתיח

מתוך תפריט הפתיחים בחרנו טרין טלה, עם רוטב ברנדי. הטרין היה מורכב מפיסות של בשר טלה מפורק שבושל זמן רב. ונדחס לתבנית מלבנית. על הטרין היו מונחות שלוש "סירות" של בצל ובתוכן רוטב. ומעל הכל עלה יפה של צמח תיבול. הטרין הגיע עם פרוסות טוסטונים.



כל צילומי המנות: רפי סירקיס


מנות ראשונות

מתוך תפריט המנות הראשונות בחרנו שתי מנות.



המלצת השף הייתה פלמידה כבושה, אבוקדו שרוף, גלידת אבוקדו ויוגורט, שמן צ'ילי, עלים של חורף, גרדת הדר. בצלחת היו ארבעה נתחים של פלמידה טרייה שעברה כבישה קצרה שדומה לכבישה של גרבלקס. את הנתחים ליוו שתי וריאציות של אבוקדו – נתחי אבוקדו שעבר צלייה וגם גלידה מאבוקדו ויוגורט. ומעל הכול – גרדת פרי הדר.






כמנה שנייה אנחנו בחרנו במנה של פואה גרא, שהגיעה אף היא עם טוסטונים. על הפואה גרא היה קרמבל קפה, ועל הטוסטונים היו מונחות קוביות סלקים צלויים, רבעי תותים טריים, קרם דובדבן ו-לדר פטל.



מנות עיקריות

מתוך תפריט המנות העיקריות בחרנו שתי מנות. מנת בשר ומנת דג.





מנת הבשר הייתה שלוש צלעות טלה על הגריל בעשבים. לידן היה מלפוף במילוי טלה ובורגול. הרוטב היה מבוסס על תמרינדי, הירק היה בוקצ'וי קטנטן צלוי, והפחמימה הייתה קרם תפוח אדמה.






מנת הדג הייתה בר ים צלוי על פחמים. לידו היה מונח קנלוני שהוכן מרצועות זוקיני דקות שהיו מגולגלות סביב מילוי של פריקי, כוסמת וריקוטה. על הדג היו מונחות פיסות של זוקיני צלוי. והכל ישב על קרם עגבניות שרופות ושמן פלפל אורפה.





מנות קינוחים

מתוך תפריט הקינוחים בחרנו שתי מנות.


מנת הקינוח הראשונה נקראת גלקסיה. בצלחת מגיע כדור מושלם עשוי משוקולד מגנום לבן. לידו כדור קצת יותר קטן של גלידת פיסטוק. לידם שלושה כדורים קטנים של מרנג איטלקי שלא אופים אותו אלא צורבים אותו באש. על הצלחת היה גם ספוג יוגורט

כאשר שברנו את כדור השוקולד התגלה שיש בתוכו מילוי של אנגלז פיסטוק, קולי פטל ומרנג איטלקי.





מנת הקינוח השנייה נקראת מיל פיי שבור . היא הייתה מורכבת ממלבני בצק פריך אפוי היטב וביניהן היה קרם לימון מרענן. מעל הייתה גם כעין ביצה של גלידה. ליד סנדוויץ הבצק הפריך היה מרוח על הצלחת מרנג שרוף, ומעליו - אבקת לימון פרסי וקולי פירות יער.




שתייה חמה

לסגירת הארוחה הזמנו כוס תה ארל גריי וספל אמריקנו, עם חלב קר בצד.


כתובת:

רחוב הארבעה 19,

תל אביב


טלפון: : 03-6856859


חנייה

בחניון מגדל המילניום ומעלית לקומת הרחוב.


שעות פתיחה:

12:00 עד 15:30

וגם

19:00 עד 23:30