• מגזין רות סירקיס

אפונה ירוקה אורגנית של "תבואות"

חברת "תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציעה אפונה ירוקה אורגנית.

האפונה מתאימה להכנת נזידים, מרקים ותבשילים שונים. מהאפונה אפשר להכין גם ממרח עם טחינה ושמן זית וליהנות ממנו עם לחם, קרקר, פיתה, ואפשר גם למלא איתו טורטייה. מצורף מתכון לממרח של אפונה וטחינה, שמתאים כמילוי לטורטייה!

צילום: אייל גרניט

שם הצמח הזה נזכר לראשונה במשנה, ושָׁם הוא בא תמיד בצורת רבים. למשל: "אפונים הגמלנים – מין יָרָק" (כלאים ג, ב) "אפונים שחורים טהורים באב הטומאה" (טבול יום א, ה). צורת היחיד אינה נזכרת במשנה ולכן שתי הצורות אפונה וגם אפון הן צורות תקניות.


האפונה היא קטנית, שממצאים ארכיאולוגיים מראים שנעשה בה שימוש כבר לפני כ-10,000 שנה. שרידיה הקדומים ביותר נמצאו בטורקיה, עיראק וישראל והיא נפוצה באירופה, סין והודו. האפונה עשירה בחלבון, ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים.


בנוסף לאפונה המתורבתת, צומחים בארץ עוד שלושה מיני בר: אפון מצוי, אפון קיפח ואפון נמוך.


כשרות

פרווה, בהשגחת הרבנות הראשית לישראל ובהשגחת הבד"צ בא"י מחזיקי הדת.


מחיר לצרכן

לאריזה במשקל 500 גרם: 12.90 ₪.


אפשר להשיג

ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.


לפרטים נוספים: : www.tvuot.co.il



ממרח אפונה ירוקה אורגנית עם טחינה, שמן זית, שום ותבלינים

מתכון באדיבות חברת "תבואות"

צילום: יח"צ

מצרכים:

לממרח:

1.5 כוסות של אפונה ירוקה אורגנית של "תבואות", שטופה ומסוננת (אין צורך להשרות)

1 בצל, קצוץ

שמן זית (רצוי כתית מעולה)

1 כוס טחינה גולמית איכותית

2-4 שיני שום, כתושות

מלח, פלפל לבן

מיץ מ 1/2 – 1 לימון

מים


להגשה:

פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצים,

פפריקה מתוקה ו/או חריפה,

פרוסות בצל לבן או סגול,

צנוברים קלויים,

פלפל חריף,

שיפקה,

זיתים,

פיתות,

קרקרים,

זחוג ועוד.


אופן ההכנה:

¨ לסנן את האפונה ולשים בסיר. להוסיף בצל. להוסיף מים עד שיכסו את פני האפונה + כ-6 ס"מ מעל. להביא לרתיחה ולכסות חלקית. להנמיך את האש ללהבה הכי נמוכה ולבשל כשעה, תוך שמירה על בעבוע עדין. לערבב מדי פעם. אם חסרים נוזלים – להוסיף מים רותחים.

¨ כשהאפונה התרככה, לסנן (לשמור את נוזלי הבישול). להעביר למעבד מזון ולטחון עם 2-3 כפות שמן זית, עד שמתקבל מרקם חלק

¨ להוסיף טחינה, שום, מלח, פלפל ולימון. לטחון שוב. להוסיף עוד שמן זית לטעמכם ולתקן תיבול. אם המרקם סמיך מדי – אפשר להוסיף מעט מנוזלי הבישול ששמרתם בצד. אם המרקם דליל מדי – להוסיף עוד טחינה

¨ להניח בקערה, לזלף מעט שמן זית ולימון ולהגיש עם אחת או כמה מהתוספות המוצעות.


גיוון:

¨ לחמם טורטייה כמה שניות במחבת.

¨ למרוח פס מהממרח ברוחב של כ-2 ס"מ, לגלגל ולסגור (כמו סיגר/אגרול).

¨ לחמם במחבת עוד כמה שניות.

¨ להגיש עם סלסה וטבסקו