English


ארוחות פסח
לרכישת הספר
סרטונים ופרסומים



 
מגזין רות סירקיס

אלומה – מסעדת יוקרה חדשה בקראון פלאזה ירושלים


19 במאי , 2016

במלון קראון פלאזה בירושלים נפתחה לאחרונה מסעדת השף הבשרית של השף מיכאל כץ – אלומה. זוהי מסעדה כשרה למהדרין, שלא עושה פשרות או הנחות כדי להגיש מנות ברמה בינלאומית. המסעדה מצטיינת בעיצוב מוקפד ואלגנטי, שהושקעו בו כ-3 מיליון ₪.


מיכאל כץ, הוא שף מוכר ומוערך בענף הקולינריה בארץ, והוא מביא איתו ידע וניסיון רבים שנרכשו בחו"ל.


 


ביקרנו במסעדה ודגמנו כמה מנות מהתפריט הרגיל וכמה מנות מיוחדות, שלא מופיעות בתפריט.


עוד לפני הזמנת המנות הוגשו לשולחן לחמניות זרעים חמות בלוויית שלושה מטבלים מקוריים: מטבל לבנבן של מחית חצילים חלקה, עם ניחוח של עישון קל, מטבל ירוק עז של פסטו פטרוזיליה בשמן זית, ומטבל אדום מסלק.


לפתיחת הארוחה בחרנו מהתפריט סלט סביח חם ­ חציל קלוי, גרגירי חומוס, אריסה, עגבניות, טחינה וביצה עלומה פריכה ( 38 ₪ ). במקום סתם ביצה קשה קישטה את המנה ביצה כמעט קשה, שהצהוב שלה עדיין נשאר קצת רך, שקיבלה ציפוי פירורים ועברה טיגון עמוק. כבר במנה הזו הורגש הידע הבינלאומי של השף והיכולת לשלב ביצה שמזכירה "ביצה סקוטית" ( Scotch Egg ) עם מאכל כל כך עיראקי/ישראלי כמו סביח.


מנה ראשונה נוספת שבחרנו הייתה סלט עלים, וינגרייט שאלוט, אגסים ביין לבן שקדים אגוזים, גרעיני חמנייה ודלעת קלויים ( 48 ₪ ) גם במנה הזו הורגש הרקע הקלאסי של השף, שיצר צירוף חדש ומעניין של כל המרכיבים.


ומהצעות הספישל בחרנו מנה של טרטר טונה שהגיעה על מצע של פירות רעננים, והתלוו אליו גבעולי פטרוזיליה עדינים, שעברו טיגון עמוק.


מנה עיקרית אחת שבחרנו הייתה צלעות כבש, רוטב יין אדום ושום, רטטוי וניוקי תפוחי אדמה ( 178 ₪ ). במקום סתם צלעות כבש על האש, של מסעדה מזרחית, הגיעה מנה מושקעת שבה משתתפים רטטוי ירקות עשיר, ניוקי תפוחי אדמה שעברו טיגון קל ורוטב יין אדום סמיך.


את המנה העיקרית השנייה הזמנו מסקרנות. המנה נקראת: " מחווה לשף ״אטיליו באסו״­ סלמון במעטפת בצק סיגרים ובצל שאלוט, פיטריות שמפניון ורוטב יין אדום ( 98 ₪ )". השף אטיליו באסו (Attilio Basso).  היה המורה הראשון של מיכאל כץ, כאשר קיבל אותו לעבודה כטירון, במסעדת "ל'אקייה דו פאלה רויאל" (L'Écailler du Palais Royal),  בעלת שני כוכבי מישלן בבלגיה.


ועכשיו הגיע תור הקינוחים.


גם את הקינוח הראשון בחרנו מסקרנות. שמו ״קרפ מדלן״ - קרפים במילוי קרם וניל וקליפות תפוזים, רוטב תפוזים מבושם ( 42 ₪ ) הבטיח שיהיה מעניין. ואמנם הגיעו בצלחת שלושה "מדלנים". כל מדלן היה מורכב מעיגול קרפ שעליו הונח הקרם, ועיגול קרפ נוסף לכיסוי. רוטב התפוזים המבושם הכיל גם את המרירות הנעימה של קליפות התפוזים. וכדי שלא יהיה משעמם, הצטרף למדלנים כדור סורבה שוקולד.


