• מגזין רות סירקיס

אצל טניה – קפיצה קטנה לקווקז .... בחדרה

עודכן ב: יונ 5

שמענו לא פעם סיפורים ושבחים על מקום בחדרה שנקרא בפשטות "אצל טניה". זוהי חנות, מסעדת בוטיק קטנה ומפעל לייצור מוצרים קולינריים ממיטב המטבח הקווקזי, הבוכרי, הגרוזיני והמזרח אירופאי. מכינים שם מאכלים כמו צ’יבוריקי, פירושקי, בלינצ’יס במילויים מגוונים, מגוון סלטים וכן מבחר של קינוחים. המקום נמצא על הרחוב הראשי של חדרה – הנשיא ויצמן 72 .

אנחנו פגשנו את טניה כשהיא עובדת במטבח, כשראשה מכוסה כפי שצריך כשעובדים במטבח. לכבוד הצילום היא הסירה את כיסוי הראש.


צילום: רפי סירקיס

כשנכנסנו למסעדה היו בה ריחות משגעים של מיני מאכלים אפויים ומטוגנים, שהיו בתהליך הכנה במטבח הגדול שמאחורי המסעדה. ביקשנו לקבל לשולחן את מה שמכינים כרגע.


פירושקי

ראשון הגיע לשולחן פירושקי לוהט, ישר מהתנור, ממולא בשר. הבצק היה אפוי היטב ושמר בתוכו את מלית הבשר המצוינת.


צ'ודו

שני הגיע לשולחן מאפה פחות מוכר הנקרא צ'ודו. זהו מאפה מסורתי קווקזי שטוח אשר מכינים אותו עם שני מילויים שונים:

עם בשר עגל משובח

או

עם תערובת של ארבע גבינות:

· טבורוג,

· פתיתי גבינה צהובה,

· פתיתי גבינה קלועה

· גבינה בולגרית.

כשפתחנו אותו התברר שקיבלנו את הגירסה הממולאת בשר.


צ’בורקי

שלישי הגיע נציג המאכלים הקווקזים המטוגנים בטיגון עמוק. זהו מאכל בצק דק בצורת חצי סהר מטוגן בשמן עמוק.

אנחנו קיבלנו צ'בורקי ממולא בכרוב. צ'בורקי צמחוניים אחרים שאפשר לקבל הם במילוי תפוח אדמה, ובתערובות של 10 סוגי ירק שונים.

ויש כמובן גם צ'בורקי ממולא בשר בקר משובח וטרי, בצל ותבלינים, שאותו נטעם בפעם הבאה.


מאכלים מעניינים נוספים שטניה מכינה כוללים:

דושפרה, מנטי וקרפלאך:



אלו מיני כיסנים העטופים בבצק דק והמכילים מליות שונות ויש להם סגירות שונות. יש מליות בשר, תפוחי אדמה, גבינה מתוקה וגבינה מלוחה, דובדבנים ופירות יער.


את רובם מגישים במרק לוהט.




חינקַלי



כיסנים מבושלים המוצעים עם שני מילויים:

· בשר בקר טרי

· תפוח אדמה בשילוב עם גבינה.






חצ’פורי


מאפה בצק גאורגי מסורתי בצורת סירה פתוחה. טניה מכינה אותו במילוי של תערובת חמש גבינות וגם במילוי של גבינה ותרד






את כל המאכלים שטניה מכינה אפשר לקנות כשהם קפואים. על מדבקת האריזה יש לכל מאכל ומאכל הוראות מה השלבים האחרונים שיש לעשות לפני שמגישים לשולחן.


שוחחנו איתה על המוצרים שהיא מכינה כדי להבין את ההבדלים ביניהם. באופן כללי אפשר לומר שמעדני הבצק שטניה מכינה נחלקים לשלושה סוגים: אלה שמתבשלים במים, אלה שאותם מטגנים בטיגון עמוק או בטיגון שטוח במחבת גדולה, עם מעט שמן, ואלה שנאפים בתנור.


טניה מספרת שהיא בוגרת לימודי הנדסה, תואר שני, בתחום טכנולוגיית המזון במכון לטכנולוגיית המזון במוסקבה. שנים רבות התמחתה בתחום ייצור לחמים וגם מילאה תפקידי ניהול שונים במפעל בו עבדה. בשנת 1995 עלתה טניה לישראל מאזור הקווקז שברוסיה יחד עם בעלה וארבעת ילדיה. הם התיישבו בפרדס חנה, בה נמצא באותו זמן ריכוז גבוה של עולי חבר העמים. האהבה הגדולה שלה למאכלים המסורתיים הפכה במהרה את ביתה של טניה למוקד ל”עלייה לרגל” עבור שכנים ומכרים. וככל שחלף הזמן נפוצו השמועות על הצ’יבוריקי והקרפלך של טניה. אז נולדה היוזמה להוציא את הטעמים המשובחים מן הבית אל החנויות בעיר.


הביקוש למאכלים האותנטיים גבר עד כדי שהמטבח הקטן בדירתם לא הצליח להכיל עוד את הכמויות שנדרשו. טניה, בתמיכת בני משפחתה, פתחה חנות קטנה בחדרה. בתוך מספר שנים עברה לחנות גדולה יותר.


באתר של טניה אפשר לראות ולהזמין את כל מבחר המוצרים שלה. טניה מספקת את המוצרים אל בתי הלקוחות - ביישובים שבין אזור הקריות בצפון לבין תל אביב רבתי במרכז. דמי המשלוח הם 15 ₪, ובהזמנות מעל 250 ₪ - המשלוח חינם.


אתר: www.ezeltania.co.il


שעות הפעילות הן:

א’-ה’ 08:00-20:00

ו’ 08:00-16:00

שבת סגור


הזמנות:

דוא"ל: office@ezeltania.co.il

טלפונים: | 077-4501283 | 050-8383379