English


ארוחות חגיגיות
לרכישת הספר
סרטונים ופרסומים



 
עכשיו בחנויות: הספר החדש ''ארוחות חגיגיות''
מה חדש

27 בנובמבר , 2015
סופגניות ולביבות לחנוכה
סופגניות שמרים ובירה קלות
המטעמים האופייניים ביותר לחג החנוכה וגם האהובים ביותר יוצאים ממחבת הטיגון והכי קשה לסרב להם -- הסופגניות. הכדורים הנחמדים האלה, שהם קריספי מבחוץ ומלאים הפתעות מבפנים, מקבלים בברכה את כל הוואריאציות והמשחקים שאפשר לעשות אתם. וזה אמנם מה שקורה בימים אלה, גם בקונדיטוריות ובמסעדות וגם בבתים הפרטיים. למתכון הסופגניות הקליקו כאן
לביבות תפוחי אדמה
במשך ימי החנוכה אפשר להשתעשע בטיגונים שונים אבל על לביבות תפוחי אדמה המסורתיות לא כדאי לוותר. אם יש מעבד מזון עם דיסקית גירור – אפשר להכין לביבות תוך דקות ספורות ממש. ולטעם הביתי, האמיתי, אין תחליף. לביבות תפוחי אדמה נהוג להגיש עם שמנת – או קרם פרש. אפשרות נוספת היא להגיש עם רסק תפוחי עץ או סוכר. למתכון הלביבות הקליקו כאן
להמשך ...

27 באוגוסט , 2015
תפריט מיוחד לראש השנה
בתפריט המוצע להלן נעשה שימוש בסמלי החג ובמזונות המסורתיים כמו דבש, תפוחים, גזר ויין. גם המנות חגיגיות ומיוחדות. התוצאה תהיה ארוחה טעימה, צבעונית שמשלבת בין מאכלים מסורתיים למאכלים עכשוויים.
המנה הראשונה המוצעת היא כבדי עוף ברוטב תאנים ויין. ( למתכון הקליקו )
המנה העיקרית היא צלי בקר ברוטב חרדל ודבש. ( למתכון הקליקו )
את המנה העיקרית מלווה סלט של עלים ירוקים ופירות צבעוניים – הכל ברוטב וינגריט המכיל גם גזר. ( למתכון הקליקו )
הקינוח הוא עוגת תפוחים יפה ועשירה מעוטרת בשקדים. ( למתכון הקליקו )
הטיפים שלנו להתמודדות עם ארגון הארוחות והבישולים: ראשית, לא להגזים במספר המנות ולא בכמויות. מותר לתגבר את התפריט ולקנות מאכלים, מאפים, עוגות, סלטים או ופשטידות מוכנים להגשה. כמעט כל מוצר קנוי ניתן לשפר על ידי תוספות טריות, רטבים וקישוטים. ועוד דרך להקל את החיים: לקבל בשמחה עזרה מהאורחים שיביאו לארוחה משהו שהם הכינו, או קנו.
כל חברי מערכת המגזין מאחלים לכם שנה טובה, מבורכת ומתוקה
שלכם
רות סירקיס

להמשך ...

16 ביולי , 2015
לב שוקולד ומרציפן לט"ו באב
ט"ו באב הוא חג האהבה היהודי. כבר בתקופת המשנה היו הרווקים והרווקות יוצאים ביום זה אל הכרמים, בבגדי לבן, לחפש להם "דייט" ואולי אפילו להתחיל מערכת יחסים שתחזיק כל החיים.
צורת הלב היא סימן בינלאומי לאהבה ורומנטיקה, ושוקולד ידוע כאחד המזונות שמעוררים חשק ומצב רוח טוב. לכן, לא מפתיע שלבבות משוקולד הם הממתקים המועדפים על האוהבים.
להמשך ...

26 במרץ , 2015
רולדת אגוזים פסחית
האפייה בפסח היא אתגר יותר גדול מאשר בימים אחרים. בפסח אין משתמשים בקמח רגיל ובשמרים ולכן מחפשים תחליפים. אגוזים טחונים הם פיתרון מצויין ואפשר להכין בעזרתם בסיס בצק גמיש שלאחר שהוא מצטנן ממלאים אותו בקצפת ומגלגלים לרולדה יפה.
אפשר להגיש כעוגה או כקינוח בסוף הארוחה. למעשה זהו קינוח עשיר שאפשר להגיש כל השנה. אבל בפסח יש לו ערך מוסף!
להמשך ...

