English


ארוחות פסח
לרכישת הספר
סרטונים ופרסומים



 
מגזין רות סירקיס

הודפס מתוך רות סירקיס, מהמטבח באהבה, מגזין אינטרנטי

©כל הזכויות שמורות. מיועד לשימוש אישי ופרטי בלבד. אסור להפיץ ואין לאחסן במאגר פתוח.

מתכון - פרגיות ממולאות, כשרות לפסח


25 במרץ , 2012

יש משהו חגיגי בהגשת עוף שלם לארוחת החג. לאחרונה ניתן להשיג פרגיות לצלייה ולכן אפשר להכין כמה פרגיות במקום עוף אחד גדול. המלית שומרת על צורת העוף וגם מספקת תוספת משביעה. בנוסף אפשר לצלות באותה תבנית, גם כמה כרעיים או שוקיים להשלמת הכמות. אגב, את העופות השלמים רצוי לחתוך, לפני ההגשה, במספריים מיוחדות לחיתוך מזון.



10 מנות



חומרים


4 פרגיות מנוקות ומוכנות לצלייה (2 עופות שלמים)


6 כפות שמן


4 כרעיים או שוקיים של עוף


3 בצלים, קצוצים


4 שיני שום


2 גזרים פרוסים


2 גבעולי סלרי, פרוסים


1 כוס מרק עוף


1 כוס יין לבן


מלח, פלפל, פפריקה



מלית:


1 קופסת תערובת להכנת כופתאות, 130 גרם (אסם או תלמה)


2 ביצים, טרופות


רבע כוס מים


2 כפות פטרוזיליה קצוצה



הכנה


שוטפים את הפרגיות, או העופות, ומייבשים. מורחים במעט שמן וזורים תערובת מלח, פלפל, פפריקה.



מחממים את שאר השמן ומטגנים את הבצלים עד להזהבה.



להכנת המלית מערבבים את תערובת הכופתאות עם שליש מהבצל המטוגן, וכן עם הביצים הטרופות, המים והפטרוזיליה. ממלאים את חלל הפרגיות, או העופות, במלית. סוגרים את הפתח ב- 2 קיסמי שיניים. רצוי לקשור את הרגליים בחוט חזק.



מניחים את הפרגיות, או העופות, בתבנית אפייה גדולה ומסדרים סביבן את הכרעים או השוקיים, את שארית הבצל, השום והירקות. מתבלים אותם במלח, פלפל ופפריקה ויוצקים את המרק והיין. מכסים ברדיד אלומיניום וצולים 45 דקות עד שעה בתנור שחומם לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס).



מסירים את הכיסוי, מרטיבים את העוף במיצים שבתבנית, וממשיכים לאפות עוד 20-25 דקות בחום חזק יותר (200 מעלות צלסיוס), עד שהעוף משחים יפה. טועמים את הרוטב ומתבלים לפי הטעם.



אפשר להכין יום מראש ולחמם בתנור לפני ההגשה. חותכים את העוף למנות במספריים מיוחדים או בסכין חדה. מגישים עם המלית והרוטב.



הערה:


אם נשארת מלית אפשר להכין ממנה כופתאות ולשים סביב העוף בתבנית.


חזור


  חזור לדף ראשי
Copyright 2006 All rights reserved תקנון הרכישות באתר