English


ארוחות פסח
לרכישת הספר
סרטונים ופרסומים



 
מגזין רות סירקיס

הודפס מתוך רות סירקיס, מהמטבח באהבה, מגזין אינטרנטי

©כל הזכויות שמורות. מיועד לשימוש אישי ופרטי בלבד. אסור להפיץ ואין לאחסן במאגר פתוח.

דונאטס קלים לחנוכה, גנאש שוקולד וקרם מוקצף


1 בדצמבר , 2017

דונאטס הן סופגניות אמריקאיות עם חור במרכז, שמכינים אותן במהירות. אפשר להגיש אותן שלמות  עם מבחר ציפויים וקישוטים, ואפשר להגיש אותן חתוכות , כמו סנדוויץ', עם מילוי קרם וניל עשיר.


מנטיפי השוקולד לאפייה של מיה אפשר להכין במהירות ציפוי שוקולדי עשיר. ציפוי שמכסה יפה את הדונאטס, וכמובן שיכול לשמש גם כממרח או כציפוי למיני מאפה אחרים.


פודינג וניל מיה, יחד עם קצפת, יוצר קרם טעים ויציב. אפשר להזליף את הקרם דרך צנתר כוכבי ולקבל מראה ממש מקצועי.


הדונאטס, הציפויים והמילוי הם חלביים.


 


הבצק של הדונאטס האלה מותפח באבקת אפייה, ולכן אין צורך לחכות לתפיחה


 


 


חומרים


420 גרם קמח לבן – 3 כוסות


15 גרם אבקת אפייה מיה – 1.5 שקיות


חצי כפית מלח שולחני (מלח דק)


100 גרם חמאה רכה


100 גרם אבקת סוכר מיה


2 ביצים גדולות (L)


1 כפית תמצית וניל מיה


1 כפית גרידת קליפת תפוז או לימון


200 גרם (1 מכל) יוגורט בטעם טבעי


 


קמח לקימוח


שמן קנולה או סויה לטיגון עמוק


 


אבזרים


חותכן עגול בקוטר כ- 7 ס"מ


חותכן עגול בקוטר 1 ס"מ


נייר אפייה


שקית זילוף עם צנתר כוכבי


 


תוספות וקישוטים


אבקת סוכר מיה


ריבת חלב רגילה מיה


ריבת חלב בטעם שמנת מיה


סוכריות צבעוניות מיה


סוכריות לבנות מיה


קוקוס טחון מיה


 


מיוחדים


ציפוי גנאש – ראו מתכון להלן


מילוי קרם וניל מוקצף – ראו מתכון להלן


 


הכנה


1.מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, והמלח.


 


2.שמים במעבד מזון את החמאה, אבקת הסוכר והביצים ומפעילים עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. מתבלים בתמצית הווניל וגרידת התפוז או הלימון. מוסיפים את היוגורט ומפעילים עוד דקה.


 


3.מוסיפים את תערובת הקמח ומפעילים עד שנוצר בצק נעים המתאים לרידוד. אם הוא נראה רך מדי מוסיפים עוד כף קמח ומפעילים לדקה נוספת.


 


4.בידיים מקומחות יוצרים כדור בצק עוטפים בניילון נצמד ושומרים חצי שעה במקרר.


 


5.שמים נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים אותו. מניחים את הבצק על הנייר המקומח. מקמחים קלות את הבצק גם למעלה ומרדדים לעובי של 1 ס"מ בידיים או במערוך.


 


6.חותכים עיגולים, בעזרת חותכן עגול בקוטר כ-7 ס"מ. בעזרת חותכן עגול יותר קטן, בקוטר 1 ס"מ חותכים את המרכז ומוציאים אותו כדי ליצור דונאט בצורת טבעת עם חור במרכז.


 


7.מחממים את השמן בסיר בינוני, כך שעומק השמן יהיה כ-5 ס"מ. מחממים עד שהשמן חם. אם יש מדחום אפשר לבדוק שהשמן יגיע ל-180 מעלות צלזיוס


 


8. מניחים בעדינות את טבעות הבצק בשמן החם, 3-4 דונאטס בכל מחזור. מטגנים אותם דקה מכל צד, או עד שיזהיבו יפה מכל צד. נעזרים בכף מחוררת להפוך אותם וגם להוציא אותם.


 


9. כשדונאטס מוכנים מוציאים אותם ומניחים על צלחת גדולה מרופדת במגבות נייר.


 


9.מקשטים את הדונאט'ס. כמוסבר להלן:


 


א.ציפוי הדונאטס


כשהדונאטס מוכנים ניתן לצפות אותם בציפויים שונים.


1.אפשר לזרות על חלק מהם אבקת סוכר מיה דרך מסננת,


2.אפשר לטבול את החלק העליון שלהם בריבת חלב רגילה מיה, או בריבת חלב בטעם שמנת מיה. לאחר הטבילה הופכים ומניחים על צלחת.


3. מפזרים מייד על הציפויי סוכריות צבעוניות מיה, או סוכריות לבנות מיה, או קוקוס טחון מיה.


4. אפשר לשדרג את הדונאטס בציפוי גנאש שוקולד שמכינים על פי המתכון שלהלן. טובלים את הדונאטס בגנאש הנוזלי, ואפשר לקשט גם אותו בסוכריות או קוקוס.


 


ב. מילוי הדונאטס


כשהדונאטס מוכנים אפשר לשדרג אותם עם מילוי של קרם וניל מוקצף שמכינים על פי המתכון שלהלן


1.חוצים את הדונאטס לרוחבם.


2.ממלאים שקית זילוף עם צנתר כוכבי בקרם וניל מוקצף


3.מזלפים את הקרם המוקצף בנדיבות מעל החתך.


4. טובלים את החלק העליון בגאנש או בריבת חלב. מניחים אותו על מילוי הקרם המוקצף. זורים על הציפוי סוכריות צבעוניות מיה, או סוכריות לבנות מיה, או קוקוס טחון מיה.


5.מגישים ונהנים!


 


ציפוי גנאש עשיר ומהיר


מנטיפי השוקולד לאפייה של מיה אפשר להכין במהירות ציפוי שוקולדי עשיר. ציפוי שמכסה יפה את הדונאטס, וכמובן שיכול לשמש גם כממרח או כציפוי למיני מאפה אחרים.


 


חומרים


100 גרם נטיפי שוקולד לאפייה של מיה


100 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה


 


הכנה


ממיסים את נטיפי השוקולד יחד עם השמנת המתוקה. אפשר במיקרוגל או מעל סיר עם מים רותחים. מחממים רק עד שהשוקולד נמס מבלי שהשמנת רותחת. בוחשים היטב עד שמתקבל גנאש חלק.


 


קרם וניל מוקצף


פודינג וניל מיה, יחד עם קצפת, יוצר קרם טעים ויציב. אפשר להזליף את הקרם דרך צנתר כוכבי ולקבל מראה ממש מקצועי. ואפשר להוסיף אותו בכפית למנות קינוח ולמיני מאפה שיהפכו בזכותו למנות יוקרתיות.


 


חומרים


42 גרם (חצי קופסה) פודינג וניל מיה


שליש כוס חלב


250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה


1 כפית תמצית בטעם רום מיה


 


הכנה


1.שמים את אבקת הפודינג בטעם וניל בקערה. מוסיפים את החלב, השמנת המתוקה ותמצית הרום.


2.מקציפים עד שייווצר קרם מוקצף ויציב.


3.מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר כוכבי בינוני.


 


חג שמח!


 


 

חזור


  חזור לדף ראשי
Copyright 2006 All rights reserved תקנון הרכישות באתר