English


ארוחות פסח
לרכישת הספר
סרטונים ופרסומים



 
מגזין רות סירקיס

מסעדת 'טש וטשה' – חמארה ומסעדה גרוזינית


1 בפברואר , 2017

'טש וטשה' היא חמארה (סוג של בית מרזח) וגם מסעדה גרוזינית מודרנית. המסעדה ממוקמת בשוק הפשפשים התוסס שביפו. בעלי המסעדה הם מיקי מיראל (טש טש) שהוא מוזיקאי, ובת-זוגו יפעת טללייבסקי מיראל שהיא רקדנית. הם הקימו מקום אשר הם מקווים שיאפשר לכולם להרגיש בבית. "כולם" פירושו גם מי שגדלו על התרבות והמאכלים הגרוזיניים וגם ישראלים רגילים, שפשוט מחפשים בילוי כיפי וארוחה טובה.


 


בחלוקת העבודה ביניהם כל אחד מבני הזוג מבטא את עצמו בדרכי יצירה שונות. מיקי שר ויפעת  רוקדת. מיקי מנצח על המטבח ויפעת מנצחת על האירוח והשירות. לאחרונה הם מפיקים פרויקט, ביוזמתה של יפעת, אשר מדגיש אלמנטים נשיים במסעדה: לדבריה של יפעת: "נשים שאוכלות ונשים שלא מתביישות, נשים שמדברות, שחוות, שמסתכלות בעיניים ושאינן חוששת מהיצריות שלהן"


 


המסעדה


המסעדה שוכנת בבניין אבן יפואי ציורי, עם חלל אותנטי שיש בו קירות אבן ותקרות מקומרות גבוהות מאוד. המקום משרה אינטימיות ואווירת "ביחד" בזכות צפיפות השולחנות המצופים פורמייקה. האוכל מוגש על צלחות "ענתיקות" המקשרות את האוכל אל מחוזות רוסיים וגרוזיניים. כדי לעשות שמח מופיעים שם, לפחות שלוש פעמים בשבוע, רקדנים וזמרים במופע צבעוני של חגיגה גרוזינית מסורתית. הרקדנים הזריזים לבושים בבגדים גרוזיניים מבדרים את האורחים ביכולות הריקוד שלהם במקום הקטן שנותר בין השולחנות, והמוסיקה החזקה משרה אף היא אווירה שמחה. במרכז המסעדה פועל בר ההופך אותה ל"חמארה". וכך ניתן להפוך את המסעדה כולה למקום  המתאים לאירועים פרטיים באווירה אחרת. יש שם מקום ל- 70 איש בישיבה, ויש אפשרות להזמין תפריט אירוע מובנה מראש.


 


תפריט המסעדה


התפריט של טש וטשה מציע שלל מאפים גרוזיניים קלאסיים לצד תוספות מיוחדות שמשדרגות את המנה המקורית, וכן מבחר שיפודים על אש חשופה, תבשילים מסורתיים עם טוויסט יצירתי ועוד.


 


בין מגוון המנות החדשות בתפריט 'טש וטשה':


מנות פתיחה:


באדריג'ני- גלילות חציל במילוי טחינת אגוזים ושום (18 ₪),


שושקות- פלפלים קלויים במילוי גבינת סולוגוני גרוזינית ונענע (18 ₪).


לוביו – החומוס הגרוזיני (14/31 ש"ח)


 


מנות ראשונות:


מרק חרצ'ו- מרק בשר ועשבי תיבול (41 ₪),


גרבלקס- סלמון ביתי כבוש (42 ₪),


ואזיס דולמה- עלי גפן ביתיים במילוי בשר ואורז ובליווי יוגורט (42 ₪).


 


מנות עיקריות:


שיפודי קבב טלה בסגנון גרוזיני (64 ₪),


חאשלמה- תבשיל בקר, תפוחי אדמה וערמונים בבישול ארוך (82 ₪).


שווארמה גרוזינית – נתחי טלה ופרגית על פיתה פריכה שנאפית במקום, וטחינת אגוזי מלך (68 ₪ ).


 


מאפים:


חצ'אפורי אצ'רולי עם גבינת רוקפור וביצת עין (64 ₪),


חצ'פורי טבעוני במילוי כרישה ותרד ( 48 ש"ח).


 


קינוחים:


כנאפה גבינות גרוזיניות (36 ₪).


מלבי קוקוס טבעוני עם מי  ורדים וסלק ( 29 ₪ ).


 


עסקיות:


המסעדה מציעה מנות עסקיות בימי ראשון עד חמישי, בין השעות 12:00 ל-17:00, פתיחים למרכז השולחן, מנה ראשונה ועיקרית במחיר העיקרית.


 


הנחה של 30% על כל האלכוהול  בימים א'-ה'


בין 17:00-19:00


 


כתובת:


בית אשל 31 ,


שוק הפשפשים, תל אביב – יפו,


 


טלפון: 053-4274825


 

חזור


  חזור לדף ראשי
Copyright 2006 All rights reserved תקנון הרכישות באתר