English


ארוחות חגיגיות
לרכישת הספר
סרטונים ופרסומים



 
מגזין רות סירקיס

מסעדת ומעדניית הס בירושלים שהיא בית ספר לנקניקים


20 בדצמבר , 2010

ברחוב הלני המלכה 9, במרכז ירושלים פועלת מסעדה-מעדנייה  שוויצרית, עם מסורת של מעל 200 שנה. המסעדה נקראת בפשטות הס Hess  שזהו שם המשפחה של מרסל הס, שעלה לארץ מבאזל, והקים את המפעל, המסעדה והמעדנייה הנושאים את שמו. מרסל הס המייסטר של הנקניקיות, דור שישי ליצרני נקניק בגרמניה ובשוויץ, מחזיר להן את הכבוד המגיע להן.


 


בסיור במטבחו של מרסל הס המייסטר של הנקניקיות אפשר לראות עין בעין את תהליך הכנתם של סוגי נקניקים משובחים, מהחומרים היקרים והאיכותיים ביותר, בלי להשתמש בחומרי גלם זולים כמו פסטה, סויה, קמח תפוחי אדמה, או עור ועצמות טחונים. אצל הס


הכל מיוצר מנתחי בשר המשובחים ביותר, כמו לפני מאות שנים. והכל בכשרות מהדרין.


 


"אנחנו לא מזריקים מים לבשר כדי לרכך אותו ולהגדיל את נפחו, אנחנו משתמשים בבשר עצמו, זו המסורת המשפחתית", מעיד מרסל הס. במסעדה-מעדנייה  של מרסל הס אפשר למצוא עשרות סוגי בשר ונקניקיות לצד מנות גורמה שמשאירות טעם של עוד. והמטבח של המקום הוא גם מפעל קטן שפתוח לסיורים לציבור הרחב.


 


רוצים לדעת איך מכינים נקניקים?


מתעניינים לגלות מה נמצא בתוך התערובת?


את התשובה תוכלו לקבל בסיור מאורגן במטבחו של מרסל ולקנח בארוחה טובה וגם לקחת הביתה ממיטב התוצרת האיכותית והמשובחת.


המסעדה והמפעל הם מסורת משפחתית שנולדה לפני 215 שנה בכפר קטן בגרמניה כשנתנאל הס, בעל אטליז, החל לייצר מעדני בשר ונקניק משובחים, שמעם יצא למרחוק.


הוא העביר את סודות היצור לבנו מאיר, שהעביר לבנו דוד שהעביר ליוסף, ויוסף להרמן, והרמן העביר את הידע המשפחתי המקורי למרסל. היום עובד במקום גם דורון בנו, דור שביעי(!) לייצרני הנקניק.


 


מרסל (מנחם) הס כיהן כשופט בבזל, כחבר פרלמנט של קאנטון באזל בשוויץ, ובמקביל לא זנח את העיסוק המשפחתי בבשר. מרסל החובש כיפה ומקפיד על כשרות למהדרין, הוא חבר בגילדה היוקרתית של יצרניי הנקניק בשוויץ, בעל תואר מייסטר של נקניקים בעקבות המדליות הבינלאומיות בהן זכה במשך 30 שנה.


 


"מה שטוב במטבח השוויצרי הוא השילוב של ההשפעות מגרמניה, איטליה, וצרפת", מציין מרסל.  "אני מייצר בשר מיובש שעובר תהליך ייבוש במך חצי שנה, פטה כבדי עוף עם אגוזי לוז וקוניאק, פטה ברווז, נקניק "סוסיסו" צרפתי והונגרי, וגולת הכותרת – נקניקיות עגל חלב בשרניות. ומי שמעוניין – יש גם בייקון עגל כשר למהדרין".


 


אפשר להזמין סיור פלוס ארוחה. ויש אפשרות לאירועים, וסיורים קבוצתיים


הס - מסעדה בשרית ומעדנייה


הלני המלכה 9 ,ירושלים


טלפון:  02-6255515


 

חזור


  חזור לדף ראשי
Copyright 2006 All rights reserved תקנון הרכישות באתר