27 בנובמבר , 2014
טארט נורמנדי
בשבוע שעבר ראינו סרט צרפתי מקסים. קומדיה בשם "למה זה קורה לי" – העוסקת בזוג צרפתי שמרני, בני המעמד הגבוה. הם הורים לארבע בנות ושלוש מהן כבר נשואות. אחת עם ראשיד המוסלמי, השנייה עם דויד היהודי והשלישית עם צ'או הסיני.
במאי הסרט פיליפ שברו בוחן בהומור מה קורה כשיש במשפחה אחת ארבע חתונות מעורבות. הוא מציג גם את ההשתדלות של החתנים להוכיח שהם כבר צרפתים לכל דבר. למשל כאשר החתן הסיני משתדל לפייס את הורי אשתו ומכין עבורם פאי תפוחי עץ בסגנון נורמנדי.
המיוחד בפאי נורמנדי היא המלית הכפולה, כשמתחת לתפוחי העץ מונח גם קרם שקדים (פראנג'פאן) שמוסיף מימד חלקלקות לבצק הפריך ולתפוחים המטוגנים במעט חמאה.
להמשך ...

11 באוגוסט , 2013
חלה קלועה וחלה עגולה, מתוך הספר החדש "ארוחות חגיגיות"
לימי שבת וחג אין כמו חלה ליצור את התחושה החגיגית והמיוחדת . מובן שאפשר לקנות חלות מוכנות נהדרות ,והמשקיענים מגיעים למאפיות הפועלות בלילה כדי לקנות חלה מהבילה שזה עתה יצאה מתנורי הענק . אבל אפשר גם להתנסות באפיית חלה בבית . זה לא כל כך קשה – והתוצאה מפתיעה לטובה.
כדי לבדל את החלות המוגשות בסעודות החגים מהחלות הרגילות של שאר ימות השנה , מכינים חלות עגולות, חלות בצורה של כתר, או חלות מקושטות בצורות של סולם או של ציפורים. בידול נוסף הוא המנהג לטבול את החלה בדבש, במקום במלח כפי שנוהגים בשאר ימות השנה .
הביטויים הקשורים להגשת חלות מיוחדות מתייחסים לצורה שלהן:
• העגולה – "שתהיה שנה עגולה"
• הכתר – "ובכן לך הכול יכתירו "
• הסולם – "מי ישפל ומי ירום ,מִי יֵעָנִי וּמִי יֵעָשֵׁר " .

לרכישת הספר הקליקו כאן
להמשך ...

3 ביוני , 2012
עוגת גבינה ישראלית של חמשת האופים
לקראת חג השבועות ביקשה חברת תנובה מחמישה אופים מובילים שיכינו יחד את עוגת הגבינה שתהיה הכי ישראלית, והכי מודרנית – בקיצור עוגת הגבינה המושלמת. עוגה שיכולה לשאת בגאון את השם "מלכת הלבנות".
כדי לעמוד באתגר התכנסו חמשת האופים במלון הרודס החדש על שפת הים בתל אביב. במבצע השתתפו רביבה אפל, בעלת רשת בתי הקפה "רביבה וסיליה"; עופר גל, בעל בית העוגות "לה סנטרל"; אלון גולדמן בעל הקונדיטוריה "מזרין"; שלום קדוש, השף הראשי של רשת מלונות פתאל ואנוכי, רות סירקיס.
קדמה להתכנסות חליפת מכתבים אינטנסיבית בין המשתתפים: האם העוגה תהיה עוגת גבינה אפויה או עוגת גבינה ללא אפייה? מה תהיה התחתית שמתחת לגבינה? מה יהיה הקישוט? ועם איזה רוטב היא תוגש?
אני הצעתי שנקודת המוצא תהייה עוגת הגבינה ללא אפייה מהספר "מהמטבח באהבה" וארבעת השותפים הוזמנו לשפר, לעדכן ולשדרג אותה. ואכן העוגה שנוצרה לבסוף היא עשירה ויפה יותר: התחתית מפרורי ביסקוויטים הוחלפה בתחתית אפויה מבצק פריך עשיר, מלית הגבינה שודרגה באמצעות קרם פאטיסייר קלאסי, הקישוט כלל עוגיות מקרון סגולות, שפע של פירות חיים צבעוניים, ופרוסות דקיקות של פירות מיובשים. כך שבסופו של דבר נראתה העוגה כמו טנא פירות לשבועות. וכדי לשדרג גם את הגשת העוגה הכין השף שלום קדוש רוטב דובדבנים אדום, שגם ההוראות להכנתו ניתנות להלן.
כדי לראות סרטון וידאו שצולם בידי אנשי Ynet בעת הכנת העוגה הקליקו כאן
חלק מהתמונות המלוות כתבה זו הן מתוך הסרטון. וכדי לראות את המתכון המלא הקליקו כאן
להמשך ...

19 באפריל , 2012
חיפוש המאמרים והתמונות האבודים
מאמרי האוכל הראשונים בעיתונות בישראל, שהיו מלווים בצילומי אוכל צבעוניים התפרסמו במגזין "את" בסוף שנות השישים ובתחילת שנות השבעים. את המאמרים כתבה רות סירקיס מאמריקה, אירופה והמזרח הרחוק, ואת המאכלים צילם רפי סירקיס. מאמרים אלה סימלו את תחילת פריצת הדרך של האוכל בישראל והפיכתו מנושא שולי, שנעשה במטבח הביתי אל החשיבות והחשיפה שלו כיום בכל ערוץ תקשורת אפשרי.

אבל מה לעשות שרבים מהמאמרים לא שרדו. את הכרכים של המגזין "את" אי אפשר למצוא בשום מקום. לקבוצת "מעריב", אליה השתייך "את" אין ארכיון. בספרייה הלאומית בירושלים צילמו את החוברות הצבעוניות של "את" במיקרופילם שחור לבן באיכות גרועה, ואז גרסו את החוברות עצמן כדי לחסוך במקום. ובבדיקה של המיקרופילמים מתברר שעוד לפני שצולמו עברו הרבה מהחוברות תהליך ונדלי של תלישת מאמרי האוכל, כך שגם במיקרופילמים הגרועים אין תיעוד מלא שלהם.

לפני כשנתיים החלטנו להקים את ארכיון הכתיבה הקולינארית של רות סירקיס. הצלחנו לאתר, לסרוק ולעשות רסטורציה של מאמרים רבים, אבל יש לנו עדיין הרבה חורים. אם יש בידי הגולשים, הקוראים ידיעה זו, חוברות של המגזין את, ושל מגזינים אחרים בהם התפרסמו מאמרי האוכל של רות סירקיס נשמח לצלם או לסרוק את המאמרים החסרים לאוסף שלנו ולהחזיר את החומר ללא כל נזק.

אנא כתבו לנו לכתובת info@sirkis.co.il וספרו לנו איזה חוברות רלבנטיות נמצאות ברשותכם.
אנחנו מחכים לשמוע מכם!

רות ורפי סירקיס
תל אביב
אפריל 2012

להמשך ...

25 במרץ , 2012
מתכון - פרגיות ממולאות, כשרות לפסח
יש משהו חגיגי בהגשת עוף שלם לארוחת החג. לאחרונה ניתן להשיג פרגיות לצלייה ולכן אפשר להכין כמה פרגיות במקום עוף אחד גדול. המלית שומרת על צורת העוף וגם מספקת תוספת משביעה. בנוסף אפשר לצלות באותה תבנית, גם כמה כרעיים או שוקיים להשלמת הכמות. אגב, את העופות השלמים רצוי לחתוך, לפני ההגשה, במספריים מיוחדות לחיתוך מזון
להמשך ...

25 בפברואר , 2012
אוזני המן מבצק שמרים
מתכון של תמי סירקיס-אקרמן
אוזני המן הם המאכל המזוהה ביותר עם חג פורים. המקור שלהם הוא עוגיות ממולאות פרג שמכינים במרכז אירופה. כיוון שהתרגום של המילה "פרג" דומה למילה "המן" - הן נכנסו לרפרטואר של פורים, על שם "המן הרשע".
את אוזני המן אפשר להכין מבצק פריך וגם מבצק שמרים. בצק שמרים אולי לוקח יותר זמן להכין, בגלל שצריך להמתין להתפחת הבצק, אבל התוצאה מצדיקה את המאמץ. כאן המתכון הוא לאוזני המן מותפחים וקלילים, ממולאים במלית פרג מסורתית. שימו לב שמאותם חומרים ניתן להכין גם רולדות ממולאות בפרג.
להמשך ...

16 בדצמבר , 2011
לביבות כרשה ותפוחי אדמה
הלביבות הרגילות מקבלות טעם חדש ואהוב בעזרת כרשה. הכרשה ממלאת בעצם תפקיד כפול. היא גם מוסיפה טעם בצלי עדין וגם מפחיתה מאוד את כמות הקלוריות, כי היא מכילה פחות קלוריות מאשר תפוחי אדמה. לביבות כרשה מקורן במטבח הבולגרי הטעים ובחנוכה הן מתאימות ביותר להגשה.
להמשך ...









Copyright 2006 All rights reserved תקנון הרכישות באתר