English


ארוחות פסח
לרכישת הספר
סרטונים ופרסומים



 
מגזין רות סירקיס

עיסקיות נפלאות בהרצלייה, בשישי בצהריים


18 במאי , 2017

מלון ריץ קרלטון בהרצלייה נותן לאורח, ברגע שהוא נכנס למקום, הרגשה של "קפיצה קטנה לחו"ל". יש במלון אלגנטיות מאופקת של מרחב ואיכות ללא צעקנות או התנשאות. כיוון שהמלון בנוי באזור המרינה, מקבל האורח פרס נוסף: מראה היאכטות והסירות הרבות והצבעוניות העוגנות במרינה. כך שאם אתם זוכים לשבת במקום טוב, ליד החלון - הנוף היפה מגביר את ההנאה מהארוחה.


ביקרנו השבוע במסעדה ובעזרת שף המסעדה, מור כהן,הרכבנו תפריט טעימות כדי להתרשם מהמבחר המוצע במסעדה. למור כהן יש וותק של חמש שנים ברשת הרברט סמואל, וזאת לאחר לימודים והתנסויות בבתי ספר לבישול ובמסעדות חשובות בחו"ל. כתלמיד נאמן של יונתן רושפלד הוא אוהב את הטעמים הטריים של ירקות העונה ושל המבחר הגדול של עשבי התיבול העומדים לרשותו. תפריט העסקיות שהוא יצר כולל מנות טעימות, ותיקות וגם חדשות. הוא מצליח להרכיב שילובים יפים של ירקות. כיוון שהיום האוכל המודרני ביותר הוא אוכל המכיל הרבה ירקות, ומקבל רוח גבית מהמטבח הים תיכוני. ממש שמחנו למראה הסלטים היפים והטעימים, הממרחים המיוחדים, וסלסלת הלחמים  שמוגשת בצירוף שמן זית, חומץ בלסמי וזיתים טעימים.


סלט העגבניות של הרברט סמואל הוא סלט חובה כי הוא מכיל מדגם של העגבניות המעניינות שפותחו כאן בארץ. חלק מהעגבניות עברו טיפול קל על הפלאנצ'ה כך שהסלט הוא לא קר אלא בטמפרטורת החדר. בסלט הטעים הזה תוכלו למצוא עוד ירקות כגון פרוסות דקיקות של צנונית המוסיפות "קראנץ'", זיתים מגולענים, ועלי בזיליקום טריים. על הסלט היו גם נקודות לבנות שנראו כמו קוביות גבינה קטנות. אבל כיוון שזו מסעדה כשרה – אין סיכוי שהסלט יכיל גבינה. כאן הייתה התחכמות קטנה של השף שהוסיף חתיכות של חלבון ביצה קשה ויצר מראה מושלם.


עוד מנה מעניינת הייתה קרם חציל שחור שבו חורכים ומעשנים את החציל ואחר כך מועכים אותו כך שיכלול את הטעם המיוחד של חציל על האש. את ה"קרמיות", מקבל החציל מהטחינה של "הר ברכה", שמעובדת יחד איתו. מעל לקרם החצילים טבעות בצל סגול והוא זרוי בסומאק לתוספת חמיצות קלה.


מנת חציל נוספת נקראת לב חציל. היא כללה לב של חציל קלוי נתון בתוך רוטב טעים, מצופה בנקודות של אריסה פלפלים, מקושט בטוגני חומוס פריכים ובמרכז המנה חצי ביצה עשויה במידה המדויקת שבין ביצה רכה לקשה.


המנות העיקריות שקיבלנו היו מנת דגים שכללה פילה דניס מצופה בפולנטה פריכה, שעועית פאבה, וירקות צרובים. המנה השנייה הייתה צמחונית. גם היא הייתה מצוינת וכללה ניוקי תפוחי אדמה עם פטריות מלך היער, סלסה ירוקה וקרם כרישה.


 


קינוחים


הקינוחים אינם כלולים בארוחה העסקית וכדי לראות אותם צריך לבקש את תפריט הקינוחים. התפריט הזה מכיל קינוחים שהשף מור כהן מתעקש שלא יכילו קצפת פרווה. מנה אחת שטעמנו כללה סורבה טחינה "הר ברכה" עם אספרסו ושומשום.


 


והמנה השנייה הייתה חגיגה לאוהבי השוקולד : ממתק שוקולד ולרונה – שכבת קראנץ', קרמו שוקולד, גלידת אגוזי לוז וקרמל מלוח.


לעיון בתפריט העסקיות הקליקו כאן


לעיון בתפריט הקינוחים הקליקו כאן


 


חזור


  חזור לדף ראשי
Copyright 2006 All rights reserved תקנון הרכישות באתר