English


ארוחות פסח
לרכישת הספר
סרטונים ופרסומים



 
מגזין רות סירקיס

הודפס מתוך רות סירקיס, מהמטבח באהבה, מגזין אינטרנטי

©כל הזכויות שמורות. מיועד לשימוש אישי ופרטי בלבד. אסור להפיץ ואין לאחסן במאגר פתוח.

אפיו – שורש סלרי ברוטב לימון


18 במרץ , 2018

מתוך הספר "ארוחות פסח" בהוצאת ר. סירקיס וידיעות ספרים.


 


הקליקו כאן לרכישת הספר.


 


מנה אופיינית ליוצאי ארצות הבלקן, שם מקובל לתבל תבשילים במיץ לימון. שורש הסלרי האביבי הוא בשיא טעמו, והגזר המתבשל עמו מוסיף לו מתיקות. התוצאה היא מנה עדינה בטעם חמצמץ מרענן.


 


6 עד 8 מנות


 


חומרים


2 שורשי סלרי גדולים


3 גזרים בינוניים


1 כוס מים


1 כפית סוכר


מלח, פלפל שחור


 


רוטב


רבע כוס מיץ לימון טרי, מסונן


שליש כוס שמן


חצי כוס ממי בישול הירקות


קורט פפריקה חריפה


 


קישוט


עלי סלרי


1 כף פטרוזיליה, קצוצה


 


הכנה


מקלפים את שורשי הסלרי בקולפן ירקות ושוטפים אותם היטב. חותכים אותם לפרוסות בעובי חצי סנטימטר, לרוחב. מקלפים את הגזרים וחותכים לקוביות קטנות.


 


שמים את הירקות בסיר ומוסיפים את המים, הסוכר, המלח והפלפל. מביאים לרתיחה. מקטינים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה, בסיר מכוסה, במשך כ-25 דקות, עד שהסלרי והגזר מתרככים, אבל לא יותר מדי. מעבירים לקערה שטוחה ושומרים בצד חצי כוס ממי הבישול.


 


הכנת הרוטב: טורפים בקערה את מיץ הלימון והשמן, מוסיפים את מי הבישול שנשמרו וממשיכים לטרוף. מתבלים בקורט פפריקה חריפה. טועמים ומתבלים בעוד מלח, פלפל שחור, סוכר ומיץ לימון, אם יש צורך.


 


יוצקים את הרוטב על הירקות ומניחים לכל להצטנן ולספוג טעמים. לפני ההגשה מקשטים בעלי סלרי והפטרוזיליה הקצוצה.


 

חזור


  חזור לדף ראשי
Copyright 2006 All rights reserved תקנון הרכישות באתר