English


ארוחות פסח
לרכישת הספר
סרטונים ופרסומים



 
מגזין רות סירקיס

הודפס מתוך רות סירקיס, מהמטבח באהבה, מגזין אינטרנטי

©כל הזכויות שמורות. מיועד לשימוש אישי ופרטי בלבד. אסור להפיץ ואין לאחסן במאגר פתוח.

עוגת תפוחים ופירות מיובשים בציפוי קרמבל


28 בספטמבר , 2017

לכבוד חגי תשרי הכינה רות סירקיס, עם הנכדה רומי אקרמן עוגה משפחתית עשירה לחגי תשרי. תהליך ההכנה צולם בסרטון וידאו שהראה את התהליך בשתי דקות. הסרטון זכה להפצה ויראלית ועד ערב יום כיפור ראו את הסרטון מעל 300,000 צופים!


כדי לראות את הסרטון ביוטיוב הקליקו כאן.


אפשר גם לראות אותו בפייסבוק באתר של חברת מיה


או בגירסה קצת אחרת באתר YNET


ואנחנו יודעים על 1,000 שיתופים לפחות.


תהליך ההכנה מכיל שלבים רבים, אבל התוצאה מצדיקה את המאמץ.


 


עבור: תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ


 


המרכיבים


1 לבצק הפריך


2 כוסות קמח


חצי כפית אבקת אפייהמיה


100 גרם אבקת סוכרמיה


200 גרם חמאה (או מרגרינה נטולת טרנס), חתוכה לקוביות


1 חלמון ביצה


1-2 כפות מים קרים


1 כפית תמצית ונילמיה


 


2 לקראמבל (פירורי בצק)


1 כוס קמח


חצי כוס סוכר


100 גרם שקדים מולבנים שבביםמיה


150 גרם חמאה (או מרגרינה נטולת טרנס), חתוכה לקוביות


 


3 למלית תפוחים  ופירות מיובשים


4 תפוחי עץ בינונייםגאלה או דלישס מוזהב


חצי כפית קינמון טחוןמיה


מיץ מחצי לימון


קליפה מגוררת מחצי לימון


200 גרם תמריםמיה


100 גרם משמשים מיובשיםמיה


100 גרם צימוקיםמיה


מיץ מחצי לימון


קליפה מגוררת מחצי לימון


 


4 לרוטב רויאל מתוק


2 ביצים


3 כפות שמנת מתוקה להקצפהרגילה או פרווה


2 כפות סוכר


1 כפית תמצית וניל – מיה


 


5 להגשה


לזרייה על העוגה: רבע חבילה אבקת סוכרמיה


קצפת מומתקת ממיכל שמנת מתוקה או גלידה


 


 


ההכנה


1 הבצק: שמים בקערת מעבד המזון (עם סכיני מתכת) את הקמח, אבקת האפייה ואבקת הסוכר ומעבדים כדקה. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים עד שנוצרים פירורים קטנים. (אפשר גם לפורר בידיים את החמאה בתוך הקמח והסוכר עד לקבלת פירורים קטנים כמו אורז). מוסיפים את החלמון והווניל. אם צריךמוסיפים כף או שתים מים קרים, ממשיכים לעבד לקבלת בצק אחיד . מוציאים, יוצרים כדור ועוטפים בניילון נצמד. שומרים במקרר.


 


2 הקראמבל (פירורי בצק): שמים בקערת מעבד המזון את הקמח, הסוכר ושלושה רבעים  מהשקדים. מעבדים דקה לריסוק השקדים. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים רק עד לקבלת פירורים אחידים. לא לעבד יותר מדי כדי שהפירורים לא יהפכו לבצק. מוסיפים את שארית השקדים ומערבבים. שומרים בקערה, במקרר.


 


3 המלית: מוציאים את ליבת התפוחים, וחותכים אותם לקוביות קטנות בגודל (1X1 ס"מ). שמים בקערה ויוצקים עליהם מיץ מחצי לימון למנוע השחרה. מגררים עליהם חצי קליפת לימון, מוסיפים את הקינמון ומערבבים.


משתמשים בקערה נוספת עבור הפירות היבשים. מוציאים את החרצנים מהתמרים וחותכים אותם לקוביות בגודל דומה לתפוחים ושמים בקערה. חותכים כך גם את המשמשים ומסיפים לקערה יחד עם הצימוקים. מוסיפים מיץ מחצי לימון וקליפה מגוררת מחצי לימון ומערבבים.


 


4 רוטב רויאל מתוק: טורפים בקערה את כל מרכיביו.


 


5 הרכבת העוגה: מחממים את התנור ל־180 מעלות.


א. מרדדים את הבצק על משטח מקומח היטב  ומרפדים בו את בסיס התבנית והדפנות (אפשר גם להדק באצבעות את הבצק לתחתית התבנית ולדפנות ולא לרדד אותו). מפזרים על הבצק בתחתית הקלתית 2 כפות מהקרמבל.


ב. מפזרים על התחתית את תערובת הפירות היבשים. ומעליהם מפזרים את תפוחי העץ.


ג. יוצקים על התפוחים את רוטב הרויאל בצורה שווה שתכסה את הכל.


ד. אופים במשך 7-8 דקות בתנור החם עד שרוטב הרויאל מתחיל להתייצב. מוציאים מהתנור ומפזרים את יתרת הקראמבל (פירורי הבצק) לכיסוי שווה של כל התבנית.


ה. מחזירים לתנור ואופים בתנור החם במשך כ-40 דקות, עד שהפירורים מזהיבים יפה וקיסם הננעץ למרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים מעט.


 


6 הגשה


זורים אבקת סוכר על העוגה ומגישים בטמפרטורת החדר עם גלידה או קצפת.


 

חזור


  חזור לדף ראשי
Copyright 2006 All rights reserved תקנון הרכישות באתר