תחרות "אליפות ישראל לשפים" לשנת 2018 התקיימה השבוע במתחם המטבחים המקצועי של דן גורמה. הזוכה בתחרות הוא יונתן אלקריף שיוזמן להצטרף לנבחרת השפים של ישראל באליפות העולם בלוקסמבורג בנובמבר 2018. יו"ר השופטים בתחרות היה השף שלום קדוש, והשופטים האחרים היו השף משה כץ, השף איל לביא, השף ניר צוק, השף גיא פרץ, השף דוד ביטון, השף ג'קי חזן והקונדיטור דודו אוטמזגין. התחרות התקיימה לפי נוהלי תחרויות שפים בינלאומיות. והשנה הצטרפה לראשונה גם שופטת בינלאומית מטעם איגוד השפים העולמי. שמה יוליה דרגוט והיא הגיעה מרומניה.
התחרות הייתה פתוחה לכל השפים מכל תחומי הקולינריה. נרשמו לתחרות 38 שפים כשבמהלך התחרות כל אחד מהם הכין ארוחה מלאה המבוססת על מנת ביניים, מנה עיקרית וקינוח.
מאחורי הפקת האירוע עומדים חי שוורץ יו"ר איגוד השפים הישראלי, גבי פנחסוב סגן יו"ר איגוד השפים הישראלי, איגוד השפים הישראלי וחברת שף קלאב ישראל. את המנות שהכינו המתחרים ראו בצורה מסודרת רק השופטים. קהל המוזמנים לתחרות, שכלל שפים ואנשי תקשורת יכול היה להתרשם מהאולם המרווח והמאובזר של דן גורמה, מהמזווה העשיר בקצה האולם שארגנה חברת מרינה, שממנו לקחו המתחרים את המוצרים הדרושים, ומכך שבמהלך ההכנה הסתובבו באולם מספר שופטים ששוחחו עם המתחרים.
נותני החסות המרכזיים, מהם יכלו האורחים להתרשם היו :
חברת מילניום מרקטינג, יבואנית המותג ARCOSTEEL בישראל
זוהי החברה הגדולה בארץ לשיווק כלי מטבח ואביזרים לשוק המקצועי-מוסדי והפרטי, ומהווה כיום למעלה מ-60% מהשוק. החברה מפעילה את רשת החנויות Arcosteel Kitchen (12 חנויות) וקרוב ל-1,000 נקודות מכירה שונות בכל הארץ. תחת המותג ARCOSTEEL, משתפת חברת מילניום מרקטינג פעולה עם שפים מובילים כמו מאיר אדוני ומיקי שמו : עם השף מאיר אדוני הם פיתחו סדרות סירים וסכינים וביחד עם השף מיקי שמו פיתחו מגוון של מוצרי אפייה לשימוש ביתי.
סט פריסה מהודר של המותג ARCOSTEEL
לקראת יום העצמאות מציגה החברה סט פריסה מהודר לבשר של המותג ARCOSTEEL והשף מאיר אדוני. זהו סט הכולל סכין פריסה ומזלג בשר עשויים נירוסטה איכותית. הסכין בעלת להב צר וארוך לחיתוך מדויק ולפריסת נתחי בשר לפרוסות דקות והמזלג מיועד לאחיזת הנתח הפרוס והעברתו לכלי או לצלחת. כמו כן, הסכין מתאימה לפריסת בקר ועוף ולחיתוך פירות וירקות גדולים. להב הסכין עשוי מפלדת אל חלד יפנית במבנה קריסטלי מיוחד עם אחוז גבוה של פחמן וכרום. הפלדה עוברת תהליך של Ice Hardening - חישול בקרח (חישול קריוגני) - תהליך הנהוג במיטב הסכינים בעולם, שכולל השרייה של להב הסכין בחנקן נוזלי, מה שמעניק לסכינים קשיות מיטבית, משפר את עמידותם ואת החדות שלהם. הכלים בסט בעלי מבנה מיוצב, משקל מאוזן ושימוש בטכנולוגיית MICRODOT המשפרים את נוחות האחיזה והשימוש בעבודה ממושכת. הסכין והמזלג הם בעלי ידית ארגונומית מעוצבת לאחיזה בטוחה, כך שהיד תישמר רחוק מהלהב. אורך להב הסכין: 20 ס"מ, מחיר הסט: 369 ₪ (184.5 ₪ אחרי הנחה) אחריות לכל החיים!
