English


ארוחות פסח
לרכישת הספר
סרטונים ופרסומים



 
מגזין רות סירקיס

געגועי לאוכל הפולני, לכבוד שבוע האוכל הפולני, נובמבר 2013


15 בנובמבר , 2013

במשך שנות עבודתי הרבות כמוציאה לאור של ספרי בישול, כעיתונאית גסטרונומית וככותבת ספרי בישול  - טעמתי ממיטב מאכלי הגורמה הבינלאומיים. ביקרתי ואכלתי במסעדות הטובות ביותר בניו יורק, פאריז, לונדון, הונג קונג, טוקיו, סאול, סינגפור ועוד ועוד. ובכל זאת שמור אצלי בלב מקום של כבוד לאוכל הפולני.


אני מתגעגעת לאוכל הפולני, הטעים, שהתבשל במטבחה התל-אביבי של אמי. אני זוכרת את ידיה מכינות את האיטריות והקרפלאך, קולעות את החלות לשבת ואת עוגות השמרים שנאפו בסיר פלא על פתיליה. אי אפשר לשכוח את הדגים הממולאים שהכינה שהיו הטעימים ביותר, ואת הכבד הקצוץ הנפלא שהכינה בקופיץ שבו כתתה את הכבדים והוסיפה להם שומן אווז שהתיכה בעצמה. רשימת המאכלים הפולניים שהכינה כללה מנות לקיץ ולחורף, לשבת ולימי חול. והכול טעים טעים ועצם המחשבה עליהם, והזיכרונות, מעוררים אצלי את התיאבון.


למרות שהתנסיתי במיטב ההיצע הקולינרי העולמי - תמיד נשאר הגעגוע לאוכל הפולני, כפי שהכרתי אותו בילדותי. כי הוא היה טעים מאוד ומתובל בהרבה אהבה. אני שמחה על היוזמה לחזור לעסוק ולדון באוכל הפולני בצורה חיובית. אכן הגיע הזמן להחזיר עטרה ליושנה.


רות סירקיס


 

חזור


  חזור לדף ראשי
Copyright 2006 All rights reserved תקנון הרכישות באתר