English


ארוחות פסח
לרכישת הספר
סרטונים ופרסומים



 
מגזין רות סירקיס

חגיגה של בשר מובחר ואיכותי בבית שגריר אורוגוואי


22 במרץ , 2018

חברת ייבוא הבשר הוותיקה נחמיה לחוביץ' בע"מ, יחד עם INAC, המכון הבינלאומי לבשר באורוגוואי הכינו מפגש קולינארי עשיר בביתו של שגריר אורוגוואי בהרצלייה פיתוח. מטרת האירוע הייתה להציג את המבחר של נתחי בשר משובחים וכשרים המגיעים לישראל מאורוגוואי.


 


על תעשיית הבשר באורוגוואי


באורוגוואי חיים רק 3.36 מיליון בני אדם. צפיפות האוכלוסין שם היא 19 נפשות לקמ"ר בלבד, לעומת 399 נפשות לקמ"ר בישראל. בשטחים הבתוליים הפתוחים חיים 12 מיליון ראשי בקר מסוג אנגוס והרפורד, ועוד 3 מיליון ראשי צאן! הם גדלים בסביבה של מרעה טבעי, אוויר נקי, ומים נקיים. כל אלה הפכו את אורוגוואי למעצמה בינלאומית של בשר מובחר, שמתאפיין בטעם ייחודי ובאיכות אופטימלית.


תעשיית הבשר באורוגוואי היא מודרנית וקפדנית, והיא בין המדינות הבודדות בעולם אשר מורשות לייצא בשר לארצות הברית.


הבשר המיועד לישראל נשחט בשחיטה כשרה למהדרין ועובר באורוגוואי עיבוד ראשוני, ללא הזרקת מים, ללא כימיקלים וללא חומרים זרים אחרים.


 


על חברת נחמיה לחוביץ בע"מ


חברת לחוביץ' היא חברה משפחתית המנוהלת כיום על ידי גל לחוביץ', שהוא בן הדור השלישי. החברה מתמחה בגידול הבקר בחוות בחו"ל, בחירת נתחי הבקר המתאימים לצורכי הלקוחות השונים: קצבי בוטיק, מטבחים תעשייתיים, מפעלים למוצרי בשר, רשתות שיווק ועוד. מוצרי החברה נארזים באישור רשויות הבריאות והחקלאות בישראל תחת פיקוח קפדני במפעלי אריזה המשוכללים בעולם העומדים בדרישות הקפדניות ביותר של מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) ו/או האיחוד האירופאי


עם הגעת המוצרים לישראל הם מתקבלים לתוך בית קירור המצויד במכשור חדשני לשמירת מזון בהקפאה


השינוע אל מקררי הלקוחות נעשה במשאיות קירור להובלת מזון קפוא, המצוידות בטכנולוגיה המתקדמת בתחום


 


על מכון הבשר INAC


ומכון הבשר INAC חוגג 50 שנה לפעילותו. זהו גוף ממשלתי השולט בכל המרכיבים של תעשיית הבשר.


 


על האירוע בבית השגריר


שגריר אורוגוואי בישראל גר בוילה נחמדה בהרצלייה פיתוח, עם חצר אחורית, ובה בריכת שחייה קטנה.


כראוי לחגיגת בשר אורוגוואית מהסוג הזה, האירוע כלל מוסיקת רקע מסורתית ובפינה אחת עמד בר שכלל שתייה קלה, יין מאורוגוואי, וקוקטיילים שהכינו שני ברמנים מקצועיים.


בירכתי החצר עמדו שני חצאי חביות ברזל, מלאות בפחמים לוהטים, ומעליהם רשתות גריל חזקות. מעל חבית אחת היו מונחים נתחים גדולים, הזקוקים לזמן בישול ארוך, ומעל החבית השנייה הניחו טבחי הגריל נתחים קטנים יותר הזקוקים לזמן הכנה קצר יותר.


הבשר הוגש לאורחים בשיטה הברזילאית: כל נתח מוכן נחתך בסכין חדה לפיסות קטנות ואז הוספו להם גרידת לימון, מלח גס, פלפל שחור גרוס טרי או קונפי שום או רוטב ברביקיו.


על השולחן שבין הטבחים לקהל היה מבחר צבעוני של פלפלים קלויים על האש, רבעי בצלים צרובים, עגבניות ופטריות.


לאחר שהמוזמנים טעמו ממבחר הנתחים נאם שגריר אורוגוואי בעברית וסיפר על תעשיית הבשר באורוגוואי. גם גל לחוביץ אמר:


"סוד הקדם של הבשר המובחר מאורוגוואי טמון במידה רבה בחשיבות שמייחסים תושבי המקום לשמירה על הטבע. המקומיים עושים הכול כדי לתת לשמור על השטחים הטבעיים המדינה – עם התערבות מינימלית של יד אדם, אבל מנגד יש שם הקפדה על היגיינה ברמות הגבוהות ביותר.


"לצערי, רוב הציבור בארץ טרם נחשף לאיכות יוצאת הדופן של הבשר הזה, ולכן אנחנו מזמינים אתכם לחגוג ביחד איתנו את הטעמים הייחודיים האלה – לחוות, לטעום ולהרגיש בעצמכם את ההבדל".


"החברה שלנו הייתה ונשארה לאורך השנים נאמנה לעקרונותיה והיא שומרת על תוצרת טבעית ללא תוספת מים, כימיקלים או חומרים אחרים ואינה משנה את המרקם הטבעי למעט חיתוך יישון או טחינה .ובכך שומרת על האיכות הגבוה של מוצריה.


 

חזור


  חזור לדף ראשי
Copyright 2006 All rights reserved תקנון הרכישות באתר