הקינוח השני היה מוס שוקולד ואספרסו מוגש עם קרמבל קקאו, קונפיטורת פירות יער וסורבה שוקולד (36 ₪) במנה הזו הראה השף שוב את היכולת שלו להתמודד עם דרישות הכשרות, ולהוציא מנה עם טעמים קלאסיים.


הקינוח השלישי נשלח לשולחן על ידי השף כמתנה. במרכז הצלחת ישב כדור שנעשה מפירורי עוגת תבלינים ובתוכו היו קוביות קטנות של אננס . סביב הכדור ישבו שלושה כדורי סורבה קוקוס. והקישוט הירוק היו גבעולי פטרוזיליה עדינה, שעברו טיגון עמוק.


 


סיימנו את הארוחה בשתי כוסות תה ויצאנו לדרך הביתה.


 


כדי לראות את תפריט הפתיחה המלא של המסעדה הקליקו כאן


 


 


על השף שף מיכאל כץ,


השף הראשי של מסעדת השף הבשרית 'אלומה', מוכר ומוערך בענף הקולינריה בארץ ובעולם. שף כץ רכש את הכשרתו במסעדות 2 ו3 כוכבי מישלן בבלגיה, לימד במשך שלוש שנים בבית הספר היוקרתי לבישול 'קורדון בלו' בלונדון, היה לשף הראשי של המסעדות מקבוצת 'אדום' בירושלים, ולשף הראשי של 'טרטוריה חבה', המוכרת בשוק מחנה יהודה. תחת ידיו של השף כץ חונכו שפים רבים ומפורסמים בארץ וביניהם השף אסף גרניט, תומר בלס ורון ביאלה.


 


על מסעדת אלומה,


נקראת "אלומה" על שם אלומות האור המיוחדות המותקנות ומאירות את השולחנות באור רך ונעים המגביר את תחושת השלווה והפרטיות בזמן הארוחה. המסעדה ממוקמת בקומת הלובי של מלון קראון פלאזה. על העיצוב המרהיב של אלומה אחראי מיכאל אזולאי, מעצב מסעדות ובתי מלון מהמוכרים בארץ ובעולם, שאחראי, בין היתר, גם על עיצוב מלון 'אינדיגו' ברמת גן, מלון 'גורדון' בתל אביב, 'אורבאן שיק' בניו יורק, 'גולדן קראון' בחיפה ורבים נוספים. ההשראה לתכנון ועיצוב המסעדה נשאב מהמפגש בין מזרח למערב והקו העיצובי המנחה היה המפגש בין הקלאסי והמודרני, עם חיפויי קיר דקורטיביים, שטופים בצבע כחול נעים היוצר אוירה חמימה ומזמינה, הנתמכים במראות וגופי תאורה בגווני זהב המוסיפים לתחושת היוקרה והאלגנטיות. 


חלל המסעדה, כ-200 מ"ר עם 100 מקומות ישיבה בפנים ו-80 מקומות ישיבה במרפסת הצופה לבריכה ולנוף של ירושלים. בנוסף, חדר  VIP מהודר, מעוטר בציורי קיר, עם 16 מקומות ישיבה הכולל ציוד טכנולוגי מתקדם לקיום אירועים באווירה פרטית ואלגנטית. בר יינות עשיר, עם תפריט יינות בוטיק ישראלים מהמשובחים בשוק ובר משקאות אלגנטי עם כל מותגי המשקאות האיכותיים ביותר. באלומה ניתן לקיים אירועים לכ-70 סועדים בהזמנה מראש.


 


אלומה ALUMA


רחוב העלייה 1,


מלון קראון פלאזה, ירושלים


שעות פתיחה:


ראשון-חמישי: 12:00-אחרון הלקוחות,


שישי: 11:00- שעתיים לפני כניסת שבת,


מוצ"ש: שעה אחרי צאת השבת- אחרון הלקוחות.


טל' 02-6437555


 


כשרות מהודרת- רבנות ירושלים.


 

חזור


  חזור לדף ראשי
Copyright 2006 All rights reserved תקנון הרכישות באתר