ניתן להשיג ברשת חנויות Arcosteel Kitchen (ארקוסטיל קיטצ'ן) ברחבי הארץ ובחנויות הנבחרות
חברת FeinCook של השף יאיר פינברג
באירוע הדגמה וטעימות שקיים השף יאיר פיינברג באודיטוריום של דן גורמה, במקביל לתחרות, הוא הדגים מכשיר קומפקטי לבישול בוואקום בשם CIRCU BY FEINCOOK . זהו מכשיר קומפקטי, המיוצר בסין לפי מפרט שקבע יאיר פיינברג. המכשיר עבר את בדיקות מכון התקנים הדרושות לשווק בארץ. כדי לבשל בבית או במסעדה קטנה בשיטת סו-ויד מצמידים את המכשיר לדופן של סיר גדול או מיכל עמוק אחר מלאים במים. מכוונים אותו לטמפרטורה ולזמן הרצויים, אוטמים בשקית וואקום את חומר הגלם, ומכניסים את השקית לבישול בסיר. בישול בטמפרטורה מדויקת מפיק פעם אחר פעם אוכל רך ועסיסי המבושל כולו באופן מושלם.
הטמפרטורות האופייניות לבישול בסו ויד הן 50 מעלות לבישול מושלם של נתחי דג, 60 מעלות לנתחי בשר, 70 מעלות לנתחי עוף, ועד 85 מעלות לזמן קצר לירקות שונים. טמפרטורות אלה הן מספיק גבוהות כדי להרוג את החיידקים שבמזון, אבל להשאיר בו את כל הוויטמינים. לאחר הבישול בסו-ויד אפשר להקפיא את המזון שבשקית הוואקום. להגשה יש צורך בחימום קצר נוסף, הגשה עם תוספת מתאימה ורוטב טוב -- והסועד מרגיש שהוא קיבל מנה מושלמת שהוכנה עכשיו בשבילו.
יאיר פיינברג הדגים אריזה בוואקום, בישול , גימור וחיוך של נתחי חזה אווז. כל הנוכחים באולם קיבלו דוגמית לטעום. היה מצויין!
על המכשיר ניתנת אחריות לשנה של חברת FeinCook.
מכשיר אחד כזה ניתן כפרס לזוכה בתחרות.
להזמנות התקשרו 077-7107744, דוא"ל: info@feincook.co.il
יקב כרמי יוסף ברבדו
במקביל לתחרות הציע נציג יקב כרמי יוסף ברבדו לאורחים באירוע טעימות ממבחר היינות המשובחים של היקב. בחומר המידע על היקב נאמר כי בשנת 1999 החליטו פרופסור בן עמי ברבדו ותלמידו לשעבר פרופסור עודד שוסיוב חברי הסגל האקדמי של האוניברסיטה העברית בירושלים לממש את הידע הרב שצברו בגידול ענבים וייצור יין, והקימו את יקב כרמי יוסף, המייצר את יינות ברבדו. היקב נמצא בלבו של הכרם של משפחת שוסיוב בעלת מסורת גידול כרם של 130 שנה. תהליך ייצור היין מתחיל דקות מספר לאחר הבציר הידני הקפדני עם עלות השחר. היין מיוצר על פי הידע הרב והניסיון שנצברו על ידי המקימים, בטכנולוגיה מתקדמת המבטיחה קבלת יין בעל איכויות גבוהות עם דגש על ארומת הפרי.
הכרמים והיקב נמצאים ליד המושבה כרמי יוסף, בשיפולי הרי יהודה בואך ירושלים על אדמת גיר כבדה ועשירה באבן. אדמה זו ידועה בהתאמתה הרבה לגידול ענבי יין משובחים מאז מלכות שלמה. בכרם מתבצעות פעולות זמירה, דילול אשכולות ושריגים להשגת רמת יבול אופטימלית תוך מעקב אחר התפתחות הסוכר, החומצה, חומרי הצבע, והמינרלים.שני פרופסורים לחקלאות שחברו ליקב אחד מיוחד בכרמי יוסף מייצריםיינות איכות שחלקם מיוצא לארצות הברית ואירופה. ביקב יש מרכז המבקרים המארח את חובבי היין מידי יום שישי. היינות של היקב הפכו למבוקשים מאוד במספר רב של מסעדות בארץ.
קבוצת פסקוביץ
במקביל לתחרות הציעו נציגי קבוצת פסקוביץ לאורחים טעימות מנתח בשר צלוי שהביאו איתם. בחומר המידע על הקבוצה נאמר שהיא נוסדה בשנת 1987 ומתמחה בייבוא ושיווק מוצרי מזון. הקבוצה ביססה את פעילותה בייבוא מגוון רחב של דגים קפואים מרחבי העולם לישראל וביססה את מעמדה כאחד היבואנים הגדולים במשק. עם השנים הגדילה את נפח הפעילות השיווק ובשנת 2009 החלה לייבא בשר 100% ארגנטינאי מזן "אנגוס" המשובח. בשנה האחרונה החלה לייבא גם ירקות קפואים. מוצרי הקבוצה משווקים ונמכרים ברשתות הקמעונאיות הגדולות בארץ כגון בתי מלון, מסעדות, אולמות אירועים ומוסדות ציבורים . הניסיון , הטכנולוגיות החדישות השירות המקצועי והקפדה על תקנים הנדרשים הובילו את הקבוצה למעמדה כמובילה בתחום ייבוא המזון בישראל. כל המוצרים כשרים בהשגחת הרבנות הראשית לישראל.
Comments