English


ארוחות פסח
לרכישת הספר
סרטונים ופרסומים



 
מגזין רות סירקיס

מסעדת ''אל-מרסא'' בעכו העתיקה


6 בדצמבר , 2013

מסעדת אל-מרסא (המעגן) היא מסעדת-שף. האחראי על האוכל המוגש בה הוא השף עלאא מוסא, בן 28, שחזר לישראל, ולעכו, לאחר שנים של עבודה במטבחי מסעדות עם כוכבי מישלן בשוודיה. מסעדת אל-מרסא שוכנת על קו המים בנמל הדייגים של עכו, במבנה המכס העותמאני, אשר נבנה על ידי הצלבנים בשנת 1210. הקיר הפונה לנוף הים עשוי כולו זכוכית ונעים לשבת שם ולראות את הנוף הנשקף מהחלון. נחמד גם לראות את הדייגים המגיעים לנמל ופורקים את השלל שדגו באותו יום. השף יוצא אליהם ובוחר את הדגים הטריים ולאחר הכנה במטבחו הוא מגיש לסועדים, הזוכים לטעום את המבחר הטרי ביותר.


 


את מסעדת אל-מרסא פתח השף עלאא מוסא עם שותפו מרואן סואעד. הם מגדירים את המקום כמסעדת ביסטרו ים תיכונית ועלאא מוסא משלב טעמים מקומיים עם דרכי הכנה והגשה שלמד והתנסה בהן בשוודיה. למעשה, כבר בגיל 14 הוא עבד כמלצר במסעדות הדגים בעכו. כשבגר עבד גם במסעדת אורי בורי. יום אחד כשחלה אחד הטבחים, נכנס לעבוד במקומו והתוצאות כנראה היו מצוינות, כי מיד לאחר מכן הוא הפך לחלק מצוות הטבחים של המסעדה הנחשבת. הוא למד בישול בבי"ס "דן גורמה" בחיפה ואת הסטאז' עשה במסעדת מלון רויאל ביץ' באילת. לאחר מכן עבד במסעדת "כרמלה בנחלה" בתל אביב, עם שף דניאל זך. כשנסע לביקור אצל בן דודו בשוודיה התחיל לעבוד במסעדות יוקרה, שם נשאר מספר שנים והתמחה בטיפול ובישול של דגים ופירות ים.


 


בין מנות הדגים בתפריט ניתן למצוא: אנשובי כבוש בשמן זית; סיניה של פילה מוסר אפוי בטחינה עם תפוחי אדמה; פילה דניס עשוי בגריל מוגש על מצע פרייקה (חיטה ירוקה מעושנת) ושני רטבים בצד ועוד.


בין מנות הבשר אפשר למנות קרפצ'יו עגל וטבולה; מדליוני פילה בקר; פורצ'יני ופירה; סינטה עשויה בגריל עם רוטב יין אדום וגראטן תפוח אדמה; צלעות טלה עשויות ברוטב חמוץ ועלי גפן ממולאים באורז; אנטריקוט בגריל ברוטב פלפלת ועוד.


בין מנות הקינוח: כנאפה תוצרת הבית עם סירופ ורדים וזעפרן; קרם ברולה בניחוח וניל והל ועוד.


 


מסעדות-שף ערביות


בשנים האחרונות הגיע לישראל גל קולינרי חדש המוכן לקבל מטבחים בינלאומיים ולשלבם במסורות הקיימות בישראל. גם במסעדות הערביות מתרחש תהליך השינוי. השפים הערבים הצעירים, ממש כמו השפים מהמגזר היהודי, רוצים לעשות שינויים וליצור משהו חדש במטבחי המסעדות שלהם. גם השפים הערבים יוצאים לחו"ל ללמוד בבתי ספר לבישול רציניים ולעבוד במסעדות חשובות. הם חוזרים ומקימים כאן מסעדות שיש בהן עירוב התרבויות הקולינריות – המקומית והבינלאומית. זה קורה בעיקר הערים המעורבות- יפו, חיפה, עכו ונצרת.


 


כתובת:


רציף נמל הדייגים


עכו העתיקה


טלפון: 04-9019281


 


 

חזור


  חזור לדף ראשי
Copyright 2006 All rights reserved תקנון הרכישות באתר