English


ארוחות חגיגיות
לרכישת הספר
סרטונים ופרסומים



 
עכשיו בחנויות: הספר החדש ''ארוחות חגיגיות''
מה חדש

29 במאי , 2014
עוגת קרם גבינה ופירורים
עוגת קרם גבינה זו היא עשירה במיוחד, התחתית והפירורים הם פריכים ואילו המלית החלקה, הקרמית, נמסה בפה. יש איזון נעים בין הטעם העשיר והמתוק של מלית קרם הגבינה לבין הרעננות הטרייה של הלימון. גם אם כמות הקלוריות בעוגה זו היא קצת על הצד הגבוה – אפשר, פעם בשנה, בחג השבועות, להתענג על עוגת גבינה מיוחדת.
להמשך ...

15 במאי , 2014
עוגת גבינה דלת סוכר
עוגות גבינה הן בין העוגות הפופולאריות ביותר שיש. גם המרזים אינם מוותרים בקלות על עוגות גבינה – כי יש בהן חלבונים וסידן וזהו "ערך מוסף" המכפר על "הנזק" של הסוכר. אבל הכי טוב זה להכין עוגת גבינה עם מינימום סוכר – או ללא סוכר כלל וכלל. ערכנו מספר ניסויים והגענו למתכון שלמרות שאין בו סוכר, הוא טעים מאוד.
כדי להגיע למרקם החלק והיפה של העוגה רצוי לאפות אותה, כמוסבר להלן, ב"אמבט מים" (שנקרא גם "אמבט-מרים" או "בן-מרי"). זהו מתכון מנצח עבור המרזים: עוגת גבינה דלת קלוריות ביותר, ללא סוכר, אך בעלת מירקם עשיר וטעים.
המתכון מתוך הספר "מהמטבח בבריאות"
הקליקו כאן לפרטים על הספר
להמשך ...

10 באפריל , 2014
פרגיות ממולאות ותפוחי אדמה צלויים
יש משהו חגיגי בהגשת עוף שלם לארוחת החג. לאחרונה ניתן להשיג פרגיות לצלייה ולכן אפשר להכין כמה פרגיות במקום עוף אחד גדול. המלית שומרת על צורת העוף וגם מספקת תוספת משביעה. בנוסף אפשר לצלות באותה תבנית, גם כמה כרעיים או שוקיים להשלמת הכמות.
וכתוספת לכל מנה עיקרית בארוחת ליל הסדר אפשר להכין תפוחי אדמה ננסיים האפויים בשמן זית ומבושמים ברוזמרין. זו מנה עכשווית מאוד וקלה להכנה.
למתכון הפרגיות הממולאות הקליקו כאן
למתכון תפוחי האדמה הצלויים הקליקו כאן
להמשך ...

3 באפריל , 2014
ראגו בשר ופטריות בסגנון צרפתי
המתכון להלן עושה שימוש טוב ביין אדום. היין מצטרף לראגו בשר ופטריות בסגנון צרפתי. לדעתי הצרפתים הם אלופים ביצירת מנות ביתיות טעימות להפליא שלא קשה להכין ושתמיד זוכות לשבחים. את הקדירה הזאת הכנתי לארוחה משפחתית – כי אין כמו מנה מהבילה המוגשת לשולחן בכלי בו הוכנה. גם שיטת הבישול האיטי, הדרושה להכנת המנה, יוצרת סוג של קסם. כל המרכיבים סופגים זה את טעמו של זה.
יש גם קסם בכך שכול המשפחה יושבת יחד לאכול ארוחה. לאחרונה מדברים על חשיבותה של ארוחה משפחתית שתיערך לפחות פעם בשבוע, בנוסף לארוחת השבת כמובן. המתכון הטעים, והפשוט למדי להכנה, מתאים לארוחה משפחתית כזו.
להמשך ...

13 בפברואר , 2014
קרם ברולה
הכוכב של מבחר הקינוחים בקבלת הפנים בביתו של שגריר צרפת בישראל לכבוד המשלחת של 19 שפים צרפתיים היה "קרם ברולה". המגע האחרון בהכנת הקינוח הזה – שהוא יצירת קליפת סוכר נוקשה על פני הקינוח הקר – נעשה לעיני האורחים: מבער גז ידני סיפק את השלהבת ואת הדרמה.
למתכון המפורט הקליקו כאן
להמשך ...

11 באוגוסט , 2013
חלה קלועה וחלה עגולה, מתוך הספר החדש "ארוחות חגיגיות"
לימי שבת וחג אין כמו חלה ליצור את התחושה החגיגית והמיוחדת . מובן שאפשר לקנות חלות מוכנות נהדרות ,והמשקיענים מגיעים למאפיות הפועלות בלילה כדי לקנות חלה מהבילה שזה עתה יצאה מתנורי הענק . אבל אפשר גם להתנסות באפיית חלה בבית . זה לא כל כך קשה – והתוצאה מפתיעה לטובה.
כדי לבדל את החלות המוגשות בסעודות החגים מהחלות הרגילות של שאר ימות השנה , מכינים חלות עגולות, חלות בצורה של כתר, או חלות מקושטות בצורות של סולם או של ציפורים. בידול נוסף הוא המנהג לטבול את החלה בדבש, במקום במלח כפי שנוהגים בשאר ימות השנה .
הביטויים הקשורים להגשת חלות מיוחדות מתייחסים לצורה שלהן:
• העגולה – "שתהיה שנה עגולה"
• הכתר – "ובכן לך הכול יכתירו "
• הסולם – "מי ישפל ומי ירום ,מִי יֵעָנִי וּמִי יֵעָשֵׁר " .

לרכישת הספר הקליקו כאן
להמשך ...

22 באפריל , 2013
מתוקים לשבועות
לכבוד שבועות אנו מציעים 3 סוגים של מתוקים. אפשר להגיש את כולם, אם מארחים חברים בחג ורוצים גיוון, ואפשר להכין ולהגיש רק אחד או שניים מהמתוקים, לפי החשק והזמן העומד לרשותכם.
עוגת גבינה ניו-יורקית היא ההצעה הראשונה. היא עוגה עשירה, בעלת מירקם צפוף, עסיסי ומלא טעם. זוהי עוגה שקונים בניו יורק במעדניות היהודיות ("דליקטסן") וגם מגישים אותה בבתי הקפה ובמסעדות שם. אפשר להכין גם בארץ עוגת גבינה כזו, ממבחר גבינות השמנת שבמקררי המרכולים. כדאי להכין עוגה זו יום מראש ולשלוח את העוגה להתגבש במקרר.
למתכון המלא הקליקו כאן
בלינצ'ס מתוקים במלית גבינה עם רוטב שוקולד הם עוד הצעה מתוקה. הם ממולאים בגבינה מתוקה, בתוספת צימוקים ומוגשים עם רוטב שוקולד קל. טיגון הבלינצ'ס דורש קצת מיומנות אבל היא נרכשת מהר מאוד. לרוב מפספסים את הבלינץ הראשון ואולי גם השני. אבל אחר כך זה הולך יפה. ושלא כמו בעוגות גבינה מסורתיות, אין צורך באפייה או בקירור ממושך. מכינים, מגישים, אוכלים. ומי שרוצה לדלג על שלב הכנת הבלינצ'ים - יכול להשתמש בבלינצ'ים מוכנים, הנמכרים קפואים, למלא אותם במלית גבינה טעימה ולהגיש עם רוטב שוקולד חם, כמוסבר במתכון.
למתכון המלא הקליקו כאן
קינוח מלבי עם רוטב פטל. זהו קינוח מרענן ומתאים לקיץ הישראלי. מלבי הוא קינוח אופייני לאיזור הים התיכון ולרוב ניתן לקנות אותו בשווקים וברחובות, בדוכנים או בקיוסקים. עכשיו מוגש המלבי דווקא אצל מסעדני צמרת. הקינוח קל מאוד להכנה והרוטב האדום שמוזגים על הקינוח הלבן יכול להיות קונפיטורה פטל, או רוטב פטל.
למתכון המלא הקליקו כאן

להמשך ...

3 ביוני , 2012
עוגת גבינה ישראלית של חמשת האופים
לקראת חג השבועות ביקשה חברת תנובה מחמישה אופים מובילים שיכינו יחד את עוגת הגבינה שתהיה הכי ישראלית, והכי מודרנית – בקיצור עוגת הגבינה המושלמת. עוגה שיכולה לשאת בגאון את השם "מלכת הלבנות".
כדי לעמוד באתגר התכנסו חמשת האופים במלון הרודס החדש על שפת הים בתל אביב. במבצע השתתפו רביבה אפל, בעלת רשת בתי הקפה "רביבה וסיליה"; עופר גל, בעל בית העוגות "לה סנטרל"; אלון גולדמן בעל הקונדיטוריה "מזרין"; שלום קדוש, השף הראשי של רשת מלונות פתאל ואנוכי, רות סירקיס.
קדמה להתכנסות חליפת מכתבים אינטנסיבית בין המשתתפים: האם העוגה תהיה עוגת גבינה אפויה או עוגת גבינה ללא אפייה? מה תהיה התחתית שמתחת לגבינה? מה יהיה הקישוט? ועם איזה רוטב היא תוגש?
אני הצעתי שנקודת המוצא תהייה עוגת הגבינה ללא אפייה מהספר "מהמטבח באהבה" וארבעת השותפים הוזמנו לשפר, לעדכן ולשדרג אותה. ואכן העוגה שנוצרה לבסוף היא עשירה ויפה יותר: התחתית מפרורי ביסקוויטים הוחלפה בתחתית אפויה מבצק פריך עשיר, מלית הגבינה שודרגה באמצעות קרם פאטיסייר קלאסי, הקישוט כלל עוגיות מקרון סגולות, שפע של פירות חיים צבעוניים, ופרוסות דקיקות של פירות מיובשים. כך שבסופו של דבר נראתה העוגה כמו טנא פירות לשבועות. וכדי לשדרג גם את הגשת העוגה הכין השף שלום קדוש רוטב דובדבנים אדום, שגם ההוראות להכנתו ניתנות להלן.
כדי לראות סרטון וידאו שצולם בידי אנשי Ynet בעת הכנת העוגה הקליקו כאן
חלק מהתמונות המלוות כתבה זו הן מתוך הסרטון. וכדי לראות את המתכון המלא הקליקו כאן
להמשך ...

19 באפריל , 2012
חיפוש המאמרים והתמונות האבודים
מאמרי האוכל הראשונים בעיתונות בישראל, שהיו מלווים בצילומי אוכל צבעוניים התפרסמו במגזין "את" בסוף שנות השישים ובתחילת שנות השבעים. את המאמרים כתבה רות סירקיס מאמריקה, אירופה והמזרח הרחוק, ואת המאכלים צילם רפי סירקיס. מאמרים אלה סימלו את תחילת פריצת הדרך של האוכל בישראל והפיכתו מנושא שולי, שנעשה במטבח הביתי אל החשיבות והחשיפה שלו כיום בכל ערוץ תקשורת אפשרי.

אבל מה לעשות שרבים מהמאמרים לא שרדו. את הכרכים של המגזין "את" אי אפשר למצוא בשום מקום. לקבוצת "מעריב", אליה השתייך "את" אין ארכיון. בספרייה הלאומית בירושלים צילמו את החוברות הצבעוניות של "את" במיקרופילם שחור לבן באיכות גרועה, ואז גרסו את החוברות עצמן כדי לחסוך במקום. ובבדיקה של המיקרופילמים מתברר שעוד לפני שצולמו עברו הרבה מהחוברות תהליך ונדלי של תלישת מאמרי האוכל, כך שגם במיקרופילמים הגרועים אין תיעוד מלא שלהם.

לפני כשנתיים החלטנו להקים את ארכיון הכתיבה הקולינארית של רות סירקיס. הצלחנו לאתר, לסרוק ולעשות רסטורציה של מאמרים רבים, אבל יש לנו עדיין הרבה חורים. אם יש בידי הגולשים, הקוראים ידיעה זו, חוברות של המגזין את, ושל מגזינים אחרים בהם התפרסמו מאמרי האוכל של רות סירקיס נשמח לצלם או לסרוק את המאמרים החסרים לאוסף שלנו ולהחזיר את החומר ללא כל נזק.

אנא כתבו לנו לכתובת info@sirkis.co.il וספרו לנו איזה חוברות רלבנטיות נמצאות ברשותכם.
אנחנו מחכים לשמוע מכם!

רות ורפי סירקיס
תל אביב
אפריל 2012

להמשך ...

25 במרץ , 2012
מתכון - פרגיות ממולאות, כשרות לפסח
יש משהו חגיגי בהגשת עוף שלם לארוחת החג. לאחרונה ניתן להשיג פרגיות לצלייה ולכן אפשר להכין כמה פרגיות במקום עוף אחד גדול. המלית שומרת על צורת העוף וגם מספקת תוספת משביעה. בנוסף אפשר לצלות באותה תבנית, גם כמה כרעיים או שוקיים להשלמת הכמות. אגב, את העופות השלמים רצוי לחתוך, לפני ההגשה, במספריים מיוחדות לחיתוך מזון
להמשך ...

25 בפברואר , 2012
אוזני המן מבצק שמרים
מתכון של תמי סירקיס-אקרמן
אוזני המן הם המאכל המזוהה ביותר עם חג פורים. המקור שלהם הוא עוגיות ממולאות פרג שמכינים במרכז אירופה. כיוון שהתרגום של המילה "פרג" דומה למילה "המן" - הן נכנסו לרפרטואר של פורים, על שם "המן הרשע".
את אוזני המן אפשר להכין מבצק פריך וגם מבצק שמרים. בצק שמרים אולי לוקח יותר זמן להכין, בגלל שצריך להמתין להתפחת הבצק, אבל התוצאה מצדיקה את המאמץ. כאן המתכון הוא לאוזני המן מותפחים וקלילים, ממולאים במלית פרג מסורתית. שימו לב שמאותם חומרים ניתן להכין גם רולדות ממולאות בפרג.
להמשך ...

16 בדצמבר , 2011
לביבות כרשה ותפוחי אדמה
הלביבות הרגילות מקבלות טעם חדש ואהוב בעזרת כרשה. הכרשה ממלאת בעצם תפקיד כפול. היא גם מוסיפה טעם בצלי עדין וגם מפחיתה מאוד את כמות הקלוריות, כי היא מכילה פחות קלוריות מאשר תפוחי אדמה. לביבות כרשה מקורן במטבח הבולגרי הטעים ובחנוכה הן מתאימות ביותר להגשה.
להמשך ...









Copyright 2006 All rights reserved תקנון הרכישות